Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Χαμένα αυγά χαμένα και καλάθια




Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Γράφαμε και χθες (άρθρο «Από την τοξικότητα προς τον Νταλάρα στο μίσος εναντίον της Αλκήστιδος») ότι μόνο για αναχρονιστική τοξικότητα της Αριστεράς μπορούμε να μιλάμε. Κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί στείρες και φτηνές πολιτικές μέσα από χαρακώματα μίσους με την ξινίλα του απελπισμένου που η εποχή τον έχει ξεπεράσει…
Εκεί στην Κουμουνδούρου έχουν χάσει και τ’ αυγά και τα καλάθια. Χάνουν συνεχείς εκλογές μα χάνουν πια και όποια ερείσματα αξιοπιστίας τους έμεναν. Προπάντων όμως
χάνουν πια κι εκεί που νόμιζαν ότι είχαν ηθικό πλεονέκτημα: Την ιδεολογία.
Εσχάτως το μόνο που κάνουν είναι να βρίζουν. Διαγωνίζονται ποιος θα βρίσει πιο χυδαία τον Μητσοτάκη, τον Τσιόδρα, τον Χαρδαλιά, ακόμη και την Πρωτοψάλτη! Το απίστευτο είναι ότι δεν βρίζουν μόνο οι σεσημασμένοι αλλά κι άλλα φιντάνια που προφανώς αναζητούν φως στα αδιέξοδά τους, ευρισκόμενα σε συνεχή παράκρουση και μίσος για τα πάντα… Είναι αυτοί που έχουν ως μότο το «σαμπάνια, χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη» κι αυτό ξεθώριασε και σβήνει…  Ξέρουν ότι εξουσία θα ξαναδούν μόνο με κιάλια.
Ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δέσμιοι των πράξεών τους. Με τις οποίες κατέστρεψαν τη Μεσαία τάξη εξ αιτίας των ιδεοληψιών και της ανεπάρκειάς τους. Είναι δέσμιοι και των συνεχόμενων ηττών μα και των σημερινών δημοσκοπήσεων. Είναι θλιβεροί υπόλογοι όσων έλεγαν για την αριστεία που την χαρακτήριζαν χολέρα! Είναι απολύτως ξεπερασμένοι και στο οικονομικό πεδίο αφού η κοινωνία δεν βλέπει τον ιδιωτικό τομέα ως …ρουφήχτρα του λαϊκού αίματος…
Προσέξτε: Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της διαΝΕΟσις, κατέγραψε ότι το 85,7% της κοινωνίας πιστεύει ότι η χώρα με την καθοδήγηση Μητσοτάκη οδεύει σε σωστή κατεύθυνση! Φυσικά, όλοι αυτοί δεν είναι ψηφοφόροι του πρωθυπουργού… Σε άλλες  δημοσκοπήσεις που έγιναν, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν σε ποσοστό 43,8% ότι οι προτάσεις του κόμματός τους είναι «μη ρεαλιστικές»!
Τι δείχνει λοιπόν αυτό; Δείχνει ότι ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνουν πια –μετά τις εκλογές- και την ιδεολογική κηδεμονία μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Δείχνει ακόμη ότι η κοινωνία συμφωνεί με τον πολιτικό ορθολογισμό κι αδιαφορεί για τις κραυγές του λαϊκισμού και της Αριστερής ουτοπίας.
Θα πει κάποιος: Μα και το 2015 είχαμε συντριπτικά ποσοστά της κοινωνίας να θεωρούν Κολοκοτρώνηδες και Καραϊσκάκηδες τους Τσίπρα, Καμμένο ακόμη και τον Γιάνη με ένα «νι»… Και τότε η κοινωνία νόμιζε με συντριπτικά ποσοστά ότι η χώρα θα κινηθεί σε σωστή κατεύθυνση αν ψηφίσει εκείνους που έταζαν καρπούς από λεφτόδεντρα.
Η απάντηση είναι ότι τότε η κοινωνία λειτουργούσε με το θυμικό και μια απέλπιδα ελπίδα (θα σκίζαμε μνημόνια, θα παίζαμε νταούλια κι οι άλλοι θα χόρευαν, θα λέγαμε go back στη Μέρκελ κλπ) ενώ τώρα η κοινωνία στηρίζεται σε χειροπιαστά στοιχεία, σε πεπραγμένα. Ο Μητσοτάκης, πέραν των ενεργειών του στην Οικονομία (με την εμπιστοσύνη που δημιούργησε έριξε χαμηλά το κόστος δανεισμού κλπ) που άλλαξε το κλίμα εντός κι εκτός Ελλάδας, απέκρουσε τις ορδές στον Έβρο! Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε ν’ ανοίξουν τα σύνορα!!!  Κι αμέσως μετά έδωσε και πάλι το νεύμα ότι η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση και δη με σοβαρότητα, όταν έλαβε χωρίς χρονοτριβή τα μέτρα που πρότειναν οι επιστήμονες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ότι πρότειναν οι επιστήμονες, δηλαδή οι άριστοι, το έκανε πράξη η κυβέρνηση χωρίς να διυλίσει τον κώνωπα των σκοπιμοτήτων όπως έκαναν άλλες κυβερνήσεις και γέμισαν φρεσκοσκαμμένους λάκκους.
Προσέξτε: Δεν είμαστε σε θέση  να γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο εγγύς και απώτερο μέλλον, πολύ περισσότερο εξ αιτίας της αναμενόμενης οικονομικής κρίσης και της πιθανότατης φτωχοποίησης κάποιων τμημάτων της κοινωνίας. Μα αυτή, όλοι γνωρίζουν, ότι δεν θα είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών αβελτηριών. Αν μάλιστα έρθει η οικονομική ενίσχυση της ΕΕ και χρησιμοποιηθεί με την ίδια αποτελεσματικότητα των μέχρι τώρα κυβερνητικών πράξεων, τότε θα χαθούν και τα εναπομείναντα αυγά και πασχάλια του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο τα βλέπουν λοιπόν αυτά στην Κουμουνδούρου, τόσο πιο επιθετικοί γίνονται και εν πολλοίς χυδαίοι. Μα είναι βέβαιο ότι η κοινωνία δεν τους ακολουθεί… Κι ο Τσίπρας τρελαίνεται που εκείνος που … είχε του χεριού του, ασκεί πολιτικές που συγκεντρώνουν συντριπτική αποδοχή!
Αύριο Πέμπτη, στη Βουλή, ο Τσίπρας θα παίξει σκληρό ροκ. Δεν ξέρει και δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Η πόλωση θα επιχειρηθεί να γίνει το οξυγόνο του… Μα η κοινωνία πια γνωρίζει…








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου