Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Επιστρατεύστε τους κι απολύστε επιτέλους συνδικαλιστές!

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Μάλλον εξ αιτίας της χαμηλής μου νοημοσύνης, αδυνατώ να κατανοήσω τι λόγο έχουν οι συνδικαλιστές του δημοσίου –και στην προκειμένη περίπτωση της ΔΕΗ- αναφορικά με τις κυβερνητικές επιλογές σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς μιας επιχείρησης.
Αν, δηλαδή μια εταιρεία θα είναι υπό κρατικό ιδιοκτησιακό καθεστώς ή αν θα ιδιωτικοποιηθεί.
Πολύ περισσότερο, αφού είναι διασφαλισμένες οι θέσεις εργασίας.

Όλοι αυτοί που σήμερα απειλούν την κοινωνία με την εξουσία τους (κατέβασμα ρελέδων και βαθύ σκοτάδι στη χώρα), φιλούσαν κατουρημένες ποδιές ή προσκυνούσαν σε κλαδικές πρασινοφρουρών και γαλαζοφρουρών, για να διαβούν το κατώφλι της ΔΕΗ και ν’ απολαύσουν ζωή χαρισάμενη.
Προσελήφθησαν λοιπόν, για να επιτελούν ένα έργο, ανεξαρτήτως αν είχαν τυπικά ή άλλα προσόντα και κυρίως ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της ΔΕΗ.
Από τη στιγμή δε που δεν παραβιάζονται εργασιακά τους δικαιώματα –για τα οποία θα είχαν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται- όλοι αυτοί οι κύριοι ασκούν πολιτική.
Δηλαδή, κάτι που δεν τους ανήκει, δεν έχουν το δικαίωμα, δεν τους έχει εκλέξει ουδείς περί τούτου.
Δεν είναι η ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ, ούτε ο υπόδικος Φωτόπουλος, ούτε κανένας συνδικαλιστής, εκείνος που θα διαμορφώσει την πολιτική της χώρας.
Κι η απειλή τους για απεργία επειδή θα ιδιωτικοποιηθεί ένα κομμάτι της ΔΕΗ, αποτελεί κορυφαία παρανομία.
Φυσικά, έχουν φροντίσει και μέσω του λαϊκίστικου επιχειρήματος ότι «θ’ ακριβύνει το ρεύμα», να θολώνουν τα νερά και ν’ απευθύνονται σε ώτα μη γνωριζόντων από ανταγωνισμό.
Αλλά, δεν απαντούν στο ερώτημα τι κάνουν όλοι αυτοί οι κύριοι, όταν εδώ και χρόνια ακριβαίνει συνεχώς το ρεύμα, μέσω του μονοπωλίου της ΔΕΗ;

Δεν απαντούν στο ερώτημα τι έκαναν τόσα και τόσα χρόνια με την ιδιότητά τους, για να ωφεληθεί ο λαουτζίκος υπέρ του οποίου κόπτονται;

Γιατί δεν οργάνωσαν κινητοποιήσεις για την …απουσία διασύνδεσης των νησιών του Αιγαίου στο κεντρικό δίκτυο της χώρας, που επιβαρύνει τον λαουτζίκο με 700 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όταν η επένδυση διασύνδεσης (1,5 δις ευρώ) θα είχε αποσβεστεί σε δυο χρόνια;
Θέλετε απάντηση;
Γιατί αν συνέβαινε, κάποιοι δεν θα είχαν αντικείμενο ενασχόλησης…

Γιατί δεν απαντούν στο ερώτημα πώς είναι δυνατόν εσαεί η ΔΕΗ, με πωλήσεις 5-6 δις ευρώ, να έχει υποχρεώσεις που υπερβαίνουν τα 10;
Ποιος τα πληρώνει αυτά;

Ποιος απ’ όλους αυτούς τους κυρίους, έχει απειλήσει με μπλακ άουτ τη χώρα, για τις γερασμένες μονάδες της ΔΕΗ;
Ποιος από τους όλους αυτούς τους κυρίους ομολογεί ότι η εταιρεία τους δεν διαθέτει καν τα κεφάλαια που απαιτούνται για να καταβάλλονται οι τόκοι των δανείων που έχει λάβει για να συντηρείται;

Ποιος απ’ όλους αυτούς τους κυρίους που κουνάνε το δάκτυλο στην κοινωνία, κατανοεί ότι δεν μπορεί μια χώρα να έχει παραγωγική οικονομία όταν η ΔΕΗ πουλά (ημερήσια αγορά) 75 ευρώ/ MWh, ενώ οι τιμές στην Ευρώπη είναι κάτω από 40 ευρώ και στη Γερμανία 33 ευρώ;
Εδώ δεν σκέφτονται τον λαουτζίκο οι κύριοι αυτοί;
Πώς θα δουλέψουν επιχειρήσεις για να επιτύχουν ανταγωνιστικές τιμές στις διεθνείς αγορές, ν’ απορροφήσουν ανέργους, να γίνουν παραγωγικές, με τις τιμές του κρατικού μονοπωλίου;

Είναι και κάτι ακόμη.
Ο άνθρωπος που ουσιαστικά ήλεγχε για δεκαετίες τη ΔΕΗ με μια δράκα συνδικαλιστών και σήμερα χαριεντίζεται με τον πρόεδρο και μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ελεύθερος με χρηματική εγγύηση για κακουργήματα που επιφέρουν βαρύτατες ποινές.
Την ίδια, μάλιστα, ώρα που οδηγούνται στις φυλακές πρόσωπα από τον ανώνυμο λαουτζίκο, για λίγες χιλιάδες ευρώ οφειλές….
Η δε Δικαιοσύνη παρά τις σοβαρότατες ενδείξεις (έρευνα Ρακιντζή), δεν έχει καν αναθέσει σε εισαγγελέα την έρευνα των οικονομικών της ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ και των παράτυπων σχέσεών της με τις διοικήσεις της εταιρείας, σε βάθος μεγάλου χρόνου.
Ποιος προστατεύει ποιον;
Και για ποιον λόγο;

Θα το πούμε για μια ακόμη φορά.
Η νομενκλατούρα των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών –με όχημα τον λαϊκισμό- απολαμβάνει τα εξοργιστικά της προνόμια και τρέμει μη τα χάσει.
Γνωρίζει η κοινωνία ότι οι συντάξεις των σημερινών πενηντάρηδων της ΔΕΗ, επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό (δηλαδή απ’ όλους μας, ακόμη και από τα εκατομμύρια ανέργων του ιδιωτικού τομέα) με 16 χιλιάδες ευρώ ετησίως ανά άτομο; Όταν στη σύνταξη του ΙΚΑ η κρατική επιδότηση ανέρχεται μόλις σε 2 χιλιάδες ευρώ;

Κοντολογίς:
Με το χαμηλό επίπεδο νοημοσύνης μου, εκτιμώ ότι δεν είναι δουλειά όλων αυτών των καρκινωμάτων του κρατικού συνδικαλισμού, να κάνουν πολιτικές παρεμβάσεις, ακόμη και για τον χαρακτήρα της εταιρείας που δουλεύουν (;).
Δεν μπορούν να κουνάνε εσαεί το δάκτυλο στην κοινωνία.
Ούτε να μετακυλύουν το κόστος της απεργίας τους σ’ αυτήν.
Ας μη ξεχνάμε, ότι όποια εισαγωγή ρεύματος γίνει τις ημέρες της απεργίας (υπολογίζεται αξίας 700 εκ. ευρώ), θα περάσει στους…λογαριασμούς!
Τουτέστιν θα τα πληρώσει ο λαουτζίκος…

Η λύση είναι μια.
Διάλυση του καρκινώματος.
Όχι μόνο με πολιτική επιστράτευση, αλλά και με άμεση απόλυση των πρωταιτίων της παράνομης κινητοποίησης, που δεν αφορά εργασιακές σχέσεις.
Όλα τ’ άλλα αποτελούν ασπιρινούλες….
Ουδείς, όμως, από το πολιτικό σύστημα, έχει μεγάλους, πολύ μεγάλους γεννητικούς αδένες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου