Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Πιο γραφικοί κι απ’ την χιονισμένη Αράχοβα



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Σάμουελ Λάγκχορν Κλέμενς, Αμερικανός συγγραφέας γνωστός με το ψευδώνυμο Μαρκ Τουέιν, ανάμεσα στα άλλα αποφθέγματά του είχε πει ότι «μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά»!
Αυτό ακριβώς μπορεί ν’ αναρωτιέται κι ο νεοέλληνας σήμερα.
Όχι μόνο επειδή μέσα σε τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της «Πρώτη φορά Αριστερά» και της ψεκασμένης Δεξιάς τα έχει δει όλα, αλλά κι επειδή
όσα παρακολουθεί το τελευταίο διάστημα εντός κι εκτός Βουλής δεν έχουν προηγούμενο στα διακόσια χρόνια της σύγχρονης Ελλάδας.
Είναι ξεκάθαρο ότι εκεί που λέμε όλοι ότι η ημέρα που πέρασε αποτελούσε την τελευταία ημέρα ανοησίας, έρχεται η επόμενη και καθιστά την προηγούμενη απλώς… οδοντόκρεμα…. Δεν μας εκπλήσσει τίποτα πια!
Κάθε μέρα που περνά όλο και μεγεθύνεται επαναλαμβανόμενο το ερώτημα: Τι στο διάβολο ψήφισε αυτός ο λαός;
Κάθε μέρα που περνά η Βουλή γίνεται πιο γραφική κι από τη χιονισμένη Αράχωβα! Στα γραφεία και στους διαδρόμους της γίνεται ένα άνευ προηγουμένου αλισβερίσι ανάμεσα σε κυβερνώντες, πρώην εταίρους της και μπόλικους προθύμους. Ένα ατέλειωτο καφενείο! Με ευθύνη και της κυβέρνησης, μα και του κομματάρχη της προέδρου της Βουλής. Ο κάθε ψωνισμένος εθνοπατέρας , με πρόδηλη την ανοησία και την ανερμάτιστη σκέψη, νομίζει ότι παράγει έργο εκθέτοντας κουταμάρες και τακτικισμούς με τη ματιά του στην δική του πολιτική επιβίωση.
Σταχυολογώ μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:
Ο Αλέξης Τσίπρας πάει στο εξωτερικό και σε πηγαδάκι με τον Μακρόν του λέει όσοι διαφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών είναι…. ακροδεξιοί και ανόητοι! Μα ούτε αυτό του στερεί το δικαίωμα να θέλει το βραβείο Νόμπελ… ειρήνης!
Ο ΣΥΡΙΖΑ κι οι ευρωβουλευτές του, ψηφίζουν υπέρ του Μαδούρο, μόνοι σε όλη την Ευρώπη!!! Πλην Παπαδημούλη, που είχε πάει να κάνει πρόβα στο κοστούμι της Κεντροαριστεράς  μαζί με τον Μπίστη και τον Ραγκούση.
Οι δικαστές δια των εκπροσώπων τους καταγγέλλουν κυβερνητικές παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis. Αλλά ουδενός το ους ιδρώνει!
Ο Καμμένος καταγγέλλει τα μύρια όσια για Τσίπρα και Κοτζιά, μιλάει για χρήματα του Σόρρος και λοιπά άλλα, αλλά η Δικαιοσύνη εκτός από τυφλή είναι κουφή.
Ο Καμμένος εκβιάζει, ταυτοχρόνως, την κυβέρνηση ότι δεν θα προλάβει να κάνει παρέλαση αν του διαλύσουν το κόμμα. Κι η κυβέρνηση με τον κομματάρχη της πρόεδρο της Βουλής, ψάχνει τρόπους να παραμείνει …πρόεδρος ο Πάνος, αλλάζοντας ακόμη και τον κανονισμό της Βουλής!
Ο Παπαχριστόπουλος όλο παραιτείται κι όλο εκεί (στη Βουλή) είναι. Προχθές, την Παρασκευή πηγαίνοντας για τη Βουλή χάλασε η κουκούλα του αυτοκινήτου του. Πήγε την έφτιαξε κι όταν πήγε στο γραφείο του Βούτση για να παραιτηθεί, ο κομματάρχης πρόεδρός της … του είπε ….κάτσε λίγες ημέρες ακόμη!
Ο Φωκάς (αυτός ο βουλευτής που φώναζε …  να καεί, να καεί το μπορντέλο η Βουλή σε συγκέντρωση οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας) αμολάει τη μια κουταμάρα μετά την άλλη, ενώ δεν πήγε να ψηφίσει στην επιτροπή που συμμετείχε, επειδή ο Καμμένος του είπε να πάει να πιεί μια γκαζόζα.
Η Παπακώστα, δηλώνει ότι ψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών επειδή της το επέβαλλε το κόμμα της! Ποιο κόμμα της; Η … Νέα Ορμή!!!
Η Μεγαλοικονόμου, πρώην του Λεβέντη και νυν ΣΥΡΙΖΑ, μετά το τσιφτετέλι με το οποίο λικνίστηκε, βγήκε στη τηλεόραση κι είπε ότι θα φτιάξει κόμμα με …πρωτοπόρες ιδέες!
Ο Πολάκης, με το γνωστό ύφος του νταβατζή της λαχαναγοράς, δεν απαντά στους δημοσιογράφους που τον ρωτούν για ποιον λόγο χάθηκε ένα παιδί από μια απλή εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας. «Ποιοι είστε εσείς για ν’ απολογηθώ;», ρωτάει ο άντρας ο πολλά βαρύς! Πάλι καλά. Πριν λίγα χρόνια απειλούσε ότι θα τους θάψει τρία μέτρα κάτω από τη γη.
Ο Κουίκ συνεχίζει τον γύρο του κόσμου, η Κουντουρά αρχίζει να ονειρεύεται την καρέκλα της ευρωβουλής κι ο Κόκκαλης αυτή του περιφερειάρχη της Θεσσαλίας. Με τον ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως – βεβαίως….
Ο Θεοχαρόπουλος, της ΔΗΜΑΡ, που δεν έχει εκλεγεί ποτέ με σταυρό προτίμησης, ζει τον μύθο του νομίζοντας ότι εξουσιάζει τον τόπο.
Στο Ποτάμι, ο Θεοδωράκης ξεκατινιάζεται δημοσίως με τους Αμυρά και Ψαριανό και δίνει στη δημοσιότητα παράνομες ηχογραφήσεις των πρώην βουλευτών του!
Ο Παπανδρέου ονειρεύεται Ευρώπας και καρέκλα επιτρόπου, σαμποτάρει τη Φώφη και φλερτάρει με τον Αλέξη που μπορεί να του δώσει τέτοια καρέκλα.
Στη Νέα Δημοκρατία σκέφτονται, λέει, να κατεβάσουν ως υποψήφιο στις ευρωεκλογές το απαύγασμα του γλοιώδους λαϊκισμού….
Όλα αυτά και πολλά πολλά άλλα, συμβαίνουν την ώρα που η χώρα είναι διαλυμένη από άκρη σε άκρη, που η Οικονομία σέρνεται κι ο Τσίπρας αυξάνει τον κατώτατο μισθό με τα λεφτά των επιχειρήσεων…. Ενώ μόλις προχθές ο Δραγασάκης, είπε δημοσίως αυτό που λέμε και γράφουμε εδώ και μήνες… Ότι οι τράπεζες πιθανόν να βρεθούν προ της ανάγκης νέα ανακεφαλαιοποίησης εξ αιτίας των κόκκινων δανείων… Τα οποία τέσσερα χρόνια τώρα αυτή η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε και τώρα πνίγουν την οικονομία….







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου