Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Στον αέρα η πέμπτη δόση!

Η Κομισιόν αφήνει να εννοηθεί ότι ο Παπακωνσταντίνου στέλνει ψεύτικα στοιχεία!

Πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες, αναφέρουν ότι υπήρξε επικοινωνία του ισχυρού άνδρα της διεύθυνσης Οικονομικών της Κομισιόν, του Σερβάς Ντερούζ, με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός έγινε κοινωνός
 των προβληματισμών και επιφυλάξεών του, σχετικά με τον τρόπο που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαχειρίζεται τα οικονομικά μεγέθη.
Από την ελληνική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνεται τίποτα, αλλά είναι περισσότερο από βέβαιο, ότι η Κομισιόν θεωρεί ότι τα στοιχεία που στέλνει η Αθήνα, δεν ανταποκρίνονται με την πραγματικότητα.
Κύκλοι προσκείμενοι στις Βρυξέλλες, ισχυρίζονται ότι η εκταμίευση της πέμπτης δόσης, τον Ιούνιο, βρίσκεται στον αέρα!

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην αποστολή της τρόικας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για να εξετάσει τα στοιχεία, προκειμένου να δρομολογηθεί η εκταμίευση του Ιουνίου, δεν είναι ο Σερβάς Ντενούζ, αλλά ένας κοινοτικός υπάλληλος, ο Γερμανός Κρούγκερ.

Παρασκηνιακά, αναφέρεται, ότι οι σχέσεις του Ντερούζ με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών «στράβωσαν», μετά από το «άδειασμα» του πρώτου από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αμέσως μετά την περιβόητη συνέντευξη της τρόικας, στην οποία αποκαλύφθηκε η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ και εκποιήσεις δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ύψους 50 δις ευρώ, έως το 2015.
Ο Ντερούζ, επιμένει ότι ήταν συνεννοημένος με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το τι θα ειπωθεί στη συνέντευξη Τύπου, ώστε να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη κι ότι στη συνέχεια, όταν ο Έλληνας υπουργός είδε τις αντιδράσεις των ΜΜΕ, άλλαξε ρότα κι έκανε τον « ψόφιο κοριό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου