Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Απών ο ΣΥΡΙΖΑ από το μπλόκο στον Κασιδιάρη


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Όταν η κυβέρνηση έφερε την νομοθετική ρύθμιση για τον αποκλεισμό εγκληματικών οργανώσεων από την εκλογική διαδικασία, την υπερψήφισε μαζί με το ΠαΣοΚ, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ με διάφορες προφάσεις αρνήθηκε. Τότε, η ΝΔ έκανε κι ένα λάθος, δεν άκουσε την πρόταση του Λοβέρδου να αποφασίζει για τον αποκλεισμό η ολομέλεια του Α’ σώματος του Αρείου Πάγου κι όχι μόνο πέντε μέλη, που προέβλεπε ο νόμος.

Το λάθος αυτό, η κυβερνώσα παράταξη έσπευσε να το διορθώσει. Μαζί της και το ΠαΣοΚ.  Αντιθέτως

ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε πάλι. Έκανε αντιπολίτευση προτάσσοντας τους καταδικασμένους εγκληματίες και οπαδούς των αγκυλωτών σταυρών. Μετατρέπει μια απλή διαδικασία αποκλεισμού του φασισμού, σε πολιτική σύγκρουση, σχεδόν αταβιστική, με σκοπό να εισπράξει ψήφους που θα κατευθύνονταν στο κόμμα των καταδίκων.  

Δεν είναι η πρώτη φορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν… έβρισκε αίθουσα για να δικαστούν οι εγκληματίες. Ήταν παρέα στις πλατείες της… αγανάκτησης. Ήταν παρέα στο φαιδρό δημοψήφισμα. Ήταν το μόνο κόμμα που θεώρησε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής … ευπρόσδεκτες και παρέα ψήφισαν την καταστροφική απλή αναλογική. Ήταν το κόμμα που υπουργός του (Παρασκευόπουλος) ζητούσε … σύγκληση κι όχι ρήξη με τη ΧΑ. Και δη τη στιγμή που όταν το ίδιο ζητούσε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Σαμαρά (Μπαλτάκος), αυτός αποπέμφθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ήταν μαζί ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή που απέτρεψαν την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας το 2014, που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, τη διάλυση της Βουλής, την πρόκληση πρόωρων εκλογών και όσα ακολούθησαν που έφεραν την Ελλάδα με το ενάμιση πόδι εκτός ΕΕ. Ήταν μαζί οι βουλευτές τους στο Καστελόριζο, όταν ο Καμμένος έδινε τις παραστάσεις του! Να πούμε κι αυτό: Ας μη ξεχνάμε ότι η τοποθέτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου  και συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, Βασιλικής Θάνου, στη  θέση της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, είχε επιτευχθεί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. 

Αυτά τα πολιτικά … ανδραγαθήματα, ασφαλώς δεν ήταν τυχαία. Να γινόταν μια φορά, άντε να το πεις τυχαίο. Το ίδιο αν γινόταν και δεύτερη. Μα εδώ συγκεντρώνονται συνεχείς συμπτώσεις…

Ξέρετε κάτι; Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη λούμπεν Δεξιά  που κυβέρνησε και στους ναζιστές, μόνο λύπη μπορεί να προκαλεί στους δημοκρατικούς πολίτες. Κι αναρωτιέται κάποιος νοήμων πολίτης: Πώς στο καλό μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για δημοκρατικό τόξο; Πώς μπορεί να μιλά για …προοδευτική συμμαχία και τελικά για …προοδευτική διακυβέρνηση;

Αισχρός καιροσκοπισμός είναι η στάση του, ακόμη και σε ζήτημα που άπτεται της δημοκρατίας. Κουτοπονηριά και κουτσαβακισμός! Οι παλιοί κομμουνιστές θα μιλούσαν για αισχρό και πλέριο οπορτουνισμό κι εγκατάλειψη της επανάστασης!

Βλέπετε ότι αν αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη, ξέρουν ότι οι πιθανότητες να καταλήξουν οι ψηφοφόροι του στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι απείρως περισσότερες. Αυτό δείχνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων. Άρα, αυτούς χαϊδεύει ο Τσίπρας  κι η Αριστερά με αντισυστημικές προσεγγίσεις και μπροστινό τον γηραιό παππού – εισαγγελέα.

Ανίερη συμπόρευση, κρίμα!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου