Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Άρης: «Δεν μετάνιωσα για τη Ντόρα»

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο περιοδικό “Crach”, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, μίλησε για όλους και για όλα.
Αναφέρθηκε στις κατηγορίες που κατά καιρούς έχει δεχθεί, σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο, για την περίοδο κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, για τον Κώστα Καραμανλή, καθώς
 και τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Απ’ όσα είπε στη συνέντευξη, εκείνο που χρειάζεται ιδιαίτερης μνείας, αφορά την απάντηση που έδωσε στην ερώτηση κατά πόσο έχει μετανιώσει με την επιλογή του να στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη, στις εσωκομματικές εκλογές του 2009.
«Δεν μετάνιωσα. Δεν σκέφτηκα όμως και ποτέ να ακολουθήσω τη Ντόρα στο αυτόνομο εγχείρημά της. Εγώ δεν βλέπω την κα Μπακογιάννη σαν ξένο σώμα, απλώς σέβομαι την προσπάθεια την οποία κάνει. Από εκεί και πέρα, δικός μου στόχος δεν είναι να αντιπολιτευτώ την κα Μπακογιάννη, και προφανώς και η ίδια δεν έχει στόχο να αντιπολιτευτεί τη Νέα Δημοκρατία. Στόχος όλων μας είναι να πιέσουμε την Κυβέρνηση στη σωστή κατεύθυνση. Άρα, προς τα εκεί πρέπει να κινηθούμε», αναφέρει ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος παραμένει θιασώτης της μετριοπαθούς προσέγγισης των πολιτικών αντιπαραθέσεων.
Πάντως, σε ότι αφορά τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, η δημοσκόπηση της  «Metron Analysis», τον κατατάσσει δεύτερο δημοφιλέστερο πολιτικό της Νέας Δημοκρατίας, στο σύνολο της κοινωνίας, πίσω μόνο από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Ταυτοχρόνως, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, κατατάσσεται τρίτος, πίσω από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Δείγμα, ίσως, ότι η κοινωνία, απαιτεί μετριοπαθείς προσεγγίσεις των πολιτικών δρωμένων και δεν συντάσσεται με φανατισμένες φωνές και πρακτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου