Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Η Τίνα που πάει παντού…

Από τον Αβραμόπουλο
 και τον Παπαγιαννάκη,
βρέθηκε την κατάλληλη ώρα
 στον κατάλληλο τόπο.
Το γυμναστήριο!
Από εκεί, έγινε «σκιά»
 του Γιώργου Παπανδρέου,
πρακτικογράφος, υπουργός
 και έφτασε στο… Wiki Leaks! 


Η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση πολιτικού.
Εμφανίστηκε στο ΠαΣοΚ, περίπου από το πουθενά, ενώ τη συνόδευαν φήμες ότι ήταν προστατευόμενη της μητέρας του πρωθυπουργού Μαργαρίτας Παπανδρέου.
Πριν από το ΠαΣοΚ, είχε κάνει ένα πέρασμα από το γραφείο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπου δεν κόλλησε, ενώ αμέσως μετά πέρασε και από το γραφείο, του τότε ευρωβουλευτή του Συνασπισμού, Μιχάλη Παπαγιαννάκη.
Ούτε εκεί συγκινήθηκε ιδιαιτέρως.
Ανήσυχος άνθρωπος, βρισκόταν σε συνεχή αναζήτηση του μεγάλου!
Το βρήκε στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, όταν έκαναν γυμναστική δίπλα δίπλα σ’ ένα γυμναστήριο!
Απόδειξη, ότι η βασικότερη αρχή μιας πετυχημένης πορείας, είναι …να βρίσκεσαι στο σωστό σημείο…την κατάλληλη στιγμή.

Μέχρι να γίνει το ΠαΣοΚ κυβέρνηση, ουδείς γνώριζε την αντικομφορμίστρια Τίνα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠαΣοΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν την είδε παρούσα, απευθύνθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντάς του:
«Εγώ δεν κάνω πολιτική συζήτηση, με την παρουσία των υπαλλήλων του κόμματος…».
Έλαβε, την απάντηση από τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «η κυρία Μπιρμπίλη είναι πρακτικογράφος…»!
Τόσο πριν, όσο τότε, όσο και μετά, η Τίνα Μπιρμπίλη ήταν η «σκιά» του Γιώργου Παπανδρέου.

Αρκετά αργότερα, όταν το ΠαΣοΚ κέρδισε τις εκλογές με το περίφημο … «λεφτά υπάρχουν», η «σκιά» του Γιώργου Παπανδρέου απλώθηκε στο…υπουργικό συμβούλιο, υπουργός Περιβάλλοντος!
Τα ειρωνικά σχόλια, άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν.
Το σχόλιο που αναφερόταν στον πρωθυπουργό και στην υπουργό του με την ατάκα … «αξιοκρατία… από το γυμναστήριο …στην κυβέρνηση», ήταν το πλέον ανώδυνο.

Η Τίνα Μπιρμπίλη, από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκε στο υπουργικό γραφείο, άνοιξε μέτωπα με όλη τη κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ, ενώ με τις κατά καιρούς αποφάσεις της προκάλεσε σοβαρά προβλήματα.
Ταυτοχρόνως, άρχισε να καλλιεργεί φιλολαϊκό προφίλ, πηγαίνοντας στα υπουργικά συμβούλια με …τζιν και πέδιλα, ανεξαρτήτως αν αυτά κόστιζαν κάποιες εκατοντάδες ευρώ!
Δεν άργησε ο καιρός που εναντιώθηκε ακόμη και στον Γιώργο Παπανδρέου και μάλιστα με τρόπο για τον οποίο άλλοι συνάδελφοί της έχασαν τις καρέκλες τους.
Η πρώτη εναντίωση και μάλιστα δημόσια, αφορούσε την υποψηφιότητά της για την Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός την κάλεσε στη Μέγαρο Μαξίμου, μη υποψιασμένος για το τι θ’ ακολουθήσει.
Οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων ήταν παρατεταγμένες, ενώ οι διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου, ανέφεραν ότι «το ΠαΣοΚ θα πάει στις Περιφερειακές εκλογές με την… «πράσινη» Τίνα!
Αλλοίμονο όμως!
Δεν είχαν υπολογίσει τις βουλές της Τίνας.
Εκείνη, στάθηκε αγέρωχη μπροστά στις κάμερες και σχεδόν…έφτυσε τον πρωθυπουργό:
«Δεν είναι στις προτεραιότητές μου η αυτοδιοίκηση», είπε κι έμειναν όλοι κάγκελο.
Φυσικά, ουδείς την απέπεμψε, εν αντιθέσει με τη συνάδελφό της υπουργό Γεωργίας Κατερίνα Μπάτζελη, που μόλις αρνήθηκε να είναι υποψήφια, πήγε σπίτι της!

Δογματική, κολλημένη σε πρακτικές άλλων εποχών, «πράσινη» μέχρι σημείου βλαπτικού για τη χώρα που χρειάζεται άμεσες επενδύσεις, με περίεργες εμμονές και ουκ ολίγες γκάφες, συγκρούστηκε στη συνέχεια, με όσους μιλούσαν ελληνικά στο υπουργικό συμβούλιο.
Πάντα, έμοιαζε και μοιάζει, να έχει μια περίεργη ασυλία.
Οι κακές γλώσσες ξαναθυμήθηκαν την …Μαργαρίτα Παπανδρέου.
Ειδικά, όταν άνοιξε η μεγάλη συζήτηση για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, η Τίνα Μπιρμπίλη έβαλε «πάγο» ακόμη και στον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας δημοσίως ότι «ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ θα πρέπει να μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο».
Ούτε τότε, την «μάλωσε» κανένας.

Προσφάτως, με τις αποκαλύψεις του Wiki Leaks, μάθαμε ότι στα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας προς την Ουάσιγκτον, η Τίνα Μπιρμπίλη χαρακτηρίζεται ως «εμβληματική μορφή της νέας ράτσας πολιτικών»!
Η αναφορά, προκάλεσε απορίες ακόμη και για τη νοητική κατάσταση όσων τα έγραψαν, αλλά ταυτοχρόνως ξαναφούντωσαν οι φήμες (προερχόμενες από τον χώρο του ΠαΣοΚ), ότι για την Τίνα Μπιρμπίλη και την πολιτική της πορεία, έχει ενδιαφερθεί η…αμερικανίδα μητέρα του πρωθυπουργού.

Το τελευταίο διάστημα, η Τίνα Μπιρμπίλη, φροντίζοντας για το επόμενο βήμα της, αναζητά εκλογική περιφέρεια, στην οποία θα εκτεθεί. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι επιθυμία της είναι μια λαϊκή περιφέρεια, στην οποία ίσως εξαργυρώσει την καλή της σχέση με την κραταιά ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και τις άλλες δογματικές συνδικαλιστικές ομάδες του «βαθέως» ΠαΣοΚ.
Ίσως να είναι η Β΄ Αθηνών…και ίσως κάτι περισσότερο από εμάς να γνωρίζουν οι ομοτράπεζοί της μεγαλοσυνδικαλιστές…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου