Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Επιτέλους μαχαίρι στις ΔΕΚΟ!

Αν αληθεύει η διαρροή από το υπουργείο Οικονομικών, τότε θα πρόκειται για αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης, που θα έχει όφελος για το κράτος, περισσότερο από 600 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Συμφώνως, λοιπόν, με πληροφορίες, η κυβέρνηση εκτός από τις αποκρατικοποιήσεις των εισηγμένων στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ, προσανατολίζεται
 να εφαρμόσει άμεσα και σε αυτές το ενιαίο μισθολόγιο, με περιορισμό των υπερωριών, των αργιών και των παράλογων επιδομάτων (βλέπε πίνακα στο τέλος του κειμένου).
Το ενιαίο μισθολόγιο και η κατάργηση των προνομιακών επιδομάτων, θα προκαλέσει μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, οι οποίες ήταν ήδη αυξημένες σε σχέση με τους μέσους όρους του δημοσίου. Υπολογίζεται, ότι η συνολική μείωση (μαζί με τις προηγούμενες περικοπές) θα ανέλθει στο ποσοστό του 30%.
Ταυτοχρόνως, προωθείται η εξοικονόμηση πόρων από λειτουργικά έξοδα (ενοίκια, κινητά, αυτοκίνητα, αναλώσιμα) ώστε να μειωθεί περαιτέρω το κόστος των ζημιογόνων δημοσίων οργανισμών.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε παράλογα επιδόματα τα οποία λαμβάνουν μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τους Οργανισμούς του Δημοσίου:
  1. Επίδομα χρήσης κυλικείου! (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων)
  2. Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου! (ΟΤΕ)
  3. Επίδομα προπέλας!(Λιμενικό Σώμα)
  4. Επίδομα πλυσίματος χεριών! (ΟΣΕ)
  5. Επίδομα επανατοποθέτησης κεραίας!(ΗΣΑΠ – τρόλεϊ)
  6. Επίδομα μεταφοράς φακέλου! (Ευρύτερο δημόσιο)
  7. Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείου! (ΕΘΕΛ)
  8. Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης! (ΕΘΕΛ)
  9. Επίδομα διεκπεραίωσης υποθέσεων! (Υπουργείο Δικαιοσύνης)
  10. Επίδομα χρήσης φαξ! (ΔΕΗ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου