Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Νατάσσα Μποφίλιου: Μια τροτσκίστρια στο άντρο του καπιταλισμού


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Στα μαγαζιά που εμφανίζεται κατά περιόδους η Νατάσσα Μποφίλιου, η μπουκάλα με το οινόπνευμα κοστίζει μερικές εκατοντάδες ευρώ. Η ίδια δε είναι μια αοιδός με εξαιρετικά φωνητικά χαρίσματα, έστω κι αν το βιμπράτο της είναι ελαφρώς παλιομοδίτικο κι επιτηδευμένο, έστω κι αν τα τραγούδια της εμπεριέχουν πάρα πολύ δάκρυ και κλάμα.

Η Νατάσσα Μποφίλιου είναι η αοιδός που διέθετε όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί με το πέρασμα του χρόνου, μια σημαντική αοιδός, σημείο αναφοράς του ελληνικού τραγουδιού. Να την αποδέχονται μεγάλα κοινωνικά ρεύματα και

άνθρωποι διαφόρων στρωμάτων, διαφορετικών πολιτικών αφετηριών και πολιτικών τάσεων. Μα η ίδια το απεμπόλησε.

Η Νατάσσα Μποφίλιου των υψηλότατων νυχτοκάματων, δήλωσε κάποια στιγμή τροτσκίστρια που ψηφίζει ΚΚΕ!!! Ουδείς τη ρώτησε πώς στα κομμάτια μπορεί να συμβαίνει αυτό, μα σε μια εποχή που όλα γίνονται επιδερμικά κι η γνώση αποτελεί πεδίο αναζήτησης, αποτελεί γεγονός ήσσονος σημασίας.

Επίσης, δεν είναι γνωστό αν την ημέρα που η Νατάσσα Μποφίλιου δήλωσε τροτσκίστρια που ψηφίζει ΚΚΕ,  ήταν στολισμένη με χρυσάφια και ενδύματα γνωστών μόδιστρων, αλλά κι αυτό αποτελεί γεγονός ήσσονος σημασίας.

Όσα δήλωσε το «κόκκινο κορίτσι, αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμά της.  Άλλωστε είναι κάτι που πράττουν διαχρονικά τόσοι και τόσοι συνάδελφοί της και κάποιοι βιοπορίζονται κιόλας απ’ αυτό. Όπως, επί παραδείγματι, με πληρωμένες συναυλίες  ομοϊδεατών ή μη τοπικών αρχόντων ανά την περιφέρεια.

Η Νατάσσα Μποφίλιου εκτός από τροτσκίστρια που ψηφίζει ΚΚΕ, δήλωσε  κι ότι αναζητά  ηγέτη για να ανέβει στο βουνό να κάνει αντάρτικο!!! Δεν είναι γνωστό αν θα το πράξει με δωδεκάποντα αλλά είναι σαφές ότι δεν την εμπνέει ο Κουτσούμπας, ενώ είναι προφανές ότι αναζητά ένα Βελουχιώτη για να κάνουν μαζί ντουέτο.

Ό ένας να άδει … «Βροντάει ο Όλυμπος, αστράφτει η Γκιώνα, στ’ άρματα, στ’ άρματα, εμπρός στον αγώνα, για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά»…

Η άλλη, εκεί στις βουνοκορφές του αγέρα, της βροχής κα του χιονιού, θα του απαντά… «η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει, να το θυμάσαι μικρή μου καρδιά»!

Η Νατάσσα είχε πει και κάτι ακόμη, ως γνήσιο τέκνο της κόκκινης υψωμένης γροθιάς. Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δικτατορία! Είναι σαφές ότι δεν έμαθε ποτέ για την δικτατορία του προλεταριάτου, αλλά κι αυτό αποτελεί γεγονός ήσσονος σημασίας. Έμαθε όμως όσα λέει ο Περισσός.

Η Νατάσσα Μποφίλιου σήμερα, βάλλεται πανταχόθεν. Μια επίσκεψή της στο Λονδίνο γκρέμισε όσα με κόπο ονειρευόταν για το βουνό. Όχι τόσο επειδή πήγε σ’ ένα μεγάλο άντρο του επαχθούς καπιταλισμού για να φορέσει μιας σχεδιάστριας φίλης της, όσο επειδή θεωρήθηκε ότι υποκρίνεται.

Είναι όμως δυνατόν να υποκρίνεται ένας Αριστερός και δη τροτσκιστής που ψηφίζει ΚΚΕ; Αλίμονο!

Τη Νατάσσα Μποφίλιου τη βάλλουν σήμερα τη βάλλουν οι καπιταλιστές της Δεξιάς που αποστρέφονται το βουνό. Κυρίως όμως τη βάλλουν οι Συριζαίοι που την χαρακτηρίζουν …οχτρό τους. Αντιδρούν ως να τους έθιξε κάποιο πρόσωπο από εκείνα που είναι τοποθετημένα στους τρούλους των αριστεροκομμουνιστικών εκκλησιών. Το το γράφηκε για τη Νατάσσα από τους Συριζαίους δεν… γράφεται. Προφανώς επειδή προτίμησε το Λονδίνο από τα βουνά της ανταρσίας ή επειδή θεωρούν ότι εκείνοι έχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα της επανάστασης.

Όμως, έσπευσε ο Τσακαλώτος –ναι ο γνωστός εγγονός του ήρωα που αν δεν πολεμούσε στα βουνάη χώρα θα πήγαινε στη Σοβιετία-  να τη στηρίξει και να χαρακτηρίσει… ακροδεξιούς, όσους την έβαλλαν. Προφανώς το έπραξε σε κάποιο διάλειμμα από το εξαίσιο και ιδιαιτέρως σοβαρό αντιπολιτευτικό του έργο.

Η Νατάσσα Μποφίλιου στέκεται αγέρωχη σ’ όλα αυτά. Εξακολουθεί κι αναζητά τον ηγέτη που θα την οδηγήσει στο βουνό. «Δεν πτοούμαι με τίποτα και συνεχίζω», δήλωσε σε τηλεοπτική δημοσιογράφο. Εξακολουθεί και πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δικτατορία. Δεν την έζησε η κοπέλα. Ούτε έμαθε ποτέ για το τοίχος του Βερολίνου, στο οποίο σκοτώθηκε ανυπολόγιστος αριθμός ανθρώπων που δεν άντεχε τη… δημοκρατία του κομμουνισμού…

 

Σ.Σ. Η φωτογραφική σύνθεση αποτυπώνει την Μποφίλιου της Ελλάδας και της υψωμένης γροθιάς της επανάστασης, μα και τη Μποφίλιου στο κάστρο του αιμοσταγούς καπιταλισμού.  

 



 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου