Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, εξακολουθεί και «βλέπει» πολύ ψηλά

"Δεν ανήκω σε καμιά παράταξη ιδεολογικά"
Τι λένε στη Νέα Δημοκρατία
και στενοί συνεργάτες του

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, το τελευταίο διάστημα, μετά την καταδικαστική εις βάρος του απόφαση και τη σχεδόν σίγουρη έκπτωσή του από το αξίωμα του Περιφερειάρχη, κάνει τρεις, όλες κι όλες δηλώσεις:
1.  «Οι αποφάσεις
 σαν κι αυτή με απογειώνουν στον κόσμο. Εγώ είμαι πολύ σκληρός για να πεθάνω πολιτικά».
2. «Εγώ θα ενώσω την κεντροδεξιά. Η κίνηση που θα κάνω θα ταρακουνήσει συνειδήσεις, όπου κι αν ανήκουν»!
3. «Εγώ ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και στηρίζω τον Σαμαρά»!

Το grpost.blogspot.com, από τις 12 Απριλίου, έχει αποκαλύψει για τις προθέσεις του να ιδρύσει πολιτική κίνηση στα πρότυπα της «Λέγκας του Βορρά».
Σήμερα, αποκαλύπτουμε ότι τα πάντα είναι έτοιμα, όπως έτοιμο είναι και το όνομα της κίνησης, το οποίο βρίσκεται κλειδωμένο σε ένα συρτάρι στο γραφείο του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Φυσικά, αυτό είναι πλήρως αντιφατικό, με την επιμονή του στον ισχυρισμό ότι «δεν θα κάνω κακό στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά».
Οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, πατώντας επάνω στο 10% που έλαβε ως υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας το 2009, επιχειρεί να πιέσει τη «Συγγρού», είτε για να έχει την μόνιμη στήριξή της σε όσα ακολουθήσουν (έκπτωση και λοιπές δικαστικές εκκρεμότητες που …ακολουθούν για άλλες υποθέσεις) είτε για να εξασφαλίσει θέση στους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία, «προσέφερε» στον Περιφερειάρχη στήριξη, με την συνάντηση που είχε μαζί του ο Αντώνης Σαμαράς στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, παρότι αυτή προκάλεσε έντονες διαφωνίες ακόμη και από κορυφαία στελέχη.
Στη Συγγρού ισχυρίζονται ότι η στήριξη Σαμαρά, έγινε στα πλαίσια των ισορροπιών που απαιτούνται, ώστε να μη «παγώσει» ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ούτε να τον «προσφέρουν σε άλλο κόμμα».
Όμως, μέχρι εκεί.
Γνωρίζουν ότι ακολουθούν κι άλλες δίκες, με αφορμή την πληρωμή ανύπαρκτων έργων που δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις από τη Νομαρχία.
Γνωρίζουν, ακόμη, ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, θυμάται καλά την θεωρία του αρνιού, που όταν βγει απ’ το μαντρί, το τρώει ο λύκος.
Εκτιμούν δε, ότι όποια κίνηση κάνει, θα εντάσσεται στα πλαίσια μιας ομάδας πολιτικού προβληματισμού.

Στην όλη υπόθεση, εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και οι Γιώργος Καρατζαφέρης και Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, έκανε λόγο για «πολιτικό παραξικόπημα», ενώ έφτασε το θέμα της πιθανότατης έκπτωσης του Περιφερειάρχη, ακόμη και στ Βουλή, όπου κατέθεσε εκπρόθεσμη τροπολογία, εγείροντας ζήτημα μη έκπτωσης, αφού το αδίκημα που καταδικάστηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, αφορούσε το αξίωμα του Νομάρχη και όχι του Περιφερειάρχη.
Τόνισε δε, πως ότι κάνει, το κάνει επειδή ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι φίλος του.
Πάντως, κύκλοι του Γιώργου Καρατζαφέρη, εκτιμούν ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, είναι ιδανική περίπτωση για υπαρχηγός του ΛΑΟΣ!

Η Ντόρα Μπακογιάννη, από την πλευρά της, παρότι αποστρέφεται τις λαϊκίστικες τακτικές του σημερινού Περιφερειάρχη, αλλά όσα εκφράζει, επιχειρεί να κρατά ανοικτούς διαύλους μαζί του και την εκλογική πελατεία του.

Στη Θεσσαλονίκη, πάντως, κύκλοι προσκείμενοι στον σημερινό Περιφερειάρχη, περί άλλων τυρβάζουν.
Ισχυρίζονται ότι «δεν αποκλείουν να σταλεί από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά, με την οποία θα του ζητείται να ενώσει την παράταξη.
Αν εκείνος δεν κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, τίποτα δεν θα εμποδίζει τον Ψωμιάδη», όπως ισχυρίζονται, «να κάνει τις δικές του κινήσεις» και μάλιστα «βάζοντας ψηλά τον πήχη».
Μάλιστα, αποκλείουν κίνηση στα πλαίσια της αρχικής σκέψης (Λέγκα του Βορρά), αφού κάτι τέτοιο θα τον περιόριζε στη Μακεδονία.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ισχυρίζονται, θα βάλει πλώρη για πανελλαδικό λαϊκό κίνημα.
Όταν κάποιος, τους θέσει προβληματισμούς για το κατά πόσο κινήσεις όπως «να ανεβαίνει σε άλογα ντυμένος Ζορό» ή «εκφράσεις και δηλώσεις επί παντός επιστητού ακόμη και σε κουτσομπολίστικες τηλεοπτικές εκπομπές», μπορούν να τον καταστήσουν ηγέτη πανελληνίου εύρους, αντιτάσσουν την λαϊκή καταγωγή του σημερινού Περιφερειάρχη.

Ο ίδιος δε, δήλωσε σήμερα το πρωί, ότι:
 «Δεν ανήκω σε καμιά παράταξη ιδεολογικά. Χρωστάω στον λαό της Νέας Δημοκρατίας. Έχω τελειώσει από κόμματα. Τι είδα εγώ από τα κόμματα; 30 χρόνια με πολεμάνε και μέσα από την ίδια μου την παράταξη. Κανείς δεν με φιμώνει. Θα συνεχίσω να μιλάω. Εγώ δεν φοράω στριγκάκια, δεν είμαι φραπεδόμαγκας….»!

Πάντως, η ιστορία έχει ακόμη πολλές πράξεις…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου