Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Έδειραν και τη Θεοδοσία Στίγκα!

Ολομέτωπη αντιπαράθεση
 ΠαΣοΚ – ΣΥΡΙΖΑ
 για την επίθεση στον Ανδρέα Λοβέρδο

Η γνωστή τραγουδίστρια Θεοδοσία Στίγκα, ήταν κι εκείνη
 ανάμεσα στα θύματα της χθεσινής επίθεσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου. Η Θεοδοσία Στίγκα, μέλος του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων, έσπευσε να προστατεύσει τον υπουργό Υγείας και βρέθηκε στο νοσοκομείο, όπως και ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Λοβέρδου και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Ο Δημ. Κωνσταντόπουλος, μάλιστα, έπαθε διάσειση και αμνησία, από συνεχή κτυπήματα από ροπαλοφόρο διαδηλωτή, ενώ, όπως αναφέρουμε σε άλλη ανάρτηση, στο νοσοκομείο βρέθηκαν δυο ακόμη παράγοντες του Δήμου Αγίων Αναργύρων.

Εν τω μεταξύ, η επίθεση βίας που δέχθηκε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και οι παριστάμενοι βουλευτές του ΠαΣοΚ, Χρήστος Αηδόνης και Μιχάλης Τιμοσίδης, προκάλεσε ολομέτωπη αντιπαράθεση μεταξύ ΠαΣοΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά την αναφορά του δημάρχου Αγίων Αναργύρων Νίκου Σαράντη, ότι «επικεφαλής των αγανακτισμένων πολιτών ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ
Π. Τερζόγλου, το ΠαΣοΚ εξέδωσε ανακοίνωση με βαρύτατους και προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.
Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζονται ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως «συνυπεύθυνοι στην πολιτική χυδαιότητα που εκφράζεται ακόμη και με πρωτόγνωρη βία» και τον καλεί «να αντιληφθεί ότι πρακτικές που υπέστη η δημοκρατική παράταξη και η αριστερά στον παρελθόν δεν οδηγούν παρά στη βία και στη νοθεία και πλήττουν τη δημοκρατία».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του απάντησε κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι «επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο και ότι ξεπέρασε κάθε όριο», ενώ τονίζει ότι «η πολιτική τους υποκινεί την κοινωνική διαμαρτυρία και τα κόλπα τους δεν πιάνουν».

Αργά τη νύχτα, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον υποψήφιο δήμαρχο Π. Τερζόγλου, ο οποίος δεν αρνήθηκε ότι ήταν επικεφαλής της αντισυγκέντρωσης.
Τόνισε, όμως, ότι δεν ήταν εκείνος που επιτέθηκε, ενώ υπέδειξε ως δράστη… κάποιον που δεν…ήξερε το όνομά του.
Ωστόσο, μεγάλη μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έπνεαν μένεα εναντίον εκείνων των στελεχών που δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις και τόνιζαν ότι «πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια να μαζευτούν».

Πάντως, είναι βέβαιο ότι παρόμοιες καταστάσεις, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ακόμη και από εκείνους που εμφανίζονται ως υπέρμαχοι δυναμικών κινητοποιήσεων των πολιτών, απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές.
Ο ξυλοδαρμός πολιτικών, οι προπηλακισμοί, οι αντισυγκεντρώσεις με κράνη, μάσκες και κλομπ, μόνο χαρακτηριστικό δημοκρατών δεν είναι…

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου