Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Κύμβαλα αλαλάζοντα


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει μια συζήτηση για το γεγονός ότι ανένταχτοι Κεντροαριστεροί βρίσκονται στη χοάνη των αναποφάσιστων στις δημοσκοπήσεις. Κι ότι οι περισσότεροι έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη προς τον Μητσοτάκη, παρά στον Τσίπρα ή στον Ανδρουλάκη. Μιλούν και γράφουν περί οπορτουνιστών και αρχολίπαρων της καφετέριας.

Επιπλέον, μια σκληρή πραγματικότητα, ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά το γεγονός ότι αναμφίβολα

δεν πρόκειται περί κόμματος στο οποίο βρίσκουν εύκολα στασίδι η λογική κι η προσήλωση στη θεσμική ευταξία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε κάποτε, επειδή οι παλαιοπασόκοι άρχισαν ν’ ασφυκτιούν όταν το κόμμα τους άρχισε να επιδεικνύει σοβαρές τάσεις λογικής και βρήκαν στέγη στην Κουμουνδούρου. Άλλωστε οι περισσότεροι ήταν τρίτης διαλογής για τη Χαριλάου Τρικούπη. Όλοι αυτοί, ηδονίστηκαν από σκισίματα μνημονίων, από την επιβολή της αλλαγής στην Ευρώπη, τα νταούλια με τα οποία θα χόρευαν οι αλλαγές  και τα χοροπηδητά στις … αγανακτισμένες πλατείες. Κύμβαλα αλαλάζοντα, ακόμη και σήμερα.

Προχθές ο Τσίπρας ανέφερε στην ΚΕ του κόμματός του ότι η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατό από το καθεστώς Μητσοτάκη, πριν το καθεστώς αυτό οδηγήσει σε νέες τραγωδίες. Πριν οι βλάβες που προκαλεί στο σώμα της κοινωνίας γίνουν ανήκεστες. Πριν η παραγωγή της βίας και της σήψης, που βλέπουμε ήδη να πολλαπλασιάζεται ενίοτε και με τον πιο απεχθή τρόπο της κακοποίησης παιδιών, γίνει «κανονικότητα!!!

Καταλαβαίνετε; Ο ίδιος ο Τσίπρας, φτηνά πολύ φτηνά, συνδέει την κακοποίηση παιδιών με το κυβερνών κόμμα, το οποίο αποκαλεί … καθεστώς, ως να μη προέκυψε η κυβέρνηση από εκλογές. Πόση χυδαιότητα, πόσο δηλητήριο;  Και για ποια βία μιλάει ο Τσίπρας όταν η μόνιμη βία που είναι τόσο ορατή, είναι από τις αντιδράσεις της Αριστεράς στους δρόμους, επειδή αρνείται την εφαρμογή νόμων του κράτους στα ΑΕΙ;

Αναρωτιέμαι τι μέτρα έλαβε ο Τσίπρας εις βάρος της Άννας Βαγενά που χαρακτήρισε τη ΝΔ … κόμμα βιαστών; Τι μέτρα έλαβε για τον Μαμουλάκη που έγραψε …  «ΝΔ παιδεραστές» και μετά τα φόρτωσε στον συνεργάτη του, όπως κάποτε ο Καμένος χρέωνε ότι κουταμάρα έγραφε στο γιο του; Πώς και με ποιον τρόπο αποκήρυξε τα διάφορα troll και τα χυδαία has tang; Ναι, θεωρητικά γι αυτά δεν έχει ευθύνη, αλλά ας τα καταδικάσει. Ούτε αυτό κάνει.

Θα θυμηθώ ότι δεν γίνεται πρώτη φορά, αλλά επανειλημμένως.  Χυδαιότητες είχαν γραφεί και ειπωθεί και στην υπόθεση Λιγνάδη αλλά και άλλες φορές. Όπως στην τότε που ο Πέτρος Τατσόπουλος πολιτεύθηκε με τη ΝΔ κι ο Τσίπρας έλεγε στον Μητσοτάκη: «Εσείς μπορείτε να βολευτείτε με διάφορα απολειφάδια της πολιτικής ζωής που πέρασαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και επειδή είχαν περίεργη σχέση με τη μισή Αθήνα, έφυγαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τους παίρνετε εσείς να τους εντάξετε στα δικά σας μπας και πάνε και με την άλλη μισή Αθήνα».

Βόρβορος!

Το δε συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα, ειδικά αν συνυπολογίσουμε και πολλά άλλα, είναι ότι εκχυδαΐζουν την πολιτική και καθημερινότητά μας. Υποβιβάζουν την νοημοσύνη των πολιτών μα και το επίπεδο της ίδιας της δημοκρατίας. Εκστομίζουν αβίαστα ότι τους κατέβει, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα, μόνο και μόνο για να απαξιώσουν δήθεν τον Μητσοτάκη.

Κουτσαβακισμοί και βόρβορος…

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου