Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Με ψέματα ξεκινήσαμε, με ψέματα πορευόμαστε!

Γράφει
 η Νεκταρία Ελευθερία Αγγελάκη*
Τον Οκτώβριο του 2009 ίσως όλοι πιστέψαμε ότι φτάσαμε, κοινώς, «στον πάτο».
Γι’ αυτό, με την έκφραση «λεφτά υπάρχουν» ο κ. Παπανδρέου
 και το επιτελείο του κέρδισαν τις εκλογές του 2009.
Εις μάτην, όμως, ο ελληνικός λαός πίστεψε στον κ. Παπανδρέου, διότι, όπως αποδεικνύεται ακόμη και σήμερα, όλα ήταν ψέματα. Ούτε όραμα είχε, ούτε σχέδιο εθνικής αναγέννησης, αλλά ούτε και πρόθεση να μας πει όλη την αλήθεια.
Διότι, τον Μάιο του 2010 υπέγραψε το δυναστικό μνημόνιο, με το οποίο απωλέσαμε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αναγράφεται και στο άρθρο 4 του κειμένου.
Η αλήθεια είναι, ότι ο κ. Παπανδρέου και το επιτελείο του γνώριζαν εξαρχής την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και τις οποιεσδήποτε αποκρύψεις της Νέας Δημοκρατίας και το πραγματικό ύψος των οικονομικών μεγεθών.
Όλα πάλι ήταν ψέματα. Και τούτα αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο τον Στρος Καν.
Περαιτέρω, κέρδισαν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 με το απροκάλυπτο ψέμα ότι δεν θα πάρουν νέα μέτρα.
Αλλά πριν  αλέκτωρ λαλήσαι, το νέο ψέμα τους αποκαλύφθηκε…
Ερχόμαστε στη σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου 2011, όπου χαρακτήρισαν τις μικρές ανάσες της 25ης Μαρτίου,  «μεγάλη επιτυχία της χώρας», για να κρύψουν την σκληρή αλήθεια ότι το μνημόνιο απέτυχε! Και όμως οι «ανάσες» ήταν η επιβεβαίωση της αποτυχίας του Μνημονίου και όχι επιτυχία της ασκούμενης πολιτικής!
Για του λόγου… το αναληθές, όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο από τα νέα σκληρά μέτρα, ήτοι το «πακέτο» των 23 δις.
Μας τα ανακοίνωσε ο κ. Παπανδρέου με τέτοιο τρόπο, λες και ζούμε όλοι εμείς σε κάποια άλλη χώρα!
Με άλλα λόγια, οι ιθύνοντες αποδείχτηκαν ψεύτες, εντελώς απροετοίμαστοι και το χειρότερο όλων ανίκανοι, για να διαπραγματευτούν με τους δανειστές μας.
Η κατάσταση αποδείχτηκε ότι παραμένει όχι απλά η ίδια, αλλά χειρότερη.
Και επανέρχομαι στο μνημόνιο και τις παθογένειες του ελληνικού κράτους και φρονώ ότι ένας Ηγέτης με καλές προθέσεις και πολιτικό σθένος, δεν είναι υποχρεωμένος να υπογράψει κανένα μνημόνιο.
Το τελευταίο το πράττει μόνο όποιος έχει σκοπό να αφαιμάξει τον πλούτο μιας χώρας. Και τούτο διαφαίνεται, από το ότι η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δεν αποκαλύπτει σε τι είδους αποκρατικοποιήσεις πρόκειται να προβεί ούτε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ελεγχόμαστε για το ποιους επενδυτές θα δεχθούμε στη χώρα μας από τους δανειστές μας!
Επιτέλους, ας αποκαλυφθεί στον ελληνικό λαό η αλήθεια, διότι τούτη πλησιάζει και τα γεγονότα μας ξεπερνούν!
Μέχρι και υπουργοί της κυβέρνησης, απαιτούν την αλήθεια, όπως οι κ.κ. Λοβέρδος και Βενιζέλος.
Επιτέλους, ο ελληνικός λαός ας βγει από την ληθαργική κατάσταση, στην οποία έχει υποπέσει…
Εξάλλου, «τα ποντίκια», πρώτα θα εγκαταλείψουν το πλοίο που βουλιάζει.
* Η Νεκταρία Ελευθερία Αγγελάκη, είναι Δικηγόρος Θεσσαλονίκης, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Πολιτικής Ανάλυσης και Στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου