Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Οι νεογέροντες και το δικό τους … Mappet show


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Εδώ και κάποιες ημέρες στην πολιτική αντιπαράθεση κυριαρχεί ο καυγάς ανάμεσα σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη, αναφορικά με την παρακαταθήκη του … Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρουλάκης εξανίσταται αλλά ξεχνά ότι το ΠαΣοΚ και δη το λαϊκίστικο/αυριανιστικό κομμάτι του έψαξε αλλού τα οφέλη της εξουσίας, όταν κατάλαβε ότι το κόμμα του αποφάσισε να σοβαρευτεί, καταμεσής της κρίσης. Ο Τσίπρας, από την πλευρά του, έχει μπει εδώ και καιρό στο σκαρί του ΠαΣοΚ κι ως λαθρεπιβάτης/παράνομος «κλέβει» ασημικά και λοιπά τιμαλφή. 

Η ιστορία θα μπορούσε να είναι και αστεία. Δυο πολιτικοί νεόγεροι που

δεν αντιλαμβάνονται το παραμικρό από την εξέλιξη της ζωής, της Οικονομίας και της κοινωνίας, τσακώνονται μπροστά στο σκήνωμα Ανδρέα Παπανδρέου, επί των ημερών του οποίου ξεκίνησε η πορεία που κατέληξε στην πτώχευση της χώρας!

Τρεις δεκαετίες μετά τον θάνατό του, ο Ανδρέας Παπανδρέου, πρωταθλητής του λαϊκισμού μέχρι την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, είναι ο πρωταγωνιστής των εκλογών! Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποκλέψει αφίσες, λόγια του, κινήσεις, νεύματα, χρώμα φωνής! Μέχρι και την καταστροφική ΑΤΑ υποσχέθηκε να αναστήσει! Ιδεολογικής ένδειας γαρ, απεργάζεται οικειοποίηση συμβόλων και συναισθημάτων των άλλων.

Ο δε Ανδρουλάκης, θυμήθηκε τώρα, ότι κλέβουν την ιστορία του κόμματός του και την καπηλεύονται. Τόσα χρόνια που το πράττει ο Τσίπρας, δεν είχε ακούσει τίποτα, δεν τον είχαν ειδοποιήσει…  Δεν είχε ακούσει ότι χαρακτήριζε τον Γιώργο Παπανδρέου … Πινοσέτ ή δεν ήξερε ότι ήθελε να στείλει φυλακή τον Βενιζέλο. Μέχρι και στα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά σαλόνια χώθηκε, αλλά τότε ο Ανδρουλάκης δεν είδε τίποτα…

Η ουσία είναι ότι γίνεται καυγάς για το παρελθόν! Δυο νεογέροντες τσακώνονται, όπως όσοι στα καφενεία βρίζονται αναφορικά με το πώς έκαναν το παιδομάζωμα οι κομμουνιστές. Κανονικό  Mappet show! Με ιστορίες του παρελθόντος την ώρα της τεχνητής νοημοσύνης!

Ιστορίες που η κοινωνία αρνείται να καταναλώσει πια. Στην ψηφιακή εποχή δεν μπορείς να πορεύεσαι με Ανδρέα Παπαδρέου και όρους της μετεμφυλιακής περιόδου. Κι αυτό δεν μπορούν να το κατανοήσουν οι δυο νεογέροντες, αφού δεν έχουν τίποτα να πουν περί του μέλλοντος. Παριστάνουν τους σοσιαλδημοκράτες και τους Αριστερούς, αλλά είναι τόσα πολλά τα ελλείμματά τους, που δεν είναι καν νατουραλιζέ τέτοιοι….

Κι ο Μητσοτάκης τρίβει τα χέρια του.

Κι η απλή λογική! Κι η χώρα…

Κάποιος δε, πρέπει να τους υπενθυμίσει τη φράση που είχε πει η Μελίνα στον Ανδρέα Παπανδρέου, μετά τα σκάνδαλα με το …ροζ κωλόσπιτο, Κοσκωτά και την κατιούσα του ΠαΣοΚ:  «Πρόεδρε, δεν αρέσουμε πια»…

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου