Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Της την «πέφτουν» και οι δικοί της!

Άδειασμα της Μπιρμπίλη
από την Άννα Διαμαντοπούλου
Το Μαξίμου απλώς…επιβλέπει!

Με αφορμή τη συνέντευξη της Τίνας Μπιρμπίλη στα «Νέα», με την οποία τάσσεται υπέρ της διατήρησης του δημοσίου ελέγχου
 στη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ, η Άννα Διαμαντοπούλου ξιφούλκησε εναντίον της συναδέλφου της στην κυβέρνηση.
Το πολιτικό παρασκήνιο «λέει», ότι η Άννα Διαμαντιπούλου απευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας να «μαζέψουν» την υπουργό Περιβάλλοντος και να ξεκαθαρίσουν την βούληση της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποίησεις.
«Δεν είναι δυνατόν να δεσμεύεται ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλες, για το ότι θα γίνουν αποκρατικοποιήσεις και μια υπουργός της κυβέρνησής του να τον αδειάζει, ακολουθώντας προσωπικές πολιτικές», φέρεται ότι διαμήνυσε η υπουργός Παιδείας.
Συνέχισε, μάλιστα, ζητώντας ξεκάθαρη κυβερνητική θέση, διαφορετικά, τόνισε ότι θα διαφοροποιηθεί η ίδια από την Τίνα Μπιρμπίλη. Στη σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου, η Άννα Διαμαντοπούλου, ανέλαβε δράση.
Έτσι, σήμερα, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, με πολύ ευγενικό τρόπο διατύπωσε τις διαφωνίες της, υπογραμμίζοντας με ιδιαίτερο νόημα:
«Εκτιμώ ότι και στο χώρο των αποκρατικοποιήσεων, όπως και σε όλα τα θέματα, θα πρέπει να συμφωνήσουμε στη λίστα, δηλαδή τις επιλογές που θα γίνουν, είτε όσον αφορά στην πώληση, είτε την αξιοποίηση και να παρουσιάσουμε γρήγορα και με πειστικό τρόπο τις διαδικασίες. Η δημόσια συζήτηση για το αν συμφωνούμε στο ένα ή στο άλλο ή αν ο κάθε υπουργός έχει έναν δικό του χώρο στον οποίο λέει “μην αγγίζετε”, δεν είναι δυνατόν να μας οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση, οι υπουργοί δεν είναι think tank να συζητά δημοσίως, και αν πρέπει, και δεν πρέπει, και τι θα γίνει. Η χώρα είναι σε μία εξαιρετικά δύσκολη θέση και αν δεν μπορέσουμε με πειστικό τρόπο να παρουσιάσουμε στις ημερομηνίες που πρέπει, και έχουμε μπροστά μας όλες αυτές τις δεσμεύσεις, οι εξελίξεις θα είναι πολύ πιο αρνητικές από ό,τι φαντάζεται ο καθένας»….
Οι πληροφορίες ότι μετά από αυτά, η Τίνα Μπιρμπίλη θεωρεί ότι…βρέχει και δεν την φτύνουν ακόμη και οι συνάδελφοί της, θεωρούνται ανυπόστατες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου