Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Άκου Τάκη


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Στον Τάκη Θεοδωρικάκο οφείλεται εκτίμηση για την διεισδυτική ματιά του στα πολιτικά δρώμενα, αλλά και για τις πολιτικές του προσεγγίσεις κι αναλύσεις. Συν ότι τόλμησε μια τεράστια πολιτική υπέρβαση κι έχει ενσωματωθεί ακόμη και στον σκληρό πυρήνα της ΝΔ. 

Μα έχω την αίσθηση ότι κάποιοι μεγαλοσχήμονες της ΕΛΑΣ δεν τον ενημερώνουν δεόντως, ούτως ώστε να έχει σφαιρική εικόνα των υπηρεσιών του Σώματος.

Προσέξτε, εικόνα1η: Αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής, Σάββατο 2 Ιουλίου, υπηρεσία διαβατηρίων. Κόσμος και κοσμάκης στην ουρά, λες και μοίραζαν ψωμί στην παλιά Σοβιετία. Ο ήλιος

κτυπούσε αλύπητα τον κόσμο, αλλά αυτό προφανώς ήταν ήσσονος σημασίας για τους ιθύνοντες. Άφαντοι!

Ο εκνευρισμός των αναμενόντων έκδηλος και τα γαλλικά προς τον υπουργό (άλλωστε πάντα φταίει ο υπουργός) έγιναν από ψίθυροι κραυγές. Κορυφώθηκαν όμως, όταν στις 14.40 βγήκε έξω μια αστυνομικός και δήλωσε ότι «η υπηρεσία κλείνει αφού το ωράριο είναι μέχρι τις 14.30». «Από Δευτέρα οι υπόλοιποι», συμπλήρωσε απαθώς προς τους υπηκόους της. Κι έγινε φυσικά ο χαμός. Κάποιοι ήταν ήδη στην ουρά 3 ώρες!

Ο περισσότερος κόσμος έφυγε βλασφημώντας τον Θεοδωρικάκο κι άλλοι τους δημοσίους υπαλλήλους. Στα ενδιαφέροντα της υπόθεσης ότι ο (η) διοικητής κι υποδιοικητής ήταν άφαντοι για να διατάξουν μικρή παράταση για όσους ήταν ήδη στις ουρές, στο δε γραφείο της αξιωματικού υπηρεσίας τρείς νεαρές αστυνομικοί συζητούσαν και στις οχλήσεις πολιτών  με άγρια διάθεση και ματιά… διέταξαν …  περάστε έξω και κλείστε την πόρτα!! Λες κι ήταν το σπίτι τους κι ο πολίτης εισβολέας ή παρίας. Α και μη κάποιος ότι υπάρχει διαθεσιμότητα ραντεβού. «Ελάτε εδώ και θα εξυπηρετηθείτε», λένε, όταν απαντάνε στο τηλέφωνο.

Καλά μας κάνουν. Αφού υπάρχει η μονιμότητα, καλά μας κάνουν.

Προσέξτε, εικόνα 2η:Λεωφόρος Πεντέλης. Δρόμος που πριν λίγα χρόνια δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια για την ανακατασκευή και διαπλάτυνσή του. Κι όμως, έχει καταστεί ένας ατέλειωτος χώρος στάθμευσης,  κυρίως για τα καταστήματα εστίασης! Πολλά εκ των οποίων διαθέτουν και …παρκαδόρους!

Αναρωτιέται λοιπόν κάποιος, υπάρχει Τροχαία; Υπάρχουν, ναι ή όχι νόμοι; Ή ισχύουν όσα λέγονται ή γράφονται στο διαδίκτυο και πέριξ της Λεωφόρου Πεντέλης;

Πάμε παρακάτω.

Προσέξτε, εικόνα 3η:Είναι δυνατόν να υπάρχουν σε πολλά αστυνομικά τμήματα, ειδικά στην επαρχία, διοικητές με πολλά χρόνια, 6-8-10, στην ίδια θέση; Με ότι αυτό συνεπάγεται; Ακόμη θυμάμαι τις ….παραινέσεις … «βρείτε τα, δεν έγινε και κάτι σοβαρό», από διοικητή τμήματος σε περιοχή της Πελοποννήσου, σε καταγγελία ότι δεν μου έφερε απόδειξη, δεν τον πληρώνω»…

Είναι σαφές ότι κάποιοι είναι βολεμένοι και κάποιοι δεν κάνουν την δουλειά τους. Παρόμοιες εικόνες δε μπορούν να καταγραφούν δεκάδες, ίσως κι εκατοντάδες.

Κι όπως αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο του με παρόμοιο περιεχόμενο ο φίλτατος Αντώνης Πανούτσος, ο νόμος της αδράνειας στη φυσική πρέπει να προέκυψε από τις παρατηρήσεις στην συμπεριφορά της ελληνικής αστυνομίας.

Ας τα δει λοιπόν αυτά ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Δεν φταίει γι αυτά, αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Μαζοχιστής δεν είναι για να ακούει όσα ακούει…

Κάτι τελευταίο: Οφείλουμε όλοι μας ατέλειωτο σεβασμό στους αστυνομικούς του δρόμου για όσα προσφέρουν στην κοινωνία. Που καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κάθε εγκληματία κι οι οικογένειές τους αγωνιούν μέχρι να τους δουν να επιστρέφουν. Κι ας είναι από τους χειρότερα αμειβόμενους Έλληνες.

Μα να γκρινιάζουν οι υπάλληλοι δωματίου, ότι λαμβάνουν  λίγα χρήματα, αποτελεί ύβρη προς συμπολίτες μας του ιδιωτικού τομέα. Ναι, όντως λαμβάνουν λίγα χρήματα, μακάρι να λάμβαναν περισσότερα, μα στο κάτω κάτω της γραφής όταν εισήλθαν στο σώμα ήξεραν που πήγαιναν. Κι αν δεν τους είναι αρεστό, υπάρχει κι ο δρόμος της παραίτησης προς αναζήτηση περισσοτέρων χρημάτων… Μα δεν τολμούν να εγκαταλείψουν την ασφάλεια που παρέχει η μονιμότητα…

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου