Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η Τεράστια Βουβή Συντεχνία των Υπολοίπων

Γράφει
ο Νικόλας Αργυρός

Με την παρούσα Ιδρυτική Πράξη, ΔΕΝ συστήνεται η "Συντεχνία Υπολοίπων", διότι η συντεχνία αυτή σιωπηλά προϋπήρχε.
Μέλη της είμαστε όλοι εμείς που ΔΕΝ είχαμε την τύχη να ενταχθούμε σε κάποια άλλη συντεχνία.
Έτσι, παρά το ότι στη Συντεχνία Υπολοίπων ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία του απλού λαού, η συντεχνία αυτή ποτέ δεν συνειδητοποίησε την αναγκαιότητα της ύπαρξής της, και ποτέ δεν οργανώθηκε.
 Σκοπός της Συντεχνίας Υπολοίπων, αν είχε ιδρυθεί, θα ήταν η στήριξη των συμφερόντων των μελών της που έρχονται σε ευθεία
αντίθεση με τη διατήρηση των προνομίων των μελών όλων των άλλων συντεχνιών.
Όλων εκείνων των «χατηριών», δηλαδή, που οι άλλες συντεχνίες διαρκώς υπερασπίζονται, εις βάρος όλης της υπόλοιπης κοινωνίας.
Όμως η Συντεχνία Υπολοίπων αγνοεί τη δύναμή της, αγνοεί το μέγεθός της, αγνοεί τα ίδια της τα συμφέροντα και την ανάγκη υπεράσπισής τους...

Έτσι:

Η Συντεχνία Υπολοίπων ΔΕΝ θα προστατέψει τον καταναλωτή, και το συμφέρον του για χαμηλότερες τιμές, μεγαλύτερη ποικιλία, καλύτερη εξυπηρέτηση, και πλησιέστερο σημείο πώλησης που θα προέκυπταν από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
ΔΕΝ θα ζητήσει να αρθούν οι περιορισμοί για την είσοδο περισσοτέρων επαγγελματιών σε αυτά. ΔΕΝ θα απαιτήσει να ανοίξουν περισσότερα φαρμακεία.
ΔΕΝ θα διεκδικήσει λιμουζίνες-ταξί, ούτε προσωρινή μεταφορά αδειών ταξί σε τουριστικές περιοχές που δεν αρκούν το καλοκαίρι.
ΔΕΝ θα παρακαλέσει να διευρυνθούν τα ωράρια των καταστημάτων για να μπορεί να ψωνίζει και τις Κυριακές που έχει ελεύθερο χρόνο...

Η Συντεχνία Υπολοίπων ΔΕΝ θα υπερασπιστεί τον φορολογούμενο παρέχοντάς του χαμηλότερους φόρους, χαμηλότερο ΦΠΑ, χαμηλότερους λογαριασμούς κοινωνικών παροχών (ρεύμα, νερό κ.α.), που θα έρχονταν ως αποτέλεσμα από την ελάττωση των εξωφρενικών προνομίων των άλλων συντεχνιών.
ΔΕΝ θα απαιτήσει να τους μειωθούν οι τρελοί μισθοί και τα παλαβά επιδόματα,
ΔΕΝ θα ζητήσει να τους αυξηθούν οι ώρες και μέρες εργασίας στο φυσιολογικό,
ΔΕΝ θα φωνάξει για απολύσεις απόντων αργόμισθων, και αχρήστων αντιπαραγωγικών που παρεισέφρησαν με δόλιο τρόπο σε ανύπαρκτες "θέσεις" του Δημοσίου Τομέα και των ΔΕΚΟ...

Η Συντεχνία Υπολοίπων ΔΕΝ θα βοηθήσει το θύμα της γραφειοκρατίας του Δημοσίου.
ΔΕΝ θα σταθεί στην ατέλειωτη ουρά μέχρι να τελειώσει το τηλέφωνο ο σφραγίζων προϊστάμενος. ΔΕΝ θα ζητήσει την κατάργηση της απαίτησης της φωτοτυπίας της ταυτότητάς του, κι ενός σωρού άλλων αχρήστων δικαιολογητικών.
ΔΕΝ θα επισπεύσει την έκδοση της πολεοδομικής του άδειας, ή της άδειας λειτουργίας.
ΔΕΝ θα βάλει το χέρι στην τσέπη να τσοντάρει στο λάδι για τον επίορκο λειτουργό, και ΔΕΝ θα ζητήσει καν να ελέγχεται το πόθεν έσχες των εφοριακών.
ΔΕΝ θα διαδηλώσει ποτέ ΥΠΕΡ της κατάργησης ενός πανάχρηστου Δημοσίου Οργανισμού...

Η Συντεχνία Υπολοίπων ΔΕΝ θα προασπίσει τα συμφέροντα του ανέργου για περισσότερες θέσεις εργασίας, και υψηλότερες ή και χαμηλότερες αποδοχές. ΔΕΝ θα καταργήσει τον "κατώτατο μισθό", κι έτσι ΔΕΝ θα προσληφθούν νόμιμα οι εξαιρετικά χαμηλόμισθοι, αλλά θα απασχολούνται παράνομα και ανασφάλιστοι.
ΔΕΝ θα διαμαρτυρηθεί που μπαίνουν γραφειοκρατικά φρένα στη δημιουργία επενδύσεων.
ΔΕΝ θα ζητήσει να μειωθεί η διαφθορά και η παραοικονομία  που διώχνει κάθε υποψήφιο επενδυτή, και ΔΕΝ θα ουρλιάξει για την απλοποίηση της πολυνομίας και των περίπλοκων φορολογικών, πολεοδομικών και αδειοδοτικών νομοθεσιών που τις συντηρούν...

Η Συντεχνία Υπολοίπων ΔΕΝ έχει οικολογικές ευαισθησίες.
ΔΕΝ θα υπερασπιστεί κατοίκους πυκνοκατοικημένων περιοχών προτείνοντας ανταλλαγή των περιουσιών τους με Δημόσια γη εκτός κέντρου.
ΔΕΝ θα αντιταχθεί σε όλους αυτούς που φωνάζουν "ξεπούλημα" σε κάθε απόπειρα αξιοποίησης του Εθνικού πλούτου.
ΔΕΝ θα κάνει κατάληψη σε καμία παραλία προκειμένου να δοθεί προς εκμετάλλευση και να διατηρείται καθαρή, οργανωμένη και προσοδοφόρα.
ΔΕΝ θα πιέσει να προχωρήσει γρηγορότερα η αξιοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, γιατί ΔΕΝ θέλει να υπάρξει κανένα κτίριο εκεί, καμία οικονομική δραστηριότητα, κανένας δηλαδή που να πληρώνει για να συντηρείται το πάρκο, παρά μόνον ζούγκλα, κι εντωμεταξύ άσφαλτος...

Η Συντεχνία Υπολοίπων ΔΕΝ θα είναι εκεί υπέρ του φοιτητή, ούτε θα ωρύεται που δεν θα μπορέσει να πάρει πτυχίο γιατί κάποιοι αποφάσισαν να τον εμποδίσουν να δώσει εξετάσεις.
ΔΕΝ θα απαιτήσει να σταματήσει η κατάληψη για να παρακολουθήσει την παράδοση. ΔΕΝ θα διαμαρτυρηθεί που οι Πρυτάνεις εκλέγονται από τις κομματικά οργανωμένες φοιτητικές οργανώσεις, αντί από διακεκριμένους επιστήμονες.
ΔΕΝ θα εξεγερθεί όταν καίνε τα εργαστήριά του.
ΔΕΝ θα επέμβει για να άρει το "ασύδοτο", που κατ' ευφημισμόν ονομάζεται «άσυλο», και ΔΕΝ θα διώξει τους αναρχικούς που καταστρέφουν, σπάνε και τρομοκρατούν.
Και βέβαια, ΔΕΝ θα ζητήσει να εφαρμοστεί ο νόμος Διαμαντοπούλου που ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής...

Η Συντεχνία Υπολοίπων ΔΕΝ θα βροντοφωνάξει υπέρ του χαμηλοσυνταξιούχου.
ΔΕΝ θα διεκδικήσει τη μεγαλύτερη σύνταξη που θα προέκυπτε από τη διαθεσιμότητα κονδυλίων που τώρα τα μοιράζονται «ημέτεροι».
ΔΕΝ θα παραπονεθεί για τις τεράστιες συντάξεις κάποιων ολίγων με "δόντι", που ανεβάζουν τη "μέση" σύνταξη στα 700 Ευρώ!
ΔΕΝ θα ζητήσει να επιστραφούν όλες οι συντάξεις που έκλεψαν οι μαϊμού ανάπηροι, και οι δήθεν-«ζωντανοί» νεκροί που λυμαίνονται τα ταμεία.
ΔΕΝ θα απαιτήσει καν να σταματήσει αυτή η κλοπή, και ΔΕΝ θα ψελλίσει την αναγκαιότητα να μπουν φυλακή οι επίορκοι γιατροί και ελεγκτές που τις ενέκριναν!

Η Συντεχνία Υπολοίπων ΔΕΝ θα υπερασπιστεί τους νόμιμους μετανάστες που αποτελούν πια αναπόσπαστο κομμάτι της παραγωγής.
ΔΕΝ θα προστατέψει τα σύνορα να μην εισρεύσουν χιλιάδες άλλοι.
ΔΕΝ θα κυνηγήσει τους «δουλεμπόρους».
ΔΕΝ θα σταματήσει τις εκδηλώσεις μίσους και βίας των ρατσιστών.
ΔΕΝ θα ζητήσει να νομιμοποιηθούν οι υπάρχοντες, και έτσι το κράτος ΔΕΝ θα εισπράξει εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.
ΔΕΝ θα πιέσει για να συλληφθούν και να απελαθούν οι παράνομοι και οι εγκληματούντες...

Η Συντεχνία Υπολοίπων ΔΕΝ θα πάρει το μέρος του μέσου Θεοσεβούμενου, που ταυτόχρονα είναι και μη-οπαδός του σκοταδισμού και του μεσαιωνισμού.
ΔΕΝ θα μαζέψει υπογραφές για να απλοποιήσει τη ζωή του με τη νέα ταυτότητα.
ΔΕΝ θα καταδικάσει τραγόπαπες που θεωρούν λογικό να ...αφορίζουν επιστημονικές ανακαλύψεις σαν το μποζόνιο,
ΔΕΝ θα τα βάλει με τους πολέμιους της ελεύθερης σεξουαλικής έκφρασης. 
 Ίσως διότι πιστεύει ότι ο Θεός θα κατέκρινε την οργάνωση και την επιστημονική έρευνα, και θα ήταν υπέρ των διακρίσεων, της εύνοιας των «δικών» Του, και της αδικίας.
Άρα ΔΕΝ θα διαδηλώσει ποτέ υπέρ του πλήρους διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας...

Η Συντεχνία Υπολοίπων ΔΕΝ θα προστατεύσει τον φιλήσυχο πολίτη, τη ζωή του και την περιουσία του. ΔΕΝ θα αντι-διαδηλώσει κατά των "γνωστών-αγνώστων".
ΔΕΝ θα απαιτήσει να εφαρμόζεται ο νόμος και η τάξη. ΔΕΝ θα εγκαλέσει υπουργούς, εισαγγελείς και αστυνομικούς διευθυντές για πλημμελή άσκηση καθηκόντων και αποφυγή συλλήψεων.
ΔΕΝ θα σβήσει τη φωτιά στη Μαρφίν Μπανκ, και ΔΕΝ θα βγάλει από μέσα ούτε την έγκυο ούτε τους άλλους δύο υπαλλήλους που κάηκαν ζωντανοί.
ΔΕΝ θα διαμαρτυρηθεί καν που υπάρχει κόμμα που ΔΕΝ καταδίκασε το γεγονός.
ΔΕΝ θα ανορθώσει ούτε το Αττικόν, ούτε τα υπόλοιπα κατεστραμμένα νεοκλασικά.
ΔΕΝ θα ξαναστρώσει τα σπασμένα μάρμαρα στο Σύνταγμα.
ΔΕΝ θα σε προστατέψει αν πας με το γιο σου στο γήπεδο...

Αλλά...

...η Συντεχνία Υπολοίπων θα πληρώσει το λογαριασμό.
Θα πληρώσει την ακρίβεια, την έλλειψη, τη ολιγότερη εξυπηρέτηση, τους φόρους και τα χαράτσια, την ανεργία, την ημιμάθεια, τη σύνταξη πείνας, το ρατσισμό, τις διακρίσεις και την οπισθοδρόμηση, το θάνατο και την καταστροφή της περιουσίας...
Αγόγγυστα, αδιαμαρτύρητα, σιωπηλά, και ηλιθιωδώς.
Θα περιλαμβάνει μεν τους πάντες και τα πάντα, αλλά θα προτιμά την αταξία και την εντροπία από την οργάνωση και την τάξη.
Σαν το ΣΥΜΠΑΝ*... που όμως ΔΕΝ θα συνωμοτήσει ποτέ υπέρ σου, όσο δίκιο κι αν έχεις, αν δεν κάνεις κάτι!


*ΣΥΜΠΑΝ: Συντεχνία Υπολοίπων, Μη-Προνομιούχων Ανένταχτων Νομοταγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου