Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Στο μυαλό του Τσίπρα ζει το πνεύμα Πολάκη


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Εδώ και  χρόνια ο πολακισμός αποτελούσε μια επίσημη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικά χαρακτηριστικά τον κουτσαβακισμό, το λουμπεναριό,  τις ύβρεις εναντίον των πολιτικών αντιπάλων ή όσων εκείνος έβλεπε ως τέτοιους και γενικά την απόλυτη κατάπτωση του όποιου πολιτικού διαλόγου.

Ο Πολάκης διέθετε μια ακατανόητη ασυλία στον

ΣΥΡΙΖΑ, ίσως επειδή ενδόμυχα οι περισσότεροι ταυτίζονται με τις συμπεριφορές και τον λόγο του. Άλλωστε ουδέποτε τον αμφισβήτησαν ή του ζήτησαν τον λόγο, ακόμη κι όταν στοχοποιούσε την ίδια την πραγματικότητα και την αλήθεια. Είχε και την στήριξη του Τσίπρα, μαζί έκαναν διακοπές… Δεν ήταν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι στο σώμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατοικοεδρεύει το πνεύμα του Πολάκη. Δηλαδή, ένταση, καυγάδες, ρήξη με την ομαλότητα, τη λογική, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας  και κυρίως με τη μετριοπάθεια και τον σεβασμό στη δημοκρατία.

Ο Πολάκης ήταν εκείνος που ζητούσε στα επίσημα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν φυλακή πολιτικούς τους αντιπάλους, προκειμένου να κερδίσουν τις εκλογές! Ήταν εκείνος που έλεγε σε δημοσιογράφους ότι θα τους βάλει τρία μέτρα κάτω από τη γη, ήταν εκείνος που απειλούσε ότι τη δεύτερη φορά ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αλλιώς… Ουδείς τον συμμάζεψε, σε σημείο που να εκτιμάται ότι συμφωνούν μ’ αυτά. Αντιθέτως κάποιοι (Σπίρτζης 2 Φεβρουαρίου 2023)  προέκτειναν  τον λόγο του ισχυριζόμενοι σε δημόσιες συγκεντρώσεις ότι «θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο»!

Πολακισμός και κατήφορος! Πολύ περισσότερο ότι οποιαδήποτε κατάρρευση της δημοκρατίας ΜΟΝΟ με το κακό έρχεται. Κι όταν μια δημοκρατία καταρρεύσει με το άγριο, την επόμενη ημέρα δεν υπάρχει δημοκρατία…  Μ’ αυτό λοιπόν απειλούν την κοινωνία.

Ο Πολάκης ήταν κι είναι και κάτι ακόμη: Ο δήμαρχος που ομολόγησε πως όταν διοικούσε τα Σφακιά, κρατούσε διπλά βιβλία! Ουδείς συγκινήθηκε από τη Δικαιοσύνη ή από τις κρατικές υπηρεσίες… Ουδείς!

Πότε χάλασε η σούπα του πολακισμού στον ΣΥΡΙΖΑ; Μόνο όταν αμφισβήτησε τον μεγάλο τιμονιέρη. Μόνο όταν ο Πολάκης επιχείρησε ετσιθελικά να συνθέσει ο ίδιος το ψηφοδέλτιο των Χανίων, προκειμένου να «παιχθεί» δισταυρία  με συγκεκριμένο υποψήφιο, για να μη χάσει την έδρα από τον επανακάμψαντα Γιώργο Σταθάκη. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν ότι ξεπέρασε το ιερά και τα όσια. Κι απείλησαν –ο Τσίπρας δηλαδή-  να τον αφήσουν εκτός ψηφοδελτίων.

Μα πολλοί ήταν εκείνοι που ισχυρίστηκαν ότι στήθηκε μια  κακοπαιγμένη παράσταση, όπως κι έγινε. Σιγά μη μείνει ο πολακισμός εκτός για τον ΣΥΡΙΖΑ και σιγά μη μείνει ο Πολάκης χωρίς ασυλία, με τόσα μέτωπα που έχει ανοικτά, έλεγαν.

Έτσι, από εκεί που απειλούσε, έφτασε στο σημείο να επιδοθεί σε «κολοτούμπες» και να ζητήσει τρις συγγνώμη μέσω … email! Έτσι έγινε, την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ο Αλέξης Τσίπρας και τα 7 μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίαζαν.

Τη συγγνώμη Πολάκη αποφάσισαν να τη δημοσιοποιήσουν οι ίδιοι. Ίσως και για να το «κοντύνουν». Ο ίδιος δεν μπήκε στον κόπο. Μάλιστα, όλως τυχαίως έβαλαν τις συγγνώμες Πολάκη de facto στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασής τους. Έτσι, ο Πολάκης επέστρεψε μετά βαΐων και κλάδων, δεδομένου, όπως αναφέρουμε, ότι είναι πνεύμα στο σώμα του Τσίπρα!

Η επιστροφή Πολάκη, πλέον της κακής παράστασης με την οποία έγινε, σηματοδοτεί και τρία δεδομένα:

Α. Ότι ο ίδιος «κόντυνε» σημαντικά εντός του ΣΥΡΙΖΑ και έχασε μέρος του ακροατηρίου του, κυρίως λόγω της υποταγής του μπροστά σε μια βουλευτική έδρα και την ασυλία της. Το ίδιο συμβαίνει και στην κοινωνία κι είναι χαρακτηριστικά όσα μυριάδες αναφέρονται περιπαικτικά στο διαδίκτυο.

Β. Ότι ο Τσίπρας απεμπολεί οριστικά κι αμετάκλητα την όποια … αριστερόστροφη σοσιαλδημοκρατία και τον Κεντρώο χώρο.

Γ. Ότι κι αν λένε οι επικοινωνιολόγοι του Τσίπρα, ειδικά οι Μαύρος και Λούλης περί στροφής του  στον κεντρώο χώρο με ήπιο λόγο και πολιτική νηφαλιότητα, δεν μπορεί να το υποστηρίξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως επίλογο, είναι άξιο σχολιασμού ότι λίγες ώρες μετά την επικύρωση της συμμετοχής του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο σιωπών το τελευταίο διάστημα Παύλος Πολάκης, εμφανίστηκε και πάλι ξεσαλώνοντας…  Πρόλαβε μέσα σε λίγες ώρες και απείλησε τον Άδωνι Γεωργιάδη, μα και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος του έδωσε ραντεβού στη Δικαιοσύνη…



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου