Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Καλημέρα στο μέλλον, καληνύχτα στην τοξικότητα


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρώτη εκτίμηση που πρέπει να κάνει κάποιος από τις σημερινές εκλογές, είναι ότι αποτελεί τεράστια νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ίσως και προσωπική του, αφού είναι σαφές ότι δεν τον ψήφισαν μόνο οι Νεοδημοκράτες αλλά και οπαδοί άλλων κομμάτων. Χωρίς αυτούς η ΝΔ δεν θα έβλεπε εξουσία, ούτε το 2019, ούτε τώρα. Αυτοί οι οπαδοί άλλων κομμάτων έκαναν υπέρβαση αξιολογώντας ως ρεαλιστική κι εφικτή την πρόταση διακυβέρνησης

του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι πολύ ωραίο και κυρίως αληθινό το γεγονός, ότι το αποτέλεσμα της κάλπης μας απαλλάσσει από το παλαιό δίπολο Δεξιά-Αριστερά.

Μια δεύτερη εκτίμηση αφορά την θλιβερή επιστροφή της Ακροδεξιάς και μάλιστα ως πέμπτο κόμμα,  αφού άλλαξε το όνομα της «Χρυσής Αυγής» σε… Σπαρτιάτες.

Μια τρίτη εκτίμηση αφορά το γεγονός ότι σχεδόν το 20-25% του εκλογικού σώματος, τάσσεται με τον ανορθολογισμό. Λυπηρό! Είναι αδιανόητο σχεδόν ένας στους τέσσερις ή πέντε Έλληνες, να συντάσσονται με το  «αντί», σχεδόν στα πάντα. Στην παγκόσμια κοινωνία, στην Ευρώπη, στις φιλελεύθερες ιδέες, στις μεταρρυθμίσεις, στην επιστήμη, στα εμβόλια…

Τέταρτη εκτίμηση που μπορεί να κάνει κάποιος, αφορά το γεγονός ότι η βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί και ήττα της τοξικότητας! Ήττα της ανοησίας. που κυρίως από εκείνο τον Δεκέμβριο του 2008, είχε κατακλύσει τη Ελλάδα. Τότε που κάηκε η Αθήνα και η μετέπειτα Δεξιά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς παρακολουθούσε και συνάμα κατέγραφε υποθήκες γι το δικό της μέλλον. Τότε που ο λαϊκισμός μπήκε στα ελληνικά σπίτια από πόρτες, παράθυρα και κάθε χαραμάδα, κυβέρνησε τη χώρα, έκλεισε τράπεζες και ουσιαστικά απαίτησε την πιο φρικτή πρόταση που εκστόμισε πολιτικός αρχηγός: «Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»! Η ζωή κι η κοινωνία απάντησαν.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο πόλεμος των πολιτών και της κοινωνίας με την παλιά Ελλάδα δεν έχει τελειώσει. Απόδειξη το πόσοι Έλληνες ψήφισαν τρελά! Προσωπικά κόμματα που έχουν σημαιοφόρους πονηρούς ρασοφόρους- πουτινιστές, εμπόρους των επιστολών του Χριστού και αλοιφών για τη φαλάκρα, ναζιστές και λαϊκιστές.

Άρα, χρειάζεται διακυβέρνηση με σύνεση. Τώρα ακόμη περισσότερο. Με προτεραιότητες τον πατριωτισμό, τη φιλελεύθερη οικονομία και τη μείωση των πάσης φύσεως ανισοτήτων. Με πρόσωπα που θα υπηρετούν τη λογική.

Το βέβαιο είναι ότι ο λαός μας ψήφισε πλειοψηφικά το άλμα της χώρας προς το μέλλον.  Ψήφισε εναντίον του κατσαπλιαδισμού και των Αριστερών/σοσιαλιστικών φαντασιώσεων και ιδεαλισμών.  Ψήφισε εναντίον της Αριστερής αυτοκρατορίας της αυταπάτης. Κι αυτό καταδεικνύει ότι η Αριστερά κι η Κεντροαριστερά βυθίζεται σε μια βαθιά υπαρξιακή κρίση.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου