Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Οι ανάλγητοι του ΕΦΚΑ κι ο Κωστής Χατζηδάκης


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πριν από λίγο καιρό, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι προχωρά σε μια κορυφαία τομή προς άμβλυνση κι επίλυση του μεγάλου προβλήματος με τις λιμνάζουσες αιτήσεις συνταξιοδότησης χιλιάδων ανθρώπων. Αφού «βρήκε τοίχο» στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του δημοσιοϋπαλληλικού ωχαδερφισμού, ο Κωστής Χατζηδάκης επιχειρεί τώρα να δώσει λύση με την εμπλοκή πιστοποιημένων νομικών και λογιστών που θα μπορούν να συγκεντρώνουν και αξιολογούν τα δικαιολογητικά και μέσα σε λίγες εβδομάδες να βγαίνει η σύνταξη με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει το Κράτος.

Έτσι, αντί να ψάχνει να βρει άκρη ο ενδιαφερόμενος στους

ατέλειωτους διαδρόμους του ΕΦΚΑ και στους γραφειοκρατικούς λαβυρίνθους του δημοσίου που πολλές φορές οι υπάλληλοι αδυνατούν ή δεν θέλουν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα, θα μπορεί ν’ απευθύνεται στον πιστοποιημένο δικηγόρο ή λογιστή και να κάνει τη δουλειά του.

Όμως, όχι! Οι υπάλληλοι, λέει, προσφεύγουν στο ΣτΕ  εναντίον της εμπλοκής ιδιωτών στην απονομή συντάξεων! Καταλαβαίνετε αναλγησία; Καταλαβαίνετε ότι αντί να ζητούν συγγνώμη που δεν κάνουν τη δουλειά τους, αντί να λένε κι «ευχαριστώ» για την πλουσιοπάροχη αμοιβή τους ή για το γεγονός ότι δεν απολύονται δεδομένου ότι δεν  κάνουν τη δουλειά τους, ζητάνε και τα ρέστα! Αντί να σκύβουν το κεφάλι από ντροπή που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, επιδίδονται στην επιτομή του παραλογισμού, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη λύση του προβλήματος!

Ακούστε αστείες δικαιολογίες των συνδικαλιστών για την προσφυγή τους στο ΣτΕ:

Ότι, τάχα, προασπίζουν έτσι τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εκατομμυρίων πελατών του ΕΦΚΑ, προκειμένου να μη γίνουν …έρμαια λογιστικών και δικηγορικών γραφείων. Για το ότι όλοι οι ασφαλισμένοι είναι έρμαια των δικών τους διαθέσεων, τσιμουδιά!

Ισχυρίζονται ακόμη, ότι με την αντίδραση/ προσφυγή τους … διαφυλάττουν το κύρος του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος. Για το ότι αυτό το κύρος το έχουν προ πολλού ξεφτιλίσει, τσιμουδιά!

Αλήθεια, τσίπα δεν υπάρχει;

Να το πούμε κι αλλιώς ; Αφού το νομοσχέδιο Χατζηδάκη δεν τους αφαιρεί τη διαδικασία να εκδίδουν συντάξεις αφού ελέγξουν τα παραστατικά, ότι και να λένε αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις! Σε τελική ανάλυση ας δουλέψουν για να μη τρέχει ο υποψήφιος συνταξιούχος στους ιδιώτες και να προτιμούν εκείνους… 

Εν κατακλείδι: Ζούμε έναν ακόμη βιασμό της λογικής από τους ανθρώπους που η κοινωνία «ματώνει» για να συντηρεί  και να τους προσφέρει προνόμια και μονιμότητα. Θα είναι ευχής έργο να μη κάνει την παραμικρή υποχώρηση ο Χατζηδάκης…

 

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου