Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Στο Καλντερίμι (Νο 76)

Η εβδομαδιαία στήλη με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια, τις Τυπολογίες και το Αθλητικό Καλντερίμι.

@ Καλημερίζω τα φιλαράκια μου πιστούς αναγνώστες της στήλης και φυσικά τ’ απανταχού της οικουμένης και παντός χρώματος πιπίνια.

@ Ξεκινώντας σήμερα το «Καλντερίμι» μας, θέλω να καταθέσω κάποιες σκέψεις αναφορικά με το θέατρο του παραλόγου που παίζεται με τη ΔΕΗ.
Έχει κάποιος αμφιβολία ότι όλες οι κυβερνήσεις από τις αρχές της δεκαετίας του πενήντα που δημιουργήθηκε η ΔΕΗ, την μεταχειρίστηκαν ως προνομιακό τους οικόπεδο;
Ασφαλώς κι όχι.
Με το πέρασμα του χρόνου και την άνοδο του ΠαΣοΚ στην εξουσία, η ΔΕΗ γέμισε από παιδιά των «πράσινων» κλαδικών κι ουσιαστικά διοικήθηκε επί δεκαετίες από τους συνδικαλιστές που έγιναν οι κορυφαίοι νονοί της κοινωνίας κι απέσπασαν εξοργιστικά προνόμια.
Ακολούθησαν οι «γαλάζιοι» κι ούτω καθεξής.

@ Οι κυβερνήσεις έκαναν πάντα πολιτική με τις τιμές που οι ίδιες διαμόρφωναν με τις διορισμένες διοικήσεις, αλλά ταυτοχρόνως ασπάστηκαν και το δόγμα του απόλυτου καπιταλισμού, με την είσοδό της εταιρείας στο χρηματιστήριο.
Κάτι που σημαίνει ελεύθερη αγορά, ανταγωνιστικότητα, επιδίωξη για αυξημένα κέρδη κι ότι συνεπάγεται το χρηματιστήριο.
Με στόχο, φυσικά, να την πουλάνε λίγο λίγο για ν’ αντλούν τα κεφάλαια και να κλείνουν τις μαύρες τρύπες που οι ίδιες είχαν δημιουργήσει, είτε με την ανικανότητά τους, είτε με την κακοδιαχείριση, είτε με την αδιαφάνεια και το τεράστιο κόστος της.

@ Κι όχι μόνο αυτό.
Τη στιγμή που η ΔΕΗ αντλεί κεφάλαια από τον ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό 49%, ουσιαστικά τη διοίκηση να την ασκούν οι συνδικαλιστές!
Οι οποίοι, εκτός όλων των άλλων, ανεβοκατεβάζουν όταν κι όποτε θέλουν τους διακόπτες παροχής ενέργειας στον τόπο, λες κι η εταιρεία είναι σπίτι τους!
Ο απόλυτος παραλογισμός!

@ Είναι δουλειά των συνδικαλιστών ν’ ασκούν πολιτική για το αν αποκρατικοποιηθεί ή όχι ένα κομμάτι της ΔΕΗ;
Και δη ν’ απεργούν γι αυτό και να βυθίζουν τη χώρα στο σκοτάδι;
Πολύ περισσότερο όταν τα εργασιακά τους δικαιώματα, τα υπέρογκα προνόμιά τους και τους υπερβολικά υψηλούς μισθούς τους θα τους φορτωθεί θέλοντάς και μη ο οιοσδήποτε επενδυτής;
Ποιος τους ψήφισε για να κάνουν πολιτική;
Ποιος τους νομιμοποιεί να γράφουν την κοινωνία στα παλαιότερα των υποδημάτων τους;

@ Από την άλλη πλευρά, η σημερινή αντιπολίτευση επιχειρεί να εκμεταλλευθεί την άγνοια του κοσμάκη κι απευθύνεται σ’ αυτόν κεντρίζοντάς του το συναίσθημα.
Προτάσσουν και τη λέξη «ξεπούλημα» και δημιουργούν εντυπώσεις.
Όμως, πλην του ότι «η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει κρατική», όπως μας λένε, δεν μας λένε κάποιο σχέδιο ανάπτυξής της, συμβατό με τις κοινοτικές υποχρεώσεις της χώρας.

@ Οι δε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο και λένε διάφορες παπαρολογίες κι απειλούν με καταλογισμό κατηγοριών σ’ όσους τολμήσουν να επενδύσουν, τι νομίζουν ότι κάνουν;
Υπεύθυνη πολιτική;
Εθνική πολιτική;

@ Τι είναι, όμως αυτή η «μικρή ΔΕΗ» για την οποία μερικά κοπρόσκυλα που απολαμβάνουν την μονιμότητα και τα προνόμια του δημοσίου επαναστατούν;
Ουσιαστικά είναι η δεύτερη πράξη της αποκρατικοποίησης της εταιρείας, κατόπιν της σχετικής κοινοτικής οδηγίας, προκειμένου να εναρμονιστεί η χώρα μας με την Κομισιόν, αναφορικά με τα μονοπώλια στην ενέργεια.

@ Σήμερα η ΔΕΗ μονοπωλεί την προμήθεια ενέργειας (97,5%) και την παραγωγή (70%). Αυτό γίνεται επειδή έχει την πλήρη αποκλειστικότητα εκμετάλλευσης των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων, που είναι εκείνες που προσφέρουν τη φτηνή ενέργεια.

@ Με την απελευθέρωση, θα υπάρχει μεν η κρατική εταιρεία, όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, αλλά στις πηγές παραγωγής θα μπορούν ν’ αποκτήσουν πρόσβαση κι άλλοι.
Έτσι, μέσω του ανταγωνισμού, υπάρχει η πεποίθηση ότι θα υπάρξει φθηνότερη προσφορά –τιμή για τους καταναλωτές.
Αυτά στο θεωρητικό επίπεδο.

@ Σε πρακτικό επίπεδο ο νέος νόμος προβλέπει ότι η «μικρή ΔΕΗ» που θ’ αποσχισθεί για να βγει σε πλειστηριασμό και να πουληθεί μέσα στον επόμενο χρόνο, θα περιλαμβάνει μονάδες με ισχύ 2.500 Μεγαβάτ και πελατολόγιο που θ’ αντιστοιχεί στο 30% της ηλεκτρικής ενέργειας που πουλάει η ΔΕΗ.
Θα περιλαμβάνει ενεργειακό μίγμα και από τους τρεις τύπους παραγωγής (αερίου, υδροηλεκτρικό και λιγνίτη), θα είναι θυγατρική αρχικά της ΔΕΗ, ενώ όσοι πελάτες υποχρεωτικά την ακολουθήσουν, θα έχουν δικαίωμα μετά από παρέλευση τετραμήνου να επιστρέψουν –αν δεν μείνουν ικανοποιημένοι- στη…μαμά ΔΕΗ.

@ Από πού θα συγκεντρωθούν τα 2.500 Μεγαβάτ;
Θα σας πω.
Μονάδες Αμυνταίου 1 και 2 (600 Μεγαβάτ).
Μελίτη 1 (330 Μεγαβάτ).
Άδεια ηλεκτροπαραγωγής Μελίτη 2 (450 Μεγαβάτ).
Σταθμός Φυσικού Αερίου Κομοτηνής (485 Μεγαβάτ).
Υδροηλεκτρική μονάδα Πλατανόβρυσης (115 Μεγαβάτ)
Υδροηλεκτρική μονάδα Πουρναρίου (330 Μεγαβάτ).
Υδροηλεκτρική μονάδα Θησαυρού (384 Μεγαβάτ).
Υδροηλεκτρικές μονάδες Εδεσσαίου και Άγρα (μάλλον ως ασφαλιστικές δικλείδες).

@ Σ’ όλες αυτές τις περιοχές, οι συνδικαλιστές έχουν πείσει τις τοπικές κοινωνίες ότι ο ιδιώτης θα τους διώξει από τη δουλειά και θα μολύνει το περιβάλλον.
Μαζί τους και μερικοί παπάδες…
Κι οι βουλευτάδες του ΣΥΡΙΖΑ…

@ Τώρα, μετά την «επιστράτευση» των υπαλλήλων της ΔΕΗ, ο συνδικαλιστές απειλούν ότι θα συνεχίσουν κι εξακολουθούν να κουνάνε το δάκτυλο στην κοινωνία.
Βλέπετε, είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι.
Κι ως γνωστό από το δημόσιο δεν απολύονται ούτε καν οι καταδικασμένοι για δολοφονίες ή παιδεραστία…

@ Ξέρετε πιο είναι το πιο «τραγικό»;
Ότι απόψεις σας κι αυτές που διαβάζετε από τον γράφοντα, αποτελούν μειοψηφικές σε τούτη την αρρωστημένη σοβιετική οικονομία….
Σε τούτη την κοινωνία που δεν ξέρει τι της γίνεται…
Που άγεται και φέρεται από τον λαϊκισμό και τους επιτήδειους πολιτικάντηδες…

@ Βλέπετε, το βόλεμα κι η πουτάνα η μονιμότητα στο δημόσιο, έχουν διαβρώσει βαθύτατα την κοινωνία, που επί δεκαετίες γαλουχήθηκε με το Κράτος –πατερούλη να λύνει όλα τα ζητήματα και να παρεμβαίνει σε κάθε τι.

@ Κι αν δεν υπάρξει η πλειοψηφία που θα την καταργήσει, τότε εσαεί θα γυρίζουμε όλοι γύρω από το δημόσιο και τα καρκινώματά του.
Κι επειδή δεν προβλέπω να υπάρξει τα επόμενα 20 -30 χρόνια τέτοια πλειοψηφία, τότε η λύση μπορεί αν δοθεί μόνο μ’ ένα δημοψήφισμα που κάποιοι θα προκαλέσουν.
Ποιοι θα είναι αυτοί;
Χέσε μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε ευζώνοι…

@ Συγχύστηκα πρωί πρωί και πάω σ’ άλλο θέμα.
Πιθανότατα δεν γνωρίζετε ότι ο ραγδαίος αναπτυσσόμενος τομέας του αγροτοτουρισμού, βρίσκεται εκτός νομοθετικού πλαισίου!
Γεγονός που μετά από μελέτες και διαβουλεύσεις, επιχείρησε να εξορθολογίσει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ζητώντας από τον λαϊκοδεξιό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να συνυπογράψει το σχετικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή.
Κι ο γίγαντας αυτός της πολιτικής αρνήθηκε!
Όπως σας το γράφω. Αρνήθηκε!

@ Όλοι μα όλοι οι συνάδελφοί του που μίλησα, εκτιμούν ότι ήθελε τη δόξα μόνος του για να την καρπωθεί σε ψηφαλάκια…
Πολιτικαντισμός του κερατά, που λέει κι ο λαός μας…

@ Έχει και συνέχεια.
Μόλις πήραν χαμπάρι τι έγινε οι άλλοι βουλευτές, έγινε του …Καρασμάνη ο γάμος.
Τα μπινελίκια έφευγαν από το Σύνταγμα κι ακούγονταν μέχρι τις εσχατιές της Ημαθίας.
Είχαν και γυναικεία και δη …Φωτεινή χροιά όσα ακούγονταν…
Τελικά, μαζεύτηκαν υπογραφές κι οι επίμαχες ρυθμίσεις έγιναν βουλευτική τροπολογία και μπήκαν στο νομοσχέδιο της Όλγας.

@ Η Κουμουνδούρου χαλάει τον κόσμο για να μη ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια και να μη συμμετέχουν ιδιωτικές εταιρείες στις πανεπιστημιακές έρευνες.
Κι από την άλλη πλευρά, η Λούκα Κατσέλη που βρίσκεται εντός εκτός κι επί τα αυτά, αναλαμβάνει ερευνητικά project στα πλαίσια της ακαδημαϊκής της δραστηριότητας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Και δη για λογαριασμό μιας εταιρίας consulting (European Profiles Α.Ε.), που προσφέρει τεχνογνωσία και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε φορείς του δημοσίου κι ιδιωτικού τομέα.

@ 120 χιλιάρικα αποκόμισε η πρώην υπουργός του μοιραίου πρωθυπουργού, από τη σύνταξη μελέτης για τους τομείς ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη.
Άλλωστε, το είχε πει:
«Λεφτά υπάρχουν».

@ Το περίεργο είναι ότι ο λαλίστατος σε τέτοια ζητήματα ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει αναφέρει το παραμικρό.
Ούτε για τα χρήματα (απολύτως νόμιμα), αλλά κυρίως ούτε για την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών (κατά τη γνώμη μου απολύτως σωστά) στα Πανεπιστήμια…
Στραβά ματάκια….

@ Βίτσας τέλος!
Σας το γράφω ως ειλημμένη απόφαση του προέδρου Αλέξη.
Μαζί με τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα πάνε κι άλλοι.
Θα τους βολέψουν σε διάφορες επιτροπές εκλογών, για να περιορίσουν τα ενδεχόμενα «ατυχήματα» από δηλώσεις κι αρλουμπολογίες…

@ Σας έχω κι άλλα νέα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Από εκείνα που δεν διαβάζετε και δεν βλέπετε στις τηλεοράσεις.
Μου λένε ότι ένας τεράστιος φάκελος με στοιχεία για παράνομο πλουτισμό και χρηματισμό, έχει φτάσει στα γραφεία της Βουλής.
Αφορά καταγγελία εναντίον του συζύγου της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη, που είναι υπάλληλος στην Πολεοδομία της Άρτας κι ονομάζεται Γεώργιος Παππάς.

@ Την υπόθεση είχε διαβιβάσει στη Βουλή ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, επειδή η σύζυγος του υπαλλήλου της Πολεοδομίας είναι βουλευτής κι η βουλή έχει την αρμοδιότητα.
Ο Λέανδρος Ρακιντζής, έχει ήδη προβεί σε άρση φορολογικού, τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, ενώ οι ορκωτοί λογιστές έχουν ανακαλύψει θολά στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης.

@ Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, μαθαίνω ότι είναι η μη κατάθεση στο πόθεν έσχες της βουλευτού και του συζύγου της, λογαριασμών στην Τράπεζα Πειραιώς.
Επίσης, το γεγονός ότι ενώ από το 2008 έχουν εγκριθεί στον υπάλληλο της Πολεοδομίας Άρτας και σύζυγο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, δυο στεγαστικά δάνεια (230 και 150 χιλιάδων αντιστοίχως), ελάχιστα ποσά έχουν εκταμιευθεί απ’ αυτά.

@ Επιπλέον θολό σημείο, θεωρείται ότι στο πόθεν έσχες της βουλευτού, αναφέρεται ποσό 9.400 ευρώ ως κατάθεση σε μια τράπεζα, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς αποκαλύπτει με έγγραφό της κι άλλους λογαριασμούς.
Η υπόθεση πάει εισαγγελέα…

@ Πάντως, η Όλγα Γεροβασίλη είναι η τέταρτη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που αντιμετωπίζει προβλήματα με τη Δικαιοσύνη για Οικονομικά ζητήματα.
Έχουν προηγηθεί ο Αλέξης Μητρόπουλος με το αδήλωτο 1 εκατομμύριο ευρώ, ο Γιώργος Σταθάκης που είχε παραπεμφθεί να δικαστεί για ατασθαλίες εκατομμυρίων ευρώ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (στην αίτηση άρσης ασυλίας του στη Βουλή υποστήριξε ότι έχει αθωωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο) κι η Μαρία Διακάκη για ακάλυπτες επιταγές.

@ Μου λένε ότι ο Κώστας Καραμανλής σκέφτεται πολύ σοβαρά αν θα είναι και πάλι υποψήφιος στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Το καταγράφω, επειδή μου το μετέφερε πολύ σοβαρός άνθρωπος του περιβάλλοντός του κι όχι εξ εκείνων που αυτοπροσδιορίζονται ως «καραμανλικοί» για να εξασφαλίζουν την προσοχή του συνομιλητή τους ή για να προσδοκούν οφέλη καρέκλας…

@ Είμαστε στο σωτήριο έτος 2014 κι η Ελλάδα της Δύσης και της προόδου:
Α. Διαθέτει το πλέον πολύπλοκο και παραλλήλως αναποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, εντός και πέριξ του οποίου –εκτός άλλων- έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες σαπρόφυτα.
Β. Διαθέτει το πλέον γραφειοκρατικό, δαιδαλώδες, αναποτελεσματικό, αδιαφανές και διεφθαρμένο Πολεοδομικό σύστημα της Ευρώπης.
Γ. Δεν διαθέτει Εθνικό Κτηματολόγιο, παρά τα αμέτρητα κονδύλια που έχουν κατασπαταληθεί για τη δημιουργία του.

@ Θα μιλήσουμε ποτέ γι’ αυτά ή θα μας απασχολούν μονίμως τα μικρά της καθημερινότητας που ποτέ δεν πρόκειται να βελτιωθούν αν δεν μπει το μαχαίρι στο κόκαλο στη δομή της κρατικής διοίκησης κι εν γένει του Κράτους.

@ Πώς, όμως θα μιλήσουμε όταν κυβέρνηση κι αντιπολίτευση αντιμετωπίζουν το τέρας που έχουν φτιάξει ως Τοτέμ;
Και καλά η αντιπολίτευση, έχει μαζέψει όλο το σάπιο μέρος της κρατικοδίαιτης κοινωνίας και δουλεύει γι αυτό.
Η κυβέρνηση;
Χαμπάρι δεν παίρνουν από τα μηνύματα της κοινωνίας;

@ Θέλετε ένα τελευταίο μήνυμα;
Σε έρευνα της VPRC, καταγράφεται με απόλυτη σαφήνεια ότι από το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, μόνο το 9% ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες ευρωεκλογές! Ο συντριπτικός τους αριθμός ψήφισε την αξιωματική ή τη ελάσσονα αντιπολίτευση.
Κι όμως!
Κάποιοι εντός κι εκτός κυβέρνησης και μεγαλόσχημα στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού, εξακολουθούν να στηρίζουν το πελατειακό σύστημα που δημιούργησαν!
Και δη εις βάρος όλης της άλλης κοινωνίας.

@ Ηλιθιωδώς ηλίθιοι!

@ Αυτός ο παπάς, πρώην μητροπολίτης Ζακύνθου και Αττικής που αποδήμησε σε τόπους χλοερούς για να βρει τα ουρί των ουρανών, ήταν ένας άνθρωπος σαν τους περισσότερους συναδέλφους του.
Του άρεσαν οι παράδες!
Ήταν και σαν τους περισσότερους από εμάς.
Δεν γουστάριζε ή δεν μπορούσε να «πνίγει» τις ερωτικές του ορμές, καταπιέζοντας την ανθρώπινη φύση, όπως επιτάσσει στα φανερά η εκκλησία, επειδή κάποιοι βαρεμένοι μέσα από σπηλιές κι ερήμους, έτσι αποφάσισαν πριν από πολλούς αιώνες.
Οι άλλοι παπάδες και μεγαλοπαπάδες, μπορεί στα κρυφά να ακούνε στο όνομα Λούλα ή Φωφώ, αλλά στα φανερά είναι…κύριοι!
Τιμώρησαν, λοιπόν, με ιδιαίτερη σκληρότητα κι άκρως υποκριτικά τον Παντελεήμονα, όσο ήταν εν ζωή.
Προχθές, οι ίδιοι τον κήδεψαν με τιμές αρχιερέα!
Εξ ίσου υποκριτικά!

@ Πάμε παρακάτω.
Στα Γεφύρια δε με θέλουν, στα Ποτάμια δεν χωράω…
Και τους άλλους δεν τους θέλω…
Λέτε να είναι ανίατη η περίπτωσή μου;

@ Το σίγουρο είναι ότι ανίατο έρωτα με τη δημόσια καρέκλα έχει ο Μιχαλολιάκος στον Πειραιά.
Που είχε βάλει λυτούς και δεμένους για να γίνει πρόεδρας στον ΟΛΠ και να μπορεί να «ψιλοκινείται» στα πράγματα του Πειραιά.
Όμως, όταν ο Βασίλης ακούει τη λέξη «no», νομίζει ότι ακούει λέξη από τον Άρη, αφού η σχέση του με τα Αγγλικά είναι τέτοια όσο η σχέση του νέου δημάρχου της πόλης με την Πανάθα.
Μοιραία, βρέθηκε η καθώς πρέπει αφορμή να μείνει στην απ’ έξω ο Βασίλης κι απ’ τον ΟΛΠ.
Που, τώρα την ψάχνει για να γίνει διοικητής στο Τζάνειο, στο Μεταξά ή έστω στο Κρατικό της Νίκαιας.
Μη σας φανεί παράξενο, μάλιστα, να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.
Στη Λακωνία.

@ Ποταμίσιο το επόμενο παραπολιτικό μας σχόλιο.
Ο Τζόκο, ο μπλε παπαγάλος της κόρης μου, μου είπε ότι κολλητός του Σταύρου, έχει αναλάβει να προσεγγίσει τον στενό συνομιλητή του Σαμαρά και διανοούμενο Δημοσθένη Δαββέτα.
Δεν ξέρω αν υπάρξει αποτέλεσμα, ξέρω ότι η περίπτωση του ανθρώπου είναι εξαιρετική κι η στόχευση αποτελεί «κάργα» ουσιαστική.

@ Προσέξτε τον τελάλη!
Προσέξτε τον τελάλη!
Προσέξτε τον τελάλη!
Το έγραψα τρις μήπως και κάποιοι πάρουν χαμπάρι.

@ Φιδάκια. Πολλά φιδάκια ολούθε…που έλεγε κι ο Γκιωνάκης στα «Κίτρινα Γάντια».
Κάποια έχουν κι ιερές ευλογίες!

@ Είχε τάξει κάποιος στον Στυλιανίδη ότι θα ξαναγίνει υπουργός και δεν το ξέρουμε;
Προσωπικά, όσο κι αν έψαξα, όσο κι αν ρώτησα, όσο κι αν «βυθίστηκα» σε κυβερνητικές ατραπούς καταθέτοντας την σχετική απορία, το μόνο που αντιμετώπισα ήταν ειρωνικά χαμόγελα.
Προς τι λοιπόν η οργή του Ευριπίδη;
Επειδή δεν μπόρεσε να ξαναγίνει υπουργός για να…γίνει εν συνεχεία …πρωθυπουργός;

@ Θα τρελαθούμε εντελώς με την αμετροέπεια κάποιων.

@ Ο Πανούλης πάλι;
Πού όπου σταθεί και βρεθεί βρίζει τον Σαμαρά κι ετοιμάζεται να ξαναγίνει «κατακόκκινος» επαναστάτης;

@ Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα…

@ Θυμόσαστε που στο προηγούμενο «Καλντερίμι» σας είπα ότι κάποιοι βουλευτάδες της Νέας Δημοκρατίας απεργάζονται τρόπους επιστροφής του Νικήτα Κακλαμάνη στο μαντρί;
Ε, λοιπόν σας έχω και νεότερα.
Ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος, ξέροντας ότι δεν έχει καμιά ελπίδα να ξανακαθίσει σε βουλευτικό έδρανο αν δεν γυρίζει στη στάνη, όλο και πιο πολύ μπερδεύεται και κάθεται στα «γαλάζια» έδρανα.
Όπως προχθές στη συνεδρίαση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που «τραβάτε με κι ας κλαίω», τον έβαλαν και κάθισε στην καρέκλα που συνήθως κάθεται ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας…
Κι ο Νικήτας κάθισε καμαρωτός καμαρωτός!

@ Κάποιοι απεργάζονται και την επιστροφή του Λόρδου Βύρωνα στη Νέα Δημοκρατία.
Με τις ευλογίες του;
Σ’ αυτόν τον τόπο όλα μπορούμε να τα δούμε.

@ Ο πρόεδρος Πάνος, με την σύμπραξή του με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του…δημοψηφίσματος, έχασε κι άλλα ερείσματα…εντός του μορφώματός του.
Θα δείτε οσονούπω.
Που θα μείνει με τους απολύτως γραφικούς και τον… γίγαντα Νικολόπουλο!

@ Θα σας μεταφέρω τι μου είπε σε πρόσφατη συζήτησή μας γνωστός οικονομολόγος κι εκ των καλών «ρουφιάνων» της στήλης.
Τον εμπιστεύομαι επειδή δεν είναι φαφλατάς, δεν κυνηγάει τη δημοσιότητα μέσω των τηλεοπτικών παραθύρων κι επειδή δεν επιζητά εναγωνίως να βολευτεί, αφού ήδη διαπρέπει στο εξωτερικό και δη σε θέση τεράστιας ευθύνης κι απαιτήσεων.

@ Μου είπε λοιπόν, ότι η μέθοδος με την οποία υπολογίζεται στο 175% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος και βασίζεται στις ευρωπαϊκές Συνθήκες, μπορεί να γίνει μπούμερανγκ για τους εταίρους μας.
Πολύ περισσότερο αν αναλογιστούμε πως αν το χρέος υπολογιστεί βάσει των κανόνων του IPSAS και της εκδοχής των Διεθνών Λογιστικών προτύπων (GAAP) για τον δημόσιο τομέα, θα φτάσει στο 60% του ΑΕΠ.
Μου είπε ότι τη συγκεκριμένη λογιστική προσέγγιση την ακολουθούν πολλά σοβαρά κράτη.

@ Αυτό το 60% προκύπτει ότι με βάση τους κανόνες του IPSAS, το καθαρό χρέος της Ελλάδας υπολογίζεται ως αυτό που ισούται με το ακαθάριστο χρέος μείον τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας (όχι πλούτο ορυκτό ή άλλον, αλλά τα τις απαιτήσεις και τα πάγια της γενικής κυβέρνησης).

@ Λέτε να έχουμε κανένα colpo grosso;
Τι να σας πω;
Οι φίλοι αναγνώστες της στήλης που έχουν εξειδίκευση με τα οικονομικά, ας μας πουν…

@ Θα σας πω τώρα ένα παρασκήνιο που αφορά σοβαρότατο επενδυτικό σχήμα που έχει εγκατασταθεί στη χώρα μας, με σκοπό να δραστηριοποιηθεί στον τραπεζικό τομέα και σε συνεργασία με δυο μεγάλες ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε χρηματοδοτήσεις εταιρειών που θα προχωρήσουν σε επενδύσεις για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.
Το σχήμα έχει αραβικά κεφάλαια κι είναι από εκείνα που κάνουμε «κρα» για να προσελκύσουμε.

@ Αφού λοιπόν οι άνθρωποι έφτιαξαν όλα τα απαραίτητα για την νόμιμη λειτουργία τους, αφού ξεπέρασαν τα σοβαρότατα εμπόδια της ελληνικής γραφειοκρατίας (τους ζήτησαν μέχρι και στον ΟΑΕΕ να γραφτούν), έμπλεξαν με την ελληνική εφορία.
Όπου, για την αναγνώριση των κεφαλαίων τους, τους ζήτησαν παραστατικά χρήσεων σε βάθος 13 ετών!
Κόντεψαν να τους πέσουν οι κελεμπίες!
Βλέπετε, για αντίστοιχες τραπεζικές επενδύσεις και συνεργασίες, στη Γαλλία τους ζητούν χρήσεις 3 ετών.
Στις ΗΠΑ δεν τους ζητούν καθόλου.
Οι Ισπανοί τους ζητούν χρήσεις 5 ετών, ενώ οι Άγγλοι 2!

@ Η Τράπεζα της Ελλάδος τους είπε ότι …θα εξετάσουν την περίπτωσή τους!
Όμως, απ’ ότι μαθαίνω, οι υπεύθυνοι του σχήματος στην Ελλάδα, πήραν εντολή να τα μαζέψουν και να φύγουν.
Αφού πρώτα πληρώσουν τον ΟΑΕΕ….
Άραγε τα ξέρει αυτά ο Σαμαράς;
Που κατά τα άλλα φιλάει κατουρημένες ποδιές για μπικικίνια;

2η ενότητα
Τυπολογίες

@ Στο ΔΟΛ είχαν προσδοκίες ότι θα «ξεσκίσουν» την αγορά των κυριακάτικων εφημερίδων με την προσφορά των έργων του Ουμπέρτο Έκο.
Κι έριξαν στην αγορά των πνευματικών δικαιωμάτων ένα σωρό χρήματα.
Φευ!
Το «Βήμα» πούλησε 94 χιλιάδες φύλλα την προηγούμενη Κυριακή.
Αποτέλεσμα;
Μεγάλο ταμειακό κενό που μοιραία θα καθυστερήσει την καταβολή του μισθού των εργαζομένων του Ιουνίου, τουλάχιστον ένα δεκαπενθήμερο.

@ Άκου Ουμπέρτο Έκο;
Χάθηκε μια Γωγώ Τσαμπά; Ένας Ματθαίος Γιαννούλης; Μια Καλομοίρα έστω;

@ Τα φιλαράκια μου από τον Πειραιά μου λένε ότι γεμίσει το λιμάνι με τόνους χαρτί.
Χαρτί που έχουν παραγγείλει οι εκδότες και διάφορες εκτυπωτικές μονάδες, έχουν φτάσει στις αποθήκες, αλλά παραμένουν εκεί επειδή δεν υπάρχουν τα μπικικίνια να εκτελωνιστούν…

@ Ο κλήρος του Αυγούστου έπεσε στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, που είναι από τα αγαπημένα παιδιά του Μαλέλη στον Skai.
Θα παρουσιάζει το απογευματινό δελτίο ειδήσεων, στη θέση του Σπύρου Μάλλη, όλον τον μήνα που είναι παχιές οι μύγες.
Τη δεν θέση της Σίας, θα καλύπτουν εναλλάξ οι Μάρκος Δεϊμέζης και Εύα Αντωνοπούλου.

@ Ψηφίζω Εύα.
Όχι μόνο επειδή είναι κουκλάρα, αλλά επειδή εμφανίζεται όλο και πιο πολύ διαβασμένη.
Κι επειδή η κοπέλα το ψάχνει. Το παλεύει.

@ Φιδάκι!

@ Μου λένε ότι ο Αυτιάς έκανε γνωστή την επιθυμία του, όπου δει, ν’ αναλάβει το πρωινό και να «φάει» τους Λυριτζή και Οικονόμου.
Βεβαίως, το δίδυμο έχει μεγαλύτερα ποσοστά τηλεθέασης από τον Μ.Ο. του Skai, αλλά ο Γιώργος ισχυρίζεται ότι έχει μεγαλύτερα ποσοστά από εκείνους τα Σαββατοκύριακα.
Δεν λέει, όμως, ότι ο ίδιος δεν έχει ανταγωνισμό…

@ Φιδάκι!

@ Στον ΑΝΤ1, ήθελε να γίνει Παπαδάκης στη θέση του Παπαδάκη.
Στο Alter ήθελε και την πρωινή ενημέρωση και τα δελτία του Σαββατοκύριακου.
Δεν του κάθισαν, αλλά όλο και προσπαθούσε…
Κι αν δεν ήταν ο Χατζηνικολάου κεντρικός παρουσιαστής των ειδήσεων, θα το είχε ζητήσει κι αυτό….

@ Μια που είπα ΑΝΤ1, θυμήθηκα πάλι τη Μαιρούλα.
Εκεί στην Κηφισιάς (Κηφισιάς είναι το σωστό αγράμματοι κι όχι Κηφισίας), την έχουν στα πόδια τους αλλά μη το δένουν και πολύ.
Ειδικά όσο δεν την αξιοποιούν.
Βλέπετε, ο άτιμος ο Ουγγαρέζος, κάνει τις κινήσεις του για τον ανταγωνισμό.
Για να εμφανιστούν ως ζευγάρι απέναντι στον Λιάγκα και τη Σκορδά!

@ Προβλέπω ότι η Μαιρούλα είναι πιο πιθανό να είναι δίπλα στους Λιαγκοσκορδάδες, παρά στον Ουγγαρέζο.

@ Φίλος μου που βρέθηκε στη Μύκονο την προηγούμενη εβδομάδα, έπαθε πλάκα μόλις είδε μπροστά του την πρώην Μις Υφήλιο, τη δική μας Κορίνα Τσοπέη.
«Μαλάκα», μου είπε, «είναι 70 ετών και εξακολουθεί να είναι πιπίνι»…
Εγώ τι να πω;
Δικαίωμα του καθενός να βλέπει με ότι μάτια θέλει…
Ακόμη και να είναι γεροντολάγνος…

@ Πάντως, από τις φωτογραφίες που μου έστειλε, πράγματι η Κορίνα Τσοπέη, με πατημένα τα 70, μοιάζει μια ώριμη 35άρα, άντε 40άρα…

@ Έκανα zapping ένα μεσημέρι σε κάποιο διάλειμμα του Wimbledon κι έπεσα σε κλάματα στον Alpha.
Έκλαιγε ένας καραφλός, έκλαιγε μια άλλη που μου έμοιαζε κατίνα, μια άλλη γκομενούλα έκανε το ίδιο…
Μπα, λέω, μάλλον θα πηγαίνει φαντάρος….
Αλλά ύστερα μου φάνηκε λίγο μεγαλούτσικος για κάτι τέτοιο.
Σκέφτηκα μήπως είναι κάποιος που κατατάσσεται μισθοφόρος να πάει Συρία με τους Σουνίτες, αλλά γρήγορα απέρριψα και αυτό το ενδεχόμενο.
Τελικά, έμαθα ότι είναι κάποιος που τον λένε Μουτσινάς, ήταν πρωταγωνιστής σε κουτσομπολίστικες εκπομπές και τον κλαίγανε επειδή φεύγει από τον σταθμό!
Ησύχασα κι επέστρεψα ν’ απολαύσω τη μικρή Καναδή, την Μπουσάρντ.
Που μου έκλεψε την καρδιά και για τα επόμενα δέκα χρόνια προβλέπω ότι θα με κάνει τον αρχηγό του fun club της παγκοσμίως.  

Ενότητα 3η
Αθλητική Καλντερίμι

@ Θα το πω για μια ακόμη φορά ευθέως.
Δεν ήμουν εκ των πλέον φανατικών οπαδών του Σάντος.
Όχι μόνο για το δύσκολο του χαρακτήρα του, που είναι μεν ήσσονος σημασίας, αλλά πολλάκις έκανε τους Φύσσα και Βόκολο να τρέχουν και να μη φτάνουν.
Όχι μόνο για τις εμμονές του με συγκεκριμένους παίκτες και τακτικές.
Αλλά κι επειδή είχα εντόνως προβληματιστεί από το επίπεδο της προπονητικής του ικανότητας από το σύντομο πέρασμά του (καταστροφικό) από την Πανάθα και τον ΠΑΟΚ.

@ Ο Σάντος ήταν τυχερός που πήρε μια ομάδα που είχε παίκτες μ’ έντονη προσωπικότητα, κυρίως απέναντι στις μικρότερες ομάδες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε στα χρόνια που ήταν προπονητής.
Μόνοι τους οι παίκτες πήγαν και στο Euro της Πολωνίας και στο Μουντιάλ.
Εκτός αν ήθελαν προπονητή για ν’ αντιμετωπίσουν το Λουξεμβούργο, την Σλοβακία κι άλλους που δεν τους αναφέρει ο ποδοσφαιρικός χάρτης.
Υπέρβαση δεν έγινε πουθενά.
Ακόμη και στα μπαράζ με Ουκρανία και Ρουμανία, η διαφορά των ομάδων ήταν τεράστια, έστω κι αν ο Σάντος ήταν φοβισμένος κι άτολμος.

@ Ο Σάντος είχε κι ένα κόμη σοβαρότατο μειονέκτημα.
Δεν μπορούσε να διαχειρίζεται κρίσεις.
Όταν πλακώθηκαν ο Κατσουράνης με τον Μανιάτη στο παιγνίδι του ΜΠΑΟΚ με τον γαύρο, ένιωσε ότι έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του.
Ευτυχώς, που μεσολάβησαν οι Φύσσας, Βόκολος, Καραγκούνης και Σαμαράς και λύθηκε το θέμα.

@ Όταν η ομάδα πήγε στη Βραζιλία, κουβάλησε μαζί του τις εμμονές του.
Ο Κατσουράνης, αν και σε κακή κατάσταση ήταν βασικός κι αναντικατάστατος.
Το ίδιο κι ο Μήτρογλου, που διάγει τη χειρότερη περίοδο της μέχρι τώρα ποδοσφαιρικής του καριέρας.
Χώρια, που οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές απόρησαν όταν είδαν μαζί τους τον βετεράνο Γκέκα κι όχι τον Αθανασιάδη ή τον Παπαδόπουλο.
Όταν είδαν τον Τζιώλη κι όχι τον Λαγό που έκανε περίφημο πρωτάθλημα.
Ή όταν δεν είδαν τον καλύτερο αριστερό μπακ του περυσινού πρωταθλήματος, τον Γιαννούλη, κι είδαν τον Τζαβέλλα που η μόνη του διάκριση ήταν στους καυγάδες και στις εμπρηστικές δηλώσεις.

@ Να σας πω και κάτι ακόμη.
Ήταν φανερό ότι ο Σάντος είχε μετανιώσει πικρά που άφησε τους Κατσουράνη και Βρύζα να τον πείσουν ότι θα τον πάρουν στον ΜΠΑΟΚ κι εξ αιτίας τους αρνήθηκε την πρόταση της ΕΠΟ γι’ ανανέωση του συμβολαίου του.
Κι εξ αυτού είχε χάσει κάθε έλεγχο στην ομάδα.

@ Ο εκνευρισμός κι η καχυποψία του πέρναγε κάθε λεπτό και κάθε ώρα στην ομάδα.
Κι έτρεχαν να ηρεμούν τα πνεύματα ο Καραγκούνης, ο Βόκολος κι ο Φύσσας.
Ακόμη κι όταν κτύπησε ο Μήτρογλου και ζήτησε αλλαγή στο παιγνίδι με τους «κίτρινους», ο Σάντος από τον πάγκο έλεγε ότι είναι «χέστης»….
Κι ότι δεν θα τον ξαναβάλει σε άλλο παιγνίδι ακόμη κι αν είναι καλά!

@ Στο προηγούμενο «Καλντερίμι», σας είπα ότι στο παιγνίδι με την παρέα του Ντρογκμπά, όταν προέκυψε η αναγκαστική αλλαγή του Κονέ, ο Σάντος ήθελε να βάλει τον…Μήτρογλου.
Τότε πετάχτηκε ο Βόκολος κι ουσιαστικά επέβαλλε την είσοδο του Σάμαρη που άλλαξε τη ροή του παιγνιδιού….

@ Στο δε παιγνίδι με την Κόστα Ρίκα, που ο Μήτρογλου χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή, δεν μπήκε από τον Σάντος αλλά από τον Βόκολο!
Όπως σας το λέω.
Τέτοια ήταν η κατάσταση του ελληνικού πάγκου.
Κι επειδή ο Σάντος τα πήρε στο κρανίο (από τη σωστή τεχνικά ενέργεια του συνεργάτη του) λίγα λεπτά μετά έβαλε και τον τελειωμένο ποδοσφαιριστή Γκέκα…
Που δεν μπορούσε να βάλει γκολ ούτε στις προπονήσεις …που έκανε ηθελημένα λάθη ο Μανωλάς, μη τυχόν και σπρώξει την πουτάνα στο πλεκτό ο Γκέκας κι ανυψωθεί το ηθικό του…

@ Υπάρχουν κι άλλα.
Ο εκνευρισμός του, όπως σας είπα, πέρναγε στην ομάδα συνεχώς.
Όταν πλακώθηκαν ο Μανιάτης με τον Τζαβέλλα, ο παίκτης του γαύρου ανέβηκε στο δωμάτιό του κι άρχισε να μαζεύει τις βαλίτσες του λέγοντας «εγώ φεύγω».
Ούτε αυτή τη κρίση μπόρεσε να διαχειριστεί ο Σάντος, που κοιτούσε αποσβολωμένος κι ανήμπορος ν’ αντιδράσει.

@ Τη «φωτιά» έσβησαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ κι ο Καραγκούνης, ενώ ο Φύσσας τα «έχωνε» στον Μανιάτη, θεωρώντας τον υπεύθυνο του επεισοδίου.
Ο Καραγκούνης μάζεψε όλη την ομάδα σε μια αίθουσα του ξενοδοχείου κι άρχισε να τους μιλάει και να τους λέει διάφορα αναφορικά με την αναγκαιότητα να δείχνουν συνεχώς ότι όλοι είναι μια ομάδα.
Εν συνεχεία φώναξε και τον Σάντος, ο οποίος εμφανίστηκε αγριεμένος κι είπε στους παίκτες ότι μόλις τελειώσει το Μουντιάλ εκείνος φεύγει κι ότι αν δεν πάει η ομάδα καλά το…κράξιμο θα πέσει στους ώμους τους.

@ Ο καλός φύλακας Βόκολος, καθάρισε και για τον Χριστοδουλόπουλο.
Δεν υπήρχε άνθρωπος στην εθνική, που από την αρχή της προετοιμασίας δεν έβλεπε ότι ο Λάζαρος (ίσως κι εξ αιτίας του ότι δεν έχει ομάδα) ήταν τόσο «φτιαγμένος» και σε τόσο καλή κατάσταση.
Πλην του Σάντος.

@ Το πόσο μικρός είναι, αποδείχτηκε και μετά τον αποκλεισμό από την Κόστα Ρίκα. Που πήρε το αεροπλάνο κι έφυγε, πήγε στην πατρίδα του κι άρχισε να κατηγορεί τους μέχρι πριν λίγες ώρες ποδοσφαιριστές του, ότι ήθελαν να βάλουν οι ίδιοι γκολ για να γίνουν ήρωες…
Μπηχτές που όλοι ερμήνευσαν ότι απευθύνονταν στους Χριστοδουλόπουλο και …Σαμαρά!
Κι όχι μόνο αυτό.
Μόλις έμαθε ότι κάποιοι αγρίεψαν κι άρχισαν να βγάζουν διάφορα «άπλυτά» του στη φόρα, γύρισε το τροπάρι…

@ Κι άρχισε να δικαιολογείται ότι δήθεν έφυγε για την πατρίδα του επειδή η ΕΠΟ του είχε βγάλει εισιτήριο …ενώ εκείνος δεν ήθελε!
Παραμύθι!
Ο Σάντος είχε ζητήσει να φύγει με πτήση κατ’ ευθείαν από τη Βραζιλία, επειδή το τσάρτερ της εθνικής θα επέστρεφε μέσω Φρανκφούρτης και δεν ήθελε να ταλαιπωρηθεί.
Αν δεν είναι έτσι ας βγει κι ας το διαψεύσει…
Του είχαν βγάλει εισιτήριο ακόμη κι αν αποκλειόμασταν από την Ακτή Ελεφαντοστού.

@ Κοντολογίς: Η ομάδα στη Βραζιλία ξαναπήγε χωρίς προπονητή ή έστω με προπονητή που είχε τρικυμία εν κρανίω.
Με τη δουλειά να την κάνει –διακριτικά- ο Βόκολος με τη συνεργασία κάποιων παικτών, όπως ο Καραγκούνης, ο Παπασταθόπουλος κι ο Σαμαράς.

@ Εκτός όλων των άλλων, η ομάδα βρέθηκε χωρίς προπονητή και στην κρίσιμη διαδικασία των πέναλτι στο παιγνίδι με την Κόστα Ρίκα.
Ο επονομαζόμενος «καρπουζάς», Σάντος, στην κορύφωση του εκνευρισμού του τα έβαλε με τον διαιτητή μετά τη λήξη του παιγνιδιού.
Αδίκως φυσικά, αφού το «κοράκι» μας σφύριξε απίστευτα ευνοϊκά με αποκορύφωμα τον μη καταλογισμό πέναλτι εις βάρος μας, όταν ο Τοροσίδης άπλωσε τη χερούκλα του στη μπάλα, λες κι έπαιζε ακόμη στον γαύρο που αυτά δεν σφυρίζονται πέναλτι.
Ο καρπουζάς, λοιπόν, αποβλήθηκε κι άφησε την ομάδα στα κρύα του λουτρού.
Ο Βόκολος ήταν και πάλι εκείνος που ανέλαβε να ηρεμήσει τους παίκτες, να δει ποιοι μπορούν και ποιοι δεν μπορούν να εκτελέσουν πέναλτι, να συντονίσει όλη την ομάδα.

@ Να σας πω τώρα, τι μου μετέφερε παίκτης της εθνικής μας ομάδας για τη διαδικασία των πέναλτι στο παιγνίδι με την Κόστα Ρίκα.
Πριν από το παιγνίδι είχε γίνει ένας κατάλογος από τον Σάντος, αναφορικά με τους παίκτες που θα τα εκτελούσαν, αν φτάναμε –όπως κι έγινε- σ’ αυτή τη διαδικασία.
Πρώτος ήταν ο Σαλπιγγίδης.
Δεύτερος ο Χριστοδουλόπουλος.
Τρίτος ο Χολέβας.
Τέταρτος ο Τοροσίδης.
Πέμπτος ο Σαμαράς.
Έκτος –αν χρειαζόταν- ο Καραγκούνης.
Έβδομος –αν χρειαζόταν- ο Σάμαρης.

@ Όμως, ο Σαλπιγγίδης είχε αντικατασταθεί από τον Γκέκα, όπως κι ο Σάμαρης από τον Μήτρογλου.
Έτσι, όταν φτάσαμε στη διαδικασία, ο φορ της Φούλαμ ανέλαβε το πρώτο κι ευστόχησε.
Χριστοδουλόπουλος και Χολέβας, όπως ήταν προγραμματισμένο, εκτέλεσαν κι ευστόχησαν.
Ο Τοροσίδης, από την αρχή της διαδικασίας είχε αρνηθεί να εκτελέσει, αφού αισθανόταν πολύ βαριά τα πόδια του κι έβγαλε με το ζόρι την παράταση.
Έτσι προέκυψε εκ των ενόντων –κι αφού ο Σάντος είχε αποβληθεί- ο Γκέκας.

@ Αν ευστοχούσε ο Γκέκας, το πέμπτο πέναλτι δεν θα το εκτελούσε ο Σαμαράς αλλά ο Καραγκούνης.
Ο Σαμαράς, πριν αρχίσει η διαδικασία είχε πει ότι πονάει πολύ το πόδι του, ενώ πριν το παιγνίδι είχε κάνει ένεση για να μπορέσει να παίξει.
Τα αναφέρω απλά για την ιστορία.

@ Ποιοι έγραψαν υποθήκες για το μέλλον, απ’ αυτή τη εθνική κι ανέβασαν αισθητά τις μετοχές τους;
Πρώτος και καλύτερος ο Παπασταθόπουλος.
Αμέσως μετά ο Μανωλάς κι ο Μανιάτης.
Κι ακολουθούν ο Χολέβας κι ο Χριστοδουλόπουλος.
Ο οποίος παρά το πέρασμά του από την Πανάθα, έχει κόκκινο αίμα…

@ Κι επειδή στο «Καλντερίμι Νο 74» σας είχα γράψει ότι τον Χολέβα επιχειρεί να τον ξεφορτωθεί ο γαύρος και κάποιοι άρχισαν να λένε ότι «κάνω πόλεμο», σήμερα θα το πάω ένα βήμα παρακάτω.
Εκτός του ότι πήραν για τη θέση του τον Αμπιντάλ, εδώ και καιρό επιχειρούν να κάνουν τράμπα τον παίκτη με τον Ταγιέ Ταϊβό της Μπούρσασπορ.
Μάλιστα ο ίδιος ο μάνατζερ του Χολέβα, ισχυρίζεται ότι έχουν συμφωνήσει να συνεχίσει ο παίκτης στην Προύσα.
Αν κάνει «πόλεμο» κι ο μάνατζερ του παίκτη τους, εγώ τι να πω;

@ Ξαναγυρίζω στην εθνική.
Όπως ο Ρεχάγκελ ή ο Σάντος, έτσι κι ο νέος προπονητής της εθνικής μας, ο Κλαούντιο Ρανιέρι, όπου δούλεψε δεν είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα.
Γυρολόγος, κοσμοπολίτης, έχει δουλέψει σε Κάλιαρι, Νάπολι, Φιορεντίνα, Βαλένθια, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Πάρμα. Γιουβέντους, Ρόμα, Ίντερ και Μονακό, με μοναδικό τρόπαιο ένα κύπελλο Ισπανίας με τη Βαλένθια.
Στα 62 του χρόνια, μάλλον σκέφτεται πλέον την αποστρατεία.
Εξ ου και προτίμησε έναν πάγκο εθνικής ομάδας, με λίγο κόπο και λίγες υποχρεώσεις.
Ίδωμεν…
@ Αλλάζω θέμα.
Ανησυχίες, πολλές ανησυχίες για το «πράσινο» μπάσκετ.
Ακούστε τι λένε πολλοί Πανάθες:
Έδιωξαν τον Λάσμε!
Έδιωξαν τον Μπράμπος!
Έδιωξαν τον Ματσιούλις!
Δεν απαντούν οι πιτσιρικάδες του Άρη, ο Μποχωρίδης κι ο Βεζένκοφ!
Δεν απαντά ο Καλάθης!
Κυκλοφορεί ότι ζητήθηκαν μειώσεις μισθών και συμβολαίων σ’ όλο το τμήμα.
Προπονητής δε, ήρθε από τα αζήτητα και την…εθνική Βοσνίας ο Ιβάνοβιτς!
Ανησυχίες, πολλές ανησυχίες.

@ Αν περιμένουν στην Κούλα να ψηφίσει «ναι» ο ΣΥΡΙΖΑΣ στην ανέγερση του γηπέδου τους, είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Ακόμη κι αν περάσει το σχετικό νομοσχέδιο από τη Βουλή (που θα περάσει), έτοιμα τα έχουν τ’ αξύριστα κοριτσάκια που θα καταθέσουν τις προσφυγές στο ΣτΕ.
Και τότε, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι…

@ Τα ίδια δεν έκαναν με το γήπεδο της Πανάθας στον Βοτανικό;
Που για την διαφύλαξη του…κορμοράνου στερήθηκε κι η ομάδα γήπεδο αλλά κι ολόκληρη η Αθήνα μια απίστευτη αλλαγή στην εικόνα της;
Και δη πέντε λεπτά από το Κέντρο της πόλης και σε περιοχή απολύτως υποβαθμισμένη;
Στη Φιλαδέλφεια θα κολλήσουν;

@ Τζάμπα και τα ραντεβού του Δημητράκη με τον Νικολάκη του Αλέξη, στη «Μεγάλη Βρετάνια»…

@ Για τους αμύητους στα ποδοσφαιρικά δρώμενα αναφέρω ότι όταν κάποιος μιλάει για «γριές» δεν αναφέρεται στις κλασικές περιπτώσεις γυναικών άνω των 24-25 ετών.
Αναφέρεται στους οπαδούς του ιστορικού Ηρακλή Θεσσαλονίκης.
Μια τέτοια «γριά» και μάλιστα «άρρωστη», είναι ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Καράογλου.
Μου λένε ότι πιέζεται από ομοίους του «αρρώστους», να πάρει στα χέρια του τις τύχες της ομάδας που εδώ και κάποια χρόνια βολοδέρνει στις μικρότερες κατηγορίες.
Το βλέπω δύσκολο.

@ Τελειώνω και σήμερα.
Απλά σας υπενθυμίζω αν γουστάρετε το τένις να μη χάσετε σήμερα το απόγευμα (16.00 Nova) τον τελικό του Wimbledon.
Φέντερερ εναντίον Τζόκοβιτς.
Κι άντε τώρα, να διαλέξεις με ποιον θα πας και ποιον θ’ αφήσεις…

@ Λοιπόν τέλος.
Την επόμενη Κυριακή το πρωί, θα είμαστε παρεούλα για το τελευταίο «Καλντερίμι» της περιόδου, αφού μετά ξεκινούν οι διακοπές της κόρης μου, ενώ ήδη μπόλικοι εκ των «ρουφιάνων» της στήλης έχουν αρχίσει ν’ αραιώνουν.

@ Κι επειδή από την Ακράτα δεν προτίθεμαι να κάνω και να γράφω «Καλντερίμι», αφού παρεούλα με τον Καραγκιοζίδη (που πας ρε με τέτοιο όνομα;), τον Πέτρο Ξανθόπουλο (τον γνωστό ακόμη και σήμερα παικταρά), τον «πήγαινε έλα» Κριστόφ Βαζέχα και τον αδελφό μου Μένιο, θα επιδοθούμε σε βουτιές στη θάλασσα και στα κοψίδια…

@ … «Καλντερίμι» -καλά να είμαστε- ένα και σήμερα…
Δηλαδή, την άλλη Κυριακή και μετά από Σεπτέμβριο…

@ Ένα τελευταίο: Ο Φίλιππος που έρχεται σήμερα, θα γίνει τρελή Πανάθα κι ελεύθερος άνθρωπος στη σκέψη…
Συνεννοηθήκαμε;

@ Φιλούρες!

@ Να προσέχετε όσους αγαπάτε και μη ξεχνάτε ότι τα μικρά παιδιά, οι μεθυσμένοι και τα κολάν λένε πάντα την αλήθεια…

 

2 σχόλια:

  1. Ε ! Οχι κι όπου δούλεψε ο Ρεχαγκελ δεν είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα! !!
    Το τερμάτισες τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ρεχάγκελ ήρθε στην Ελλάδα ως σχεδόν απόμαχος.
    Πριν είχε θητεύσει στην Όφενμπαχ, στη Βέρντερ, στη Ντόρτμουντ, στην Αρμίνια και στη Φορτούνα.
    Επέστρεψε και πάλι στη Βέρντερ το 1981 κι έμεινε μέχρι το 1995.
    Εκεί πράγματι καθιέρωσε την ομάδα ως μια σημαντική δύναμη της Γερμανίας, με δυο πρωταθλήματα (1988 και 1995) και την κατάκτηση του κυπέλλου Κυπελούχων.
    Μετά ανέλαβε την Μπάγερν απ’ όπου απολύθηκε, ενώ ανέλαβε την Καιζερσλάουτερν, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1998.
    Πράγματι η αναφορά είναι υπερβολική κι ατυχής κι έγινε εν τη ρύμη της γραφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή