Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Πάλι του κεφαλιού του ο Μεϊμαράκης



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Η χθεσινή είδηση ότι οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν υπέρ της εκλογής του Παπαδημούλη ως αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. 
Με κυριότερη την έντονη αντίδραση για την απόφαση αυτή του επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο οποίος ουσιαστικά υποχρέωσε
τους συναδέλφους του να ψηφίσουν την απόφασή του!!
Στο σημείο αυτό προκύπτει το ερώτημα: Είχε αντίθετη άποψη το Μέγαρο Μαξίμου κι ο Μεϊμαράκης την παραβίασε;
Ουσιαστικά, ναι. Τυπικά όχι, αφού δεν είχε εκδοθεί ή ανακοινωθεί οποιαδήποτε πρόθεση.  Μα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα έπρεπε να γνωρίζει και να κατανοεί ότι η υπερψήφιση Παπαδημούλη δεν ήταν κατανοητή και σοφή πράξη.
Θα πει κάποιος: Πού είναι το κακό να ψηφίσουν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έναν Έλληνα, έστω και πολιτικό τους αντίπαλο, σε ένδειξη πολιτικού πολιτισμού;
Το κακό είναι ότι υπερψήφισαν έναν θλιβερό και συστηματικό υβριστή του προέδρου και του κόμματός τους.
Μόλις προχθές, πλην όλων των άλλων, έγραφε: 
"Το ξεκίνημα της Κυβέρνησης @kmitsotakis, θυμίζει μάλλον Όρμπαν, παρά φιλελεύθερη κεντροδεξιά: Νο1 στο Μαξίμου ο ανηψιός, αντισημίτες κ ρατσιστές υπουργοί, ελάχιστες γυναίκες, άνθρωποι του ΣΕΒ κ του Λάτση σε θέσεις κλειδιά, ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!"
Το κακό, επίσης, είναι ότι υπερψήφισαν τον υμνητή του Μαδούρο στο ευρωκοινοβούλιο! Και δη την ημέρα που η Νέα Δημοκρατία αναγνώρισε τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας, όπως τα ψηφίσματα της Ευρωβουλής.

Γιατί το έκανε ο Μεϊμαράκης; Ουδείς γνωρίζει.
Άλλωστε από την προεκλογική περίοδο επιχειρούσε να διαφοροποιείται από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ίσως επειδή δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι έχασε στην εσωκομματική διαδικασία. Ίσως επειδή δεν έχει καταλάβει ότι στις πρόσφατες εκλογές δεν νίκησε μόνο ο Μητσοτάκης αλλά η τακτική, η πολιτική του. Τακτική και πολιτική  έντονης αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Τακτική και πολιτική που δεν περιείχε …χασκογελάκια και … κρυόπλαστες ιστοριούλες… αλλά δομική, επιθετική και ουσιαστική αντιπαράθεση/αντιπολίτευση…

Για την ιστορία να πούμε και τα εξής, όπως βγαίνουν από το ρεπορτάζ.
Κι αν δεν είναι έτσι, ας μας διαψεύσουν… Αλλά, δεν θα το πράξουν…
Η ψηφοφορία ήταν μυστική, αλλά ενδείξεις φυσικά υπήρξαν για τη στάση των Ελλήνων, ενώ εξ αρχής ήταν δεδομένο ότι δεν τον ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση.
Να προσθέσουμε ακόμη ότι τον Παπαδημούλη καταψήφισε σύσσωμο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, πλην Νέας Δημοκρατίας, ελέω Μεϊμαράκη.  
Μάλιστα, στη συνεδρίαση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, πριν την ψηφοφορία, εξέφρασε αντιρρήσεις η Άννα Ασημακοπούλου. Η οποία  στο τέλος και κατόπιν πιέσεων, ανέφερε ότι θα υπερψηφίσει κι εκείνη τον Παπαδημούλη!!!
Υπέρ του Δ. Παπαδημούλη ψήφισε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που εδώ και καιρό έχει ταχθεί υπέρ της συμμαχίας σοσιαλιστών, πράσινων, φιλελεύθερων και αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, προοίμιο ίσως για τη στάση που θα κρατήσει στη χώρα μας στις επικείμενες διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής.
Αντιθέτως, οι πληροφορίες επιμένουν πως η Εύα Καϊλή όχι απλώς δεν ψήφισε τον Δημήτρη Παπαδημούλη, αλλά -για να το γράψουμε κομψά- δεν είπε ούτε καν καλό λόγο για αυτόν- ίσως το σωστότερο είναι «έκανε και αγώνα εναντίον του».
Κάτι ακόμη, ως επίλογο:  Αν αύριο προταθεί για κάποιο αξίωμα ο Λαγός (που την κοπάνισε από την Χρυσή Αυγή) θα σπεύσει ο Μεϊμαράκης κι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να τον στηρίξουν, σε ένδειξη πολιτικού πολιτισμού;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου