Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Το μίσος, το θράσος & οι απορίες για το εθνικό πένθος


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποτελεί άθλια εργαλειοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, η ανείπωτη τραγωδία των ανθρώπων που χάθηκαν στα βάθη της Μεσογείου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποτελούν μνημείο άγνοιας όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μόλις έγινε γνωστό το ναυάγιο. «Έγινε σε σημείο που έπρεπε να είναι τα ελληνικά σκάφη γιατί ήταν μέρος της έρευνας διάσωσης του ελληνικού χώρου», είπε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε: «από εχθές το βράδυ ήταν κάποια πλοία του ελληνικού λιμενικού και ένα ελικόπτερο παρόλα αυτά δεν καταφέρανε, παρά το γεγονός ότι δεν είχε θάλασσα, είχε 2 μποφόρ»!

Καταλάβατε; Χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό,

κατασυκοφάντησε κι έριξε τις ευθύνες στο Λιμενικό Σώμα που ήταν εκεί,  έσωζε ανθρώπους και περισυνέλλεγε πτώματα. Κι εκείνος έλεγε ότι είχε…. 2 μποφόρ, διασύροντας τη χώρα!

Καταλάβατε; Κι εκτός άλλων, αποσιώπησε απολύτως το γεγονός ότι στις επανειλημμένες κλήσεις του Θαλάμου Επιχειρήσεων προς το αλιευτικό, αρνήθηκαν κάθε συνδρομή, πλην τροφοεφοδίων!

Πάλι καλά πουν δεν είπε δημοσίως ότι φταίει ο Μητσοτάκης.

Κι ύστερα άρχισαν οι… αλληλέγγυοι με τις γνωστές θεατρικές παραστάσεις. Μέχρι κι ο «μπιστικός» της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε άλλες εποχές, επιτέθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με θράσος της φώναζε «ντροπή» μαζί με άλλη έξαλλη νεανίδα!

Ποιο ήταν το έγκλημα της Προέδρου, κατά τους νεαρούς του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι  φωτογραφήθηκε στον φράχτη του Έβρου.

Πήραν την απάντησή τους. «Ο φράχτης προστατεύει τα σύνορα της πατρίδας μου», ανέφερε η Πρόεδρος και κάποιοι που άκουσαν τη λέξη κι έννοια πατρίδα, ‘εχασαν το χρώμα τους και τους έπιασε τρέμουλο…

Όπως πήραν την απάντησή τους κι εκείνες οι ευαίσθητες ψυχούλες των ΜΚΟ που έστηναν προβοκάτσιες εις βάρος της Ελλάδας, με τη μικρή Μαρία στον Έβρο, ενώ μονίμως κάποιοι παίρνουν τα «κομμάτια» διακινητών ως… αλληλέγγυοι! Επικερδείς αλληλέγγυοι από τα νεκομμουνιστικά λιβάδια του ολοκληρωτισμού και της ουτοπίας, που εμφανίζονται ταχύτατα να θρηνούν δίπλα στις τραγωδίες που προκαλούν δουλέμποροι, διακινητές ανθρώπων, ακόμη και ξένες μυστικές υπηρεσίες. 

Μη ξεχάσουμε και τον Κουτσούμπα. Ο άνθρωπος που κινεί έναν μηχανισμό (ΚΚΕ) που στην αρχή της επίσημης χάρτας του (καταστατικό) αναφέρει ότι έχουν σκοπό την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου, πήγε στην Καλαμάτα και πιπίλησε πάλι την καραμέλα του: «Τα κέρδη τους, οι ζωές μας»!!!!

Ποια κέρδη ρε σύντροφε; Ποια κέρδη; Των δουλεμπόρων κι όσων... προοδευτικάριων τους σιγοντάρουν;

Πάντως, για να μην έχει παράπονο η Αθήνα που μια ημέρα δεν την κάνει άνω το ΚΚΕ, οργάνωσε και μια διαδήλωση! Εκμεταλλευόμενος φυσικά την δημοκρατική ευαισθησία κι ανοχή του πολιτεύματος που θέλει ν’ ανατρέψει.

Κάτι τελευταίο: Είναι ακατανόητος ο λόγος που ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς κήρυξε εθνικό πένθος, για ένα ναυάγιο που σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα, στη Μεσόγειο. Προφανώς, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός είναι απείρως πιο ευαίσθητος από τους γείτονες Ιταλούς αλλά κι όλους τους λαούς της Μεσογείου ή και της Ευρώπης.

Ναι, οδυρμός και πένθος για εκατοντάδες ψυχές που τράβηξε στα βάθη της η Μεσόγειος. Ναι να περιθάλψουμε τους πάντες.

Μα εθνικό πένθος, γιατί;

Θα ήταν ευχής έργο να εξηγήσει ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός…

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου