Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Αντιπολίτευση με… ιερούς κρωγμούς


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Γράφαμε και χθες για την ιστορία της Ακρόπολης. Όπου με αφορμή τις παρεμβάσεις για καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ αλλά και των εκατομμυρίων επισκεπτών, ο ΣΥΡΙΖΑ κι οι γνωστοί ακροδεξιοί ψεκασμένοι, δημιούργησαν ολόκληρο θέμα. Ότι δήθεν ο Μητσοτάκης κι η Μενδώνη την… τσιμεντώνουν! Και δώστου

κραυγές κι αναθέματα σε φιλικά τους ΜΜΕ και λοιπά social media.

Γράφαμε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εν τη απουσία πολιτικής και δικού του πολιτικού λόγου θα «μπουμπουνίζει» συνεχώς άσφαιρα πυρά λάμψης – κρότου, χωρίς καμιά τεκμηρίωση ή δική του πρόταση. Μόνο αντίδραση!  Το ίδιο κι οι ψεκασμένοι της Δεξιάς και τα ορφανά του Καμμένου…

Ο ΣΥΡΙΖΑ κι οι ψεκασμένοι συνοδοιπόροι του επιχείρησαν να πουν στην κοινή γνώμη ότι ο Μητσοτάκης «τσιμεντώνει» την Ακρόπολη δια της Μενδώνη.

Μα δεν είπαν για ποιον λόγο την τσιμεντώνει; Έχει κάποιο βίτσιο; Και μετά τα τσιμέντα θα εμφανίσει σοβατζήδες, υδραυλικούς, αλουμινάδες και αιρκοντισιονάδες για να τελειώσουν το γιαπί;…  Λέτε να έχει βάλει στο μάτι και τις Καρυάτιδες για να κάνει στα μαρμάρινα σώματά τους κολεξιόν 2021 η Μαρέβα;

Όμως, για να σοβαρευτούμε, είναι άκρως υποκριτικό εκείνοι που χαρακτήριζαν προγονόπληκτους όσους νοιάζονταν για την αρχαία Ελλάδα, σήμερα να σκούζουν και να ολοφύρονται.

Βεβαίως, εμφανίστηκαν οι παλιές φωτογραφίες της Ακρόπολης στις οποίες φαίνονταν οι παρεμβάσεις που είχαν γίνει εδώ και έξι δεκαετίες, ή στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ή και το 2004. Κάποιοι, κατάπιαν τη γλώσσα τους.

Μετά έβγαλε ανακοίνωση ο Μανόλης Κορρές, ο μεγαλύτερος και σπουδαιότερος προστάτης της Ακρόπολης. Ο … Τσιόδρας της αρχαιολογίας! Που εξήγησε ότι  δεν υπάρχει «τσιμέντωμα», ότι η παρέμβαση αυτή ήταν δική του πρόταση, ότι κινείται ακριβώς στα χνάρια της αρχαίας κατασκευής κι ότι οι εργασίες αυτές έχουν την πλήρη έγκριση του ΚΑΣ διότι προστατεύουν τον χώρο και υποβοηθούν τους επισκέπτες. 

Αντιπολίτευση για γέλια! Κραυγές πανικού με ασυναρτησίες και ψέματα. Από ανθρώπους που είναι αμφίβολο αν έχουν ανέβει ποτέ στον Ιερό βράχο!

Κι εκείνο που κάνει εντύπωση είναι ότι ακόμη δεν έχουμε ακούσει  την ετυμηγορία του αοιδού Πετράκου περί τούτου… Ούτε καν της Άντζης Σαμίου…

 

 

 

1 σχόλιο:

  1. θα ηθελα πραγματικα να ξερω τι εχει γινει...ο κ Τάσςο Τανούλας, Αρχιτέκτονας ΜΑ, Δρ ΕΜΠ, ΥΠΠΟ, ΕΣΜΑ/ΥΣΜΑ (1977-2010), Προϊστάμενος του έργου αποκατάστασης των Προπυλαίων (1984-2010), Επιβλέποντα της αναστήλωσης στην νότια πτέρυγα των Προπυλαίων (2013-2016) ...... δεν εχει την ιδια αποψη. Ο κ Κορρες ειναι ενας εξαιρετος επιστημονας και λατρης της αρχιτεκτονικης...ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΤΕΛΙΚΑ????
    Σ εμας που δεν ανηκουμε σε κομματα και δογματα ποιος θα μας εξηγησει τι εχει γινει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή