Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Τρείς φίλοι καρδιακοί & η κυρία Θάνου



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν μια παρέα.
Τέσσερις φίλοι καρδιακοί. Όλοι είχαν σχέση με τη Δικαιοσύνη.
Όλοι πιστοί εκφραστές της Λαϊκής Δεξιάς εντός και πέριξ της Νέας Δημοκρατίας.
Οι τρεις ήταν πιστοί υπηρέτες της Δικαιοσύνης  ως δικαστικοί κι ο ένας ως νομικός και πολιτικός. 
Οι τρεις έφτασαν στα ανώτατα αξιώματά της κι εν συνεχεία ενεπλάκησαν με την πολιτική κι ο ένας έφτασε στο ανώτατο αξίωμα της Δημοκρατίας μας.
Ο λόγος για τους
Δημήτρη Παπαγγελόπουλο (Μίμη, για τους φίλους του), την Αγγελική Θάνου, τον Χαράλαμπο Αθανασίου (νυν βουλευτή της Ν.Δ.) και τον Προκόπη Παυλόπουλο (Πάκη, για τους φίλους του).
Οι δυο πρώτοι, μαζί με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ήταν τόσο στενά συνδεδεμένοι που έφτασαν στο σημείο να υπηρετήσουν ψυχή τε και σώματι την Αριστερά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Για όλους!
Ο κύριος Μίμης ήδη πήγε σπίτι του και θα μας απασχολήσει στο εγγύς και απώτερο μέλλον σε κάτι έρευνες πέριξ του θέματος του Novartis. Το οποίο, όπως είχε δηλώσει είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους…. Ο δε τέως πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έχει τονίσει ότι αυτός είναι ο περιβόητος «Ρασπούτιν»!
Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ζήτημα χρόνου να πάει κι αυτός σπίτι του για να τελειώσει και θεσμικά ή ως συμβολισμός η θλιβερή περίοδος διακυβέρνησης της χώρας από την Αριστερά.  
Η δε κυρία Θάνου, έδειχνε να είναι ακλόνητη και να μην ακολουθεί τους φίλους της στην αποστρατεία. Αφού αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή της είχε προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Μέγαρο Μαξίμου και στον Αλέξη Τσίπρα, τοποθετήθηκε επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Μαζί με όλο το σύστημα του Νίκου Παππά που αλωνίζει εκεί επί χρόνια. Με όλες τις ιδεοληψίες του! Πλην της προέδρου κυρίας Θάνου, αντιπρόεδρος, επί παραδείγματι, της συγκεκριμένης Επιτροπής είναι η κυρία Άννα Νάκου. Πρώην Νομικός Σύμβουλος του πολιτικού γραφείου του Νίκου Παππά! Και η βασική εισηγήτρια του περίφημου «νόμου Παππά» για τις τηλεοπτικές άδειες, που κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος.  Το παζλ/ βιλαέτι  «Παππά και Μαξίμου» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού συμπλήρωσε η κυρία Βασιλική- Σύλβια Καμπαλούρη, ως γενική διευθύντρια με τετραετή θητεία. Τοποθετήθηκε, μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2019 έχοντας υπάρξει υποψήφια για την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κι εν συνεχεία στέλεχος στο πολιτικό γραφείο του Χριστόφορου Βερναρδάκη.
Προσέξτε: Καμιά από τις τρεις κυρίες που διορίστηκαν στην κεφαλή της Επιτροπής Ανταγωνισμού είχαν την παραμικρή σχέση ή εμπειρία με ζητήματα της Επιτροπής. Ενώ τοποθετήσεις με αντίστοιχη κομματική λογική έγιναν και σε πολλές άλλες θέσεις. Όπου κατελήφθησαν «καρέκλες» από φυτευτούς/ αποσπασμένους από πολιτικά γραφεία, οι οποίοι παραγκώνισαν πρόσωπα με εμπειρία και γνώση του αντικειμένου.
Η Βασιλική Θάνου
Όταν επελέγη ως πρόεδρος της επιτροπής Ανταγωνισμού από το σύστημα Μαξίμου η κυρία Θάνου, έλαβε τελικά την καρέκλα με τις ψήφους (πλην της κυβέρνησης) και της Χρυσής Αυγής! Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αντιδράσει έντονα κι είχε στείλει επιστολή στην Ευρωπαία επίτροπο Μαργαρίτα Βεστάγκερ. Με την οποία κατάγγειλε το γεγονός ότι πλήττεται η ανεξαρτησία της Αρχής!
Η κυρία Θάνου έφτασε ιλιγγιωδώς στα ανώτατα αξιώματα της Δικαιοσύνης. Η διαδρομή (με την αγάπη φυσικά του κυρίου Μίμη και του κυρίου Πάκη) ξεκίνησε μετά τη μεσάνυχτα (!!!) μιας βραδιάς του Ιουνίου του 2015! Όταν συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο κι έκανε βουτιά στην επετηρίδα της Δικαιοσύνης, πέταξε εκτός εννέα κορυφαίους δικαστικούς για να την κάνει πρόεδρο του Αρείου Πάγου! 
Μάλιστα, μόλις εξελέγη θεώρησε ότι έπρεπε να δώσει πολιτικά διαπιστευτήρια και να εδραιώσει τη σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Εξ ου κι έστειλε επιστολή στους συναδέλφους της στα ανώτατα δικαστήρια των χωρών της Ευρώπης, στην οποία τασσόταν εναντίον των μνημονίων και υπέρ της κυβέρνησης!  Λίγο μετά, έγινε υπηρεσιακή πρωθυπουργός (στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015).
Η κυρία Θάνου, σαρξ εκ σαρκός ενός συστήματος εξουσίας που καταψήφισε η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, μόλις διορίστηκε στην επιτροπή Ανταγωνισμού, με απόλυτα ναρκισσιστικό ύφος φώναξε τους δημοσιογράφους και τους δήλωσε ότι «δεν μπορεί κανένας να με διώξει. Μόνο αν παραιτηθώ»!
Τελικά,  η αποκομματικοποίηση στις  Ανεξάρτητες αρχές που επιχειρεί η κυβέρνηση, στέλνει σπίτι της την κυρία Θάνου χωρίς να χρειάζεται η παραίτησή της.  Το ασυμβίβαστο που εισάγεται με νόμο, για τον επικεφαλής της Επιτροπής ανταγωνισμού  αλλά κι οποιοδήποτε μέλος  που κατείχε θέση σε προηγούμενη κυβέρνηση, αφορά την ίδια.
Έτσι, σε λίγο καιρό, ο κύριος Πάκης, ο κύριος Μίμης κι η κυρία Αγγελική, φίλοι καρδιακοί κι αγαπημένοι, θα μπορούν να συγκεντρώνονται στις οικογενειακές τους εστίες και μετά φαγητού να διηγούνται περασμένα μεγαλεία…  Μπορεί να ξεκινήσουν και διαλέξεις για τον επάρατο νεοφιλευθερισμό που δεν καταλαβαίνει από αλληλεγγύη… 
Πού ξέρετε; Μπορεί και να φωνάζουν go back Mitsotakis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου