Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Η μικρή Φώφη, ο Βενιζέλος κι η Πατούλαινα…



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Πολλά εν ολίγοις σήμερα.
 Από την αρχή των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει έναν μαξιμαλιστικό στόχο: νίκη της ΝΔ και στις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Τελικά τα κατάφερε στις 12, αλλά κατά τα συριζόπουλα και κάποιους δεξιούληδες …δεν τραβάει το παλικάρι, δεν μπορεί…
Δέκα μονάδες στο
κεφάλι του Τσίπρα και όλη η Ελλάδα γαλάζια αλλά ο… Κούλης …δεν μπορεί….

Η Φώφη, λέει, ότι δεν έβαλε τον Βενιζέλο στο Επικρατείας για να ανοίξει πόρτα σε προοδευτικούς ψηφοφόρους.  Προφανώς εννοεί τους ψηφοφόρους του Πολάκη.
Ίσως πάλι μετά την αήθη κίνηση με τον Βενιζέλο, να περιμένει να γυρίσουν πίσω ο Μπίστης, ο Τζουμάκας, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Κουρουμπλής, ο Κοτσακάς κι ο Ραγκούσης…..

Το θέμα είναι ότι η Φώφη Γεννηματά πήρε την απόφαση να απομακρύνει ένα πρόσωπο που εξέφρασε και συμβόλισε με κάθε τρόπο και καθ’ οιανδήποτε έννοια τον αγώνα κατά της συριζαϊκής αλλοφροσύνης. Ένα πρόσωπο που είναι ένα από τα ελάχιστα που τα τελευταία χρόνια έχει άποψη και πρόταση για την περίοδο μετά την κρίση. Ένα πρόσωπο που δικαίως θεωρείται ότι σημαντικότερο κοινοβουλευτικά διαθέτει ο τόπος.
Η Φώφη Γεννηματά έχει αποφασίσει να πάει με την λάθος πλευρά, να γίνει de facto ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.  Κι αποτελεί περιττό γεγονός ν’ αναρωτηθεί κάποιος αν αντιλαμβάνεται ότι η απόφασή της αυτή είναι βλαπτική όχι μόνο για την παράταξη της, αλλά εν τέλει για την χώρα….

Ξέρει η Φώφη άραγε ότι είχε στην ομάδα της τον κοινοβουλευτικό Μέσι και στη θέση του προτίμησε τον Μπακασέτα;

Κι ο Καμίνης;
Ο Καμίνης, η σιγανοαπαπαδίτσα του απόλυτου τίποτα, θυμίζει την περίπτωση Τζιοβάνι και … Αλέκου Τάτση…. Οι παλαιότεροι καταλαβαίνουν… Είναι σαν να πηγαίνει ο συμπαθής Αλέκος Τάτσης στον Τζιοβάνι και να του λέει δεν παίζεις εσύ θα παίξω εγώ….
Θλίψη!

Λέμε ότι δεν φταίει η Φώφη, τόση ήταν…, τόση είναι.
Της δόθηκε (χάρη στο επώνυμό της) η ευκαιρία να αποδείξει πως είχε κάποιο πολιτικό  εκτόπισμα, πως μπορούσε να συμβάλει δημιουργικά και με συναίσθηση υπευθυνότητας στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας, περιφρούρησης της δημοκρατίας.  
Δεν το κατάλαβε. Τόση ήταν… τόση είναι…

Παραιτήθηκε από τη ΛΑΕ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ελληνισμός κι ανθρωπότητα σκύβουν ευλαβικά επάνω από την προσωποποίηση της σοβιετικής ουτοπίας…..

Κάτι τελευταίο.
Κάποιος από τη Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να ψιθυρίσει μερικά ηχηρά φωνήεντα στον νέο περιφερειάρχη Αττικής και την συμβία του –γνωστή κι ως Πατούλαινα- αναφορικά με τρόπους συμπεριφοράς και αισθητικής…
Η εικόνα του μουδιασμένου 14χρονου υιού Πατούλη, που αντί να σβήσει τα κεράκια της τούρτας του με τους φίλους του, το έκανε μπροστά σε δεκάδες κάμερες και αλαλάζοντες οπαδούς του πατρός του, ασφαλώς κι είναι ντροπιαστική. Και δη με την καλημέρα….
Ας τους μαζέψουν… Κι ας τους πουν ότι πιο πολύ καταψηφίστηκε η Δούρου παρά υπερψηφίστηκε ο Πατούλης...
Αλλά, ακόμη κι αν υπερψηφίστηκε ο Πατούλης, δεν σημαίνει ότι υπερψηφίστηκε κι η συμβία του, γνωστή όπως είπαμε κι ως Πατούλαινα…
Συνεννοηθήκαμε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου