Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ο εγκλωβισμένος Ε. Βενιζέλος

Έχει κάποιος νουνεχής πολίτης αμφιβολία ότι ο πολύς Ευάγγελος Βενιζέλος είναι δέσμιος του παρελθόντος και απολύτως εγκλωβισμένος ανάμεσα σε ένα σκοτεινό παρελθόν και αβέβαιο μέλλον; Υφίσταται μάλιστα και την σχετική πλακίτσα του ΣΥΡΙΖΑ, που υιοθετεί την «ιερή» ημέρα της 3ης Σεπτεμβρίου, ημέρα που ιδρύθηκε το ΠαΣοΚ;
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει να
 πορεύεται μόνος την πολιτική ερημιά του και να αναζητά εναγωνίως ρόλο.
Έδιωξε ή απομάκρυνε με τη συμπεριφορά του κορυφαία στελέχη του κόμματός του, το οποίο βρίσκεται απαξιωμένο και σε πλήρη αποσύνθεση.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει.βλέποντας στελέχη του κόμματός του - κατά κόρον προέρχονται από το μεγάλο και κρατικοδίαιτο κομμάτι του- να κουνάνε το μαντήλι και να γίνονται μια ακόμη συνιστώσα του ουτοπισμού.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι κυβερνητικός εταίρος, χωρίς να μπορεί να κάνει αντιπολίτευση, ούτως ώστε να μπορεί να προσδοκά εκλογικά οφέλη. Κι αυτό, επειδή όσα εφαρμόζονται ή πρόκειται να εφαρμοστούν αποτελούν δικές του υπογεγραμμένες δεσμεύσεις, την περίοδο που ήταν τσάρος της οικονομίας και ουσιαστικά κυβερνούσε την χώρα, ψυχορραγούντος πολιτικά του Γ. Παπανδρέου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θεώρησε ότι διαδεχόμενος τον τέως πρωθυπουργό, θα καταφέρει να σαγηνεύσει με τη ρητορεία του το εκλογικό σώμα και θα σώσει, ως στρατηγός που θεωρεί ότι είναι, κόμμα και Ελλάδα. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά, με τη συρρίκνωση του ΠαΣοΚ σε ιστορικά χαμηλά, χωρίς την παραμικρή προοπτική ανάκαμψης.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σήμερα, αποτελεί έναν ανασταλτικό παράγοντα άσκησης κυβερνητικής πολιτικής, αφού διαφωνεί σε πολλά, έστω κι αν ο ίδιος τα έχει υπογράψει στο Μνημόνιο 2.
Διαφωνεί για να διαφωνεί. Γενικώς κι αορίστως. Μόνο που οι διαφωνίες του γίνονται σημεία σάτιρας και χλευασμού.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αποτελεί τον κεντρικό πρωταγωνιστή που αποτυπώνεται γλαφυρά στη λαϊκή ρήση που λέει…πούσαι νιότη μου πούλεγες πως θα γινόμουν άλλος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου