Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Η Φώφη της 3ης εντολής



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Βρισκόμαστε στην επαύριο των ευρωεκλογών του 2014. 
Σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ επελαύνει, ο Γιώργος Παπανδρέου υπονομεύει σφόδρα την «Ελιά», ενώ έχει εμφανιστεί και το Ποτάμι που γίνεται πόλος έλξης κεντρογενών και φιλελεύθερων δυνάμεων, η «Ελιά» υπό την ηγεσία του Βενιζέλου έχει λάβει 8,1%.
Τότε, η Φώφη Γεννηματά, που επίσης «υπονόμευε» την «Ελιά» προσδοκώντας/ αναζητώντας την
ηγεσία της, δήλωσε:  «Η Ελιά δεν τα κατάφερε με τον τρόπο που υλοποιήθηκε το εγχείρημα, να αναπτύξει δυναμική και να εκφράσει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Δεν συμβιβάζομαι με το 8% της Ελιάς».
Πέντε χρόνια μετά, η «Ελιά» έχει εξελιχθεί σε ΚΙΝΑΛ κι η Φώφη Γεννηματά είναι πρόεδρός του και υπό την ηγεσία της λαμβάνει στις ευρωεκλογές 7,7%. 
Δηλαδή, μικρότερο ποσοστό από την «Ελιά» και μάλιστα σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, το Ποτάμι είναι ανύπαρκτο, ενώ έχει την αμέριστη στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου, που το 2014 σφύριζε κλέφτικα…

Η Φώφη Γεννηματά, που αν δεν λεγόταν Γεννηματά θα ήταν μια συνταξιούχος του τραπεζικού τομέα και θα είχε ως ενασχόληση την παρακολούθηση τηλεόρασης και την αναμονή/προσμονή εγγονιών, μπορεί να μείωσε το ποσοστό του κόμματός της, αλλά δεν σηκώνει και πολλά πολλά. 
Με μια ακατανόητη απόφαση εκπαραθύρωσε από το κόμμα της τον Βενιζέλο, αφού όπως είπε, έκρινε ότι το προφίλ του  δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλει να στείλει στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, στους απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ»!!!
Προηγουμένως, ως αφεντικό στο κόμμα της, είχε διαλύσει την Κ.Ε., είχε κάνει συνέδριο με διορισμένους συνέδρους, είχε (ουσιαστικά) εκδιώξει Θεοδωράκη και Ποτάμι, ενώ άφησε τον βασικό της αντίπαλο στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ (Νίκο Ανδρουλάκη) χωρίς εκπροσώπηση στα συλλογικά όργανα.  Χώρια που υπέκυψε στα «θέλω» του Γιώργου Παπανδρέου. Τόσο ως προς την εκλογική περιφέρεια που θα είναι υποψήφιος, όσο και με την συμμετοχή του αδελφού του Νίκου στο ευρωψηφοδέλτιο!
 Όλα αυτά, άκρως σοσιαλιστικά και δημοκρατικά.
Με απλά λόγια η Φώφη με το «άδειασμα» του Βενιζέλου, έκανε «ερωτική εξομολόγηση» στον Τσίπρα. «Πάμε μαζί;»…. «Αν γουστάρεις, πέτα κι εσύ τα βαρίδια σου… Πολάκη, Καρανίκα, Παππά, Τζανακόπουλο κλπ»….
Ταυτοχρόνως, παίζει το δικό της παιγνίδι.
Ποντάρει στο ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και θα φτάσει στα χέρια της η τρίτη προεδρική εκλογή. 
Ποντάρει, δηλαδή, σε ένα γκρίζο και νεφελώδες μετεκλογικό τοπίο, που οδηγεί σε απλή αναλογική κι αβεβαιότητα, με ό,τι θα σημαίνει αυτό για την πατρίδα μας.
Μ’ αυτό το σκηνικό οι ολιγάρχες θα ξεφαντώσουν. 
Θα φτάσουν σε εκλογές με απλή αναλογική, θα έχουν διασώσει τον άνθρωπό τους Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα επιτευχθεί  και το επιδιωκόμενο σενάριο. 
Δηλαδή, τρικομματική κυβέρνηση χωρίς την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον οποίο δεν μπορούν να κάνουν deal….
Ο Βενιζέλος εντός ΚΙΝΑΛ, θα χάλαγε τη σούπα…
Άρα; Άρα η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας –κι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη για να υπάρχουν αντοχές στις εκ των υστέρων εσωκομματικές «πιέσεις στον Μητσοτάκη»-  αποτελεί μέγιστο και δη εθνικό στόχο…


2 σχόλια:

  1. Ποιά θα είναι τα 3 κόμματα που θα έχουν αθροιστικά, πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή, χωρίς την ΝΔ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι δεδομένο ότι χωρίς Ν.Δ. δεν γίνεται κυβέρνηση.... Η τρίτη εντολή όμως, θα κορυφώσει τους εκβιασμούς προς τη Νέα Δημοκρατία προς τέρψη της ολιγαρχίας....

      Διαγραφή