Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Ο πολυπράγμων, δεξιοκομμουνιστής τέως πρόεδρος


 

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αποτελεί την πλέον χαρακτηριστική περίπτωση του αποτυχημένου σε όλα πολιτικού. Υπερυπουργός του Κώστα Καραμανλή κι απολαμβάνοντας της πλήρους εμπιστοσύνης του, ήταν ο βασικός αίτιος που η χώρα παραδόθηκε στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου. Ήταν ο άνθρωπος που «μπούκωσε» με δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις το δημόσιο κι αυτό «έσκασε». Ήταν ο άνθρωπος που απλώς παρακολουθούσε την Αθήνα να καίγεται, εκείνον τον σκοτεινό Δεκέμβριο του 2008. Ήταν ο άνθρωπος που επανειλημμένως έδωσε χείρα βοηθείας στον ΣΥΡΙΖΑ, ως πρόεδρος της Δημοκρατίας κι ανέχθηκε την παράδοση γλώσσας κι εθνικότητας στους βόρειους γείτονες. Ήταν ο πρόεδρος που τον στρίμωξε σε μια γωνίτσα ενός καναπέ ο Ερντογάν, αφού χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος ασκούσε … εξωτερική πολιτική με θέματα που δεν είχε κανένα ρόλο και λόγο να ανοίξει (Συνθήκη της Λωζάννης )εκείνος και δη μέσα στο προεδρικό μέγαρο!  Ήταν ο άνθρωπος που δικοί του συνεργάτες και πρόσωπα επιρροής του,

μπήκαν σε κυβερνήσεις και στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ο μόνος πρόεδρος της δημοκρατίας που έκανε πολιτική κατήχηση στους Έλληνες, μιλώντας για τον... Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού (Άνοιξη 2016), ταυτιζόμενος με τις θέσεις και τα συνθήματα της Αριστεράς, την ώρα που ήδη η χώρα υφίστατο ήδη τις συνέπειες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Τότε είχε ανακαλύψει ότι για την οικονομική κρίση … φταίει ο… Μινώταυρος του Νεοφιλελευθερισμού» στον οποίο κήρυξε τον πόλεμο, λες και κυβερνήθηκε ποτέ η χώρα νεοφιλελεύθερα…  Είναι ο πολιτικός που είναι ταυτισμένος όσο κανένας με το…. «Δεξιό ΠαΣοΚ», τον κρατισμό και τον παλαιοκομματισμό.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, έπαθε σοκ όπως λένε όσοι γνωρίζουν, όταν αντιλήφθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συναινέσει ούτως ώστε να επανεκλεγεί πρόεδρος. Κι άρχισε να υπονομεύει τη νέα πρόεδρο και πολλές φορές να λειτουργεί αντ’ αυτής. Ως… σκιώδης πρόεδρος. Άρχισε λοιπόν να παρεμβαίνει, να κάνει τηλέφωνα σε ομολόγους του, εν ενεργεία ή όχι, για ζητήματα που προέκυπταν στην επικαιρότητα. Όταν τα ΜΜΕ αποκάλυψαν αυτή την τακτική, «κρύφτηκε» μέχρι να περάσει η μπόρα. Την ξέρει καλά αυτή την τακτική. Την ακολούθησε κι εκείνο το βράδυ του Δεκεμβρίου που χιλιάδες Έλληνες έχασαν περιουσίες  (καμένα αυτοκίνητα, καταστήματα κλπ) από το μένος της Αριστεράς στους δρόμους.

Σήμερα ξαναβγήκε κι ύψωσε την γροθιά εναντίον του … Νεοφιλελευθερισμού, μιλώντας για … ναυάγια και δικαίωση του Κέυνς! Μάλιστα υψώνοντας τη γροθιά προς τον ουρανό, καταγγέλλει τα περί  «αυτορρύθμισης της αγοράς», ενώ εγείρει ακόμη και ζητήματα Δημοκρατίας με αφορμή την κρίση της πανδημίας. Δηλαδή…  ότι λέει η Αριστερά κι ο ΣΥΡΙΖΑ! Πλήρης ταύτιση!

Αναμενόμενο, τον πήραν από τη πολιτική λήθη που τον είχε καταδικάσει η κοινωνία και τον κατέστησαν πρώτο πολίτη του τόπου. Ίσως, εκτός άλλων, να εκτίμησαν και την στάση του σ’ ένα τηλεοπτικό πλατό, απ’ όπου η αγοραία φράση «έμεινα παγωτό» αντικαταστάθηκε με εκείνη «έμεινα Παυλόπουλος»…

Ο Προκόπης Παυλόπουλος λοιπόν, εδώ κι ένα χρόνο κάνει διαλέξεις ως επίτιμος καθηγητής της Νομικής. Δεν κάνει άλλη δουλειά από το να υποσκάπτει την κυβέρνηση. Με αναφορές σε θέματα συνταγματικού δικαίου και κρίσεις κατά το δοκούν. Υπερτονίζει μάλιστα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εμμέσως τα συνδέει, με κάθε επιστημονική αυθαιρεσία, με τους περιορισμούς εξ αιτίας της πανδημίας. Μάλιστα, βάζει κι αλατοπίπερο και με διάφορες παρεμβάσεις που αφορούν πολιτικά και εθνικά θέματα.

Τώρα, εκμεταλλευόμενος τις παρεμβάσεις Μπάιντεν για το ζήτημα της πατέντας των εμβολίων, ο Προκόπης Παυλόπουλος παίρνει πάλι τα κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ που τις έχει καταστήσει …σημαία ευκαιρίας!

Φυσικά, άλλα λέει ο Μπάιντεν, άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Μπάιντεν στέκεται (πολύ σωστά) στη δυνατότητα που προσφέρει ο Παγκόσμιος  Οργανισμός Εμπορίου (WTO) από το 1990, να υπάρξει επείγουσα αδειοδότηση σε περιπτώσεις  που απειλείται η δημόσια υγεία, χωρίς να παραβιάζονται οι πατέντες! Αυτό λέει. Σαφώς και ξεκάθαρα. Αυτό είχε πει κι ο Μόσιαλος, αυτό είχε στηρίξει κι ο Μητσοτάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Προκόπης Παυλόπουλος πουλάνε σοσιαλισμό αφού στην ουσία βάζουν θετικό πρόσημο στον κρατισμό. Ο δε τέως πρόεδρος δίνει και μαθήματα Πολιτισμού αφού τονίζει ότι  «Η βαθιά κρίση, που αφήνει πίσω της η Πανδημία του Covid-19, μπορεί να μας διδάξει πολλά, τόσο σ' επίπεδο Δημοκρατίας όσο και σ' επίπεδο Πολιτισμού εν γένει». Για να φτάσει στο συμπέρασμα που εμπεριέχει … τον εχθρό Νεοφιλελευθερισμό και το …τέρας τον Μινώταυρο:  «Κάπως έτσι, η διαχρονική ορθότητα και, ταυτοχρόνως, επικαιρότητα της θεωρίας του John Maynard Keynes -ιδίως στο έργο του «The General Theory of Employment, Interest and Money», 1936, «Η Γενική Θεωρία της Απασχόλησης του Τόκου και του Χρήματος», εκδ. Παπαζήση, 2006- περί του επιβεβλημένου της, περιορισμένης βεβαίως καθ’ ύλην και κατά χρόνο, κρατικής παρέμβασης, πρωτίστως μέσω των lato sensu δημοσίων επενδύσεων για την αντιμετώπιση κρίσεων, δίνει ξανά «αποστομωτική» απάντηση στους «αμετανόητους» οπαδούς ενός ακραίου Νεοφιλελευθερισμού. Ήτοι Νεοφιλελευθερισμού στηριγμένου στις «δοξασίες» περί της, εν πάση περιπτώσει, δύναμης «αυτορρύθμισης» της Οικονομίας της Αγοράς» και να επισημάνει ότι «η απάντηση αυτή έρχεται ιδίως από τις ΗΠΑ, «διά στόματος» του προσφάτως εκλεγέντος Προέδρου της Joe Biden».

Αυτά δεν θα τα έλεγε ούτε ο … Λαφαζάνης! Ούτε ο Κουτσούμπας!

Πέραν του ότι όλη η υπόθεση νεοφιλελευθερισμού στη χώρα μας είναι ένα αστείο κι ανύπαρκτο γεγονός, καθίσταται τελικά και γραφική εμμονή του τέως προέδρου. Συντασσόμενος με τον Αλέξη Τσίπρα και την Αριστερά, νομίζει ότι κάνει κακό στον Μητσοτάκη, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κι ενίοτε η Φώφη Γεννηματά του επιτίθενται συστηματικά με αναφορές σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Όταν δεν τον κατηγορούν για …ακροδεξιό κι όταν δεν ισχυρίζονται ότι …έχουμε χούντα!

Α, να μη ξεχνάμε ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο ως πρόεδρο της Δημοκρατίας κι ούτε προχώρησε στην ανανέωση της θητείας του, κάτι που ασφαλώς δεν έχει ξεπεράσει ο τέως προέδρος.

Η ουσία είναι ότι για μια ακόμη φορά καταδεικνύεται ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος αποτελεί κλασσική περίπτωση «δεξιοκομμουνιστή»,  είναι άνθρωπος από το παρελθόν, παραγωγός λεφτόδεντρων και πλήρως ταυτισμένος με την κακή πορεία της χώρας. Θεωρεί μάλιστα ότι κάνει κακό στον Μητσοτάκη, συντασσόμενος πάλι με την Αριστερά. Είναι σαφές ότι δεν έχει κατανοήσει πως σε βαθιά γεράματα, δύσκολα κάποιος μπορεί να γίνει πειστικός αν δεν έχει κρυστάλλινη πολιτική διαδρομή. Απλά, στην προσπάθειά του να πλήξει τον Μητσοτάκη, στην καλύτερη περίπτωση καθίσταται γραφικός…  Στην καλύτερη…

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου