Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ο Μπάιρον, ο λαχαναγορίτης και η τσίπα

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει για τους διορισμούς συγγενών του –για μια ημέρα- προέδρου της Βουλής Βύρωνα (επονομαζόμενου και Μπάιρον) Πολύδωρα και του αντιπροέδρου του ίδιου σώματος Ιωάννη Τραγάκη (επονομαζόμενου και λαχαναγορίτη λόγω εξωτερικής ομοιότητας με πολλά πρόσωπα της συμπαθούς επαγγελματικής τάξης).
Σε μια περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται, που εκατομμύρια άνεργοι συμπληρώνουν τους
 καταλόγους του ΟΑΕΔ, που η αβεβαιότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό που καταλαμβάνει τους νέους, οι δυο πολιτικοί έγραψαν τα πάντα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους (αν έχουν) και με πρωτοφανή νεποτισμό διόρισαν συγγενικά τους πρόσωπα στην Βουλή.

Η αποκάλυψη του ηθικού σκανδάλου, τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, ο διασυρμός των δυο πολιτικών, ουδόλως τους πτόησε.
Όχι μόνο δεν ακύρωσαν οι ίδιοι τους αισχρούς διορισμούς, αλλά παραμένουν ακόμη μέλη του κοινοβουλίου. Προφανώς τους είναι άγνωστη η λέξη τσίπα.

Ο …λόγιος, ποιητής, ρήτορας, ιστορικός και φίλος του…στρατηγού άνεμου, ο επονομαζόμενος Μπάιρον, δικαιολόγησε την πράξη του με το επιχείρημα ότι η διορισθείσα θυγατέρα του μιλάει τέσσερις γλώσσες και έχει κάνει τρία μεταπτυχιακά.
Πόσοι άλλοι νέοι άραγε έχουν τα ίδια προσόντα, αλλά δεν είχαν την τύχη να αποτελούν σπέρμα του μεγάλου αυτού πολιτικού ανδρός;

Ο μονίμως τρέχων για μια φωτογραφία σε κάδρο δίπλα στον εκάστοτε αρχηγό ή στις….λαοσυνάξεις των απανταχού φίλων του γαύρου Ιωάννης Τραγάκης, με ύφος πονηρού πολιτευτή (που λέει κι ο Σαββόπουλος) ή λαχανογαρίτη (που λένε πολλοί συνάδελφοί του), προχώρησε πιο πολύ.
Αφού είχε ήδη διορίσει στη Βουλή κόρη, γαμπρό και έτερον συγγενή, είπε να κάνει καρέ και διόρισε και την…αδελφή του γαμπρού. Ίσως για να μην έχει γκρίνια η κόρη του….

Νεποτισμός; Ασυνειδησία; Πολιτικαντισμός;
Ότι και νάναι, εξακολουθούν να παραμένουν μέλη του κοινοβουλίου.
Τους αξίζει το φτύσιμο.
Για να μη ματιαστούν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου