Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Ερωτήματα πέριξ της Εύας, συνταγματολόγων και λοιπών δαιμονίων


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αποτελεί πολιτικό σεισμό στην Ευρώπη η υπόθεση χρηματισμού της Εύας Καϊλή; Ασφαλώς κι είναι.

Πώς έφτασε η Αστυνομία στο σπίτι της Καϊλή που βρήκε 600 χιλιάρικα σε σακούλες και μια βαλίτσα χρήματα που είχε ο πατέρας της; Έφτασε μέσω παρακολουθήσεων.

Αφήνει η υπόθεση της αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου χώρο για

άκρατη φημολογία, ότι η υπόθεση Ανδρουλάκη μπορεί να σχετίζεται με την συγκεκριμένη υπόθεση;  Ναι, αφήνει. Πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος δεν προσέρχεται να ενημερωθεί κι εν συνεχεία να ενημερώσει την κοινή γνώμη.

Αποτελεί η υπόθεση αυτή ΚΑΙ μέγιστο εθνικό θέμα, δεδομένου ότι είναι γνωστές οι στενές σχέσεις του Κατάρ με την Τουρκία; Ασφαλώς κι είναι.

Αδυνατίζει το επιχείρημα Βενιζέλου και άλλων «ευαίσθητων» συνταγματολόγων,  ότι οι υποκλοπές σε πολιτικά πρόσωπα είναι αντισυνταγματικές και ασύμβατες με το βουλευτικό απόρρητο; Ασφαλώς κι αδυνατίζει.  Άλλωστε, πώς μπορεί να επιτρέπεται η παρακολούθηση ευρωβουλευτών στο Βέλγιο, αλλά όχι στην Ελλάδα;

Αδυνατίζει το επιχείρημα Ανδρουλάκη για τη δική του ιστορία; Φυσικά και το αδυνατίζει αφού επικαλέστηκε τους Έλληνες συνταγματολόγους και ισχυρίστηκε ότι η παρακολούθηση ενός ευρωβουλευτή είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Αφού είναι έτσι, τότε γιατί διέγραψε την ευρωβουλευτή του και δεν πήγε με τους άλλους Έλληνες συνταγματολόγους να την υπερασπιστούν; Που είναι τι τεκμήριο της αθωότητας;

Είναι η υπόθεση αυτή ευκαιρία του Ανδρουλάκη για εσωτερικό ξεκαθάρισμα; Προφανώς κι είναι, ειδικά με την Καϊλή που δεν υπήρχε άνθρωπος πέριξ των πολιτικών γραφείων που να μη κατανοούσε ότι ήδη ήταν εν δυνάμει εσωκομματικός του αντίπαλος.

Μπορεί να επωφεληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόμενος ότι καταρρέει η … Δεξιά πτέρυγα του ΠαΣοΚ, όπως αποκαλεί εκείνους που δεν συντάσσονται με την…. προοδευτική διακυβέρνηση; Η απάντηση είναι όχι. Δηλαδή αν η Καϊλή αποδειχτεί ένοχος, όλα τα στελέχη του ΠαΣοΚ που απεχθάνονται τον ΣΥΡΙΖΑ, θα τον ….αγαπήσουν; Αστειότητες.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου