Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Αριστερός ανθρωπιστικός παροξυσμός


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Δεν θα σταθώ διόλου στο απόλυτο ατόπημα του Τσίπρα να μιλήσει για … τουρκική μειονότητα στη Θράκη! Αρκούμαι  καλόπιστα στη δικαιολογία που προέβαλλε αντ’ αυτού ο δημοσιογράφος Σρόιτερ (που προφανώς αναπληρώνει ενίοτε την Τσαπανίδου),  ότι ήταν σαρδάμ.

Αλλά να βγαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπό την συνεχή στήριξη του Αλέξη Τσίπρα και να μιλούν για… δολοφόνους, σ’ ένα τρομερό δυστύχημα, υπονοώντας την κυβέρνηση, αποτελεί ακραία πολιτική κατάπτωση. Χωρίς καν να γνωρίζουν, χωρίς καν να έχουν ολοκληρωθεί οι μαρτυρίες των εμπλεκομένων. Ξαφνικά, ο Τσίπρας που

μέχρι προσφάτως αναρωτιόταν αν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, έγινε τιμητής των διακινητών και γνώστης  του Διεθνούς Πρωτοκόλλου για την Ασφάλεια Ζωής στη Θάλασσα (SOLAS). Ο Παπαδημούλης απεφάνθη ότι για την εκατόμβη νεκρών φταίνε η Ελλάδα κι η Ευρώπη! Μαζί τους διάφοροι αγωνιούντες να αποδείξουν την αριστεροφροσύνη τους και τα αντιευρωπαϊκά τους αισθήματα. Ναύαρχοι, λέει, του Λιμενικού Σώματος (πόσους Στρατηγούς, Ναυάρχους και Πτεράρχους έχουμε διάολε, μια σταλιά τόπος;), δικηγόροι, διασώστες κι ένα σωρό άλλοι περίεργοι, γνώριζαν τα πάντα. Για κάτι που συνέβη στα διεθνή ύδατα, δεκάδες μίλια από τις ελληνικές ακτές!

Κι ύστερα θυμήθηκαν τον φράκτη στον Έβρο.

Ο Κουτσούμπας που μας υπόσχεται τη δημοκρατία του κομμουνισμού και του τείχους του Βερολίνου, δυσανασχέτησε και δήλωσε αλληλέγγυος! Κάποιος όμως πρέπει να του πει στο αυτί, ότι ο Μαρξ έλεγε πως η μετανάστευση δεν είναι αποδεκτή, επειδή με αυτόν τον τρόπο μειώνονται/ υποβαθμίζονται οι μισθοί των ντόπιων εργατών. Όχι τίποτα άλλο, αλλά στο ΚΚΕ δεν θέλει πολύ να τον κατηγορήσουν για ρεβιζιονισμό σε καμιά… πλατιά ολομέλεια!

Ο δε Τσίπρας, ως φυσικός δικαστής πήγε στην Καλαμάτα και κουνούσε το δάκτυλο του ανθρωπισμού, χωρίς να αντιλαμβάνεται το παραμικρό απ’ όσα του εξηγούσε ο υπηρεσιακός υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς.

Του έλεγε ο υπουργός ότι σε διεθνή ύδατα, τη βοήθεια πρέπει να την αιτηθεί ο κυβερνήτης του πλοίου κι ότι ουδείς μόνος του μπορεί να ενεργήσει, αλλά ο Τσίπρας έλεγε ότι … έχουμε διαλέξει πλευρά κι είμαστε με τον άνθρωπο! Λες κι είπε κανένας ότι είναι με τον φαλαινικαρχαρία στη Μεσόγειο!

Ύστερα, άρχισε να απευθύνει ερωτήματα στον Μητσοτάκη, ως να ήταν εκείνος πρωθυπουργός και να μην είχαμε υπηρεσιακό πρωθυπουργό εξ αιτίας της δικής του καταστροφικής απλής αναλογικής. Θεατρική παράσταση! Επιστροφή στον ακτιβισμό της επιπολαιότητας και της καταγγελίας. Όπως τότε με τη μικρή Μαρία του Έβρου, όπου υιοθέτησε όσα έλεγαν διακινητές για να βλάψουν την Ελλάδα.

Χώρια οι καταγγελίες εναντίον της ΕΕ. Και του Μητσοτάκη φυσικά. Εύκολα κι ανέξοδα πράγματα.

Α, είπε και για τον φράκτη ότι τον αποδέχεται αρκεί να υπάρχουν νόμιμες δίοδοι! Μα δεν μας είπε στα πόσα εκατομμύρια εισόδων θα κλείσουν οι… νόμιμες δίοδοι;

Είπαμε, ανέξοδος ανθρωπισμός μα και ντροπιαστική στάση εναντίον της χώρας.

Σχεδόν συστηματικά πια…

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου