Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Φρίττω!




Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Η εξέλιξη της υπόθεσης Novartis  που τόσο ηχηρά έκλεισε στις ΗΠΑ, έφερε στο νου μου τον Παπαγγελόπουλο που, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μιλούσε με τουπέ για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους.
Φυσικά, ούτε εκείνος, ούτε ουδείς από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και από τη εισαγγελία Διαφθοράς είχαν την ευθιξία (τσίπα τη λέει ο λαός μας) να ζητήσουν μια συγγνώμη από τους πολιτικούς τους αντιπάλους που
κρέμασαν στα μανταλάκια και διέσυραν. Γιατί, αν δεν το μάθατε, στις ΗΠΑ επιβεβαιώθηκε ότι ουδέποτε έγινε αναφορά σε πολιτικούς στην Ελλάδα με την κατηγορία ότι εμπλέκονταν σ’ αυτή την ιστορία. Άρα, όλα κατασκευασμένα! Ακόμη κι οι δήθεν πληροφορίες που είχε η εισαγγελία διαφθοράς για πολιτικά πρόσωπα.
Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος το δήθεν πολιτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και του Παπαγγελόπουλου και της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη με το οποίο διασύρθηκαν δύο πρώην πρωθυπουργοί (Σαμαράς, Πικραμμένος) και 8 πρώην υπουργοί, δηλαδή οι Βενιζέλος, Αβραμόπουλος, Στουρνάρας, Σαλμάς, Γεωργιάδης, Λυκουρέντζος, Κουτρουμάνης και Λοβέρδος.
Λίγο πριν γίνει γνωστή η εξέλιξη από τις ΗΠΑ, ο Παπαγγελόπουλος παρ’ ότι δήλωνε ότι μπορεί ν’ απαντά δυο μήνες στις ερωτήσεις των μελών της προανακριτικής, σηκώθηκε κι έφυγε από τη διαδικασία καταγγέλλοντας ότι θέλουν να τον… φιμώσουν…. Ανεξαρτήτως αν τόσο καιρό σουλατσάριζε, έφερνε μάρτυρες, ρωτούσε, κατέθετε και συμπεριφερόταν όχι ως υπόλογος αλλά ως ανακριτής!
Προσέξτε: Η αλήθεια που δεν είπε ο Παπαγγελόπουλος είναι ότι είχε προθεσμία έξι ημερών για να ολοκληρώσει την υπερασπιστική αγόρευση του και μετά θα άρχιζε το… μαρτύριο των ερωτήσεων.  Αυτή ήταν η …φίμωσή του!
Όμως, τι να απαντήσει όταν θα ξεκινούσαν οι ερωτήσεις; Τι να πει; Ειδικά μετά τη δημοσιοποίηση όσων έλεγε ο Παππάς στον Μιωνή; Τι να πει για το «μαγαζί» και τα «πολλά λεφτά»; Τι να πει για τις παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη και τους ωμούς εκβιασμούς του που περιέγραψαν  με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στις καταθέσεις τους τέσσερις ανώτεροι εισαγγελικοί λειτουργοί  (Ι. Αγγελής, Ελ. Ράικου, Π. Αθανασίου, Γ. Τσατάνη) προκειμένου να στηθεί η σκευωρία Novartis και να διωχθούν οι δέκα πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ;
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσω κάτι. Προσωπικά μου είχαν προξενήσει γέλωτα όσα είχα ακούσει να λέει από το βήμα της Βουλής. Κάτι αηδίες περί Ρασπούτιν και των σεξουαλικών του επιδόσεων!!! Το ίδιο μου είχε δημιουργήσει κι η δήλωσή του με την οποία είχε αναγορεύσει τον Τσίπρα σε… εθνάρχη! Προχθές τον άκουσα να λέει ότι με τη δημοσίευση της συνομιλίας Παππά από τον Μιωνή, έχει τελεστεί το έγκλημα της κατασκοπείας!!! Επειδή, λέει, δημοσιοποιήθηκαν παρανόμως κρατικά μυστικά με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους!!!
Αναρωτιέμαι φωναχτά:
Αυτός ο άνθρωπος έλυνε κι έδενε στη Δικαιοσύνη πριν τη συνταξιοδότησή του;
Αυτός ο άνθρωπος με αυτή την κρίση έβγαζε επί δεκαετίες δικαστικές αποφάσεις και δίκαζε ανθρώπους;
Αυτόν τον άνθρωπο βρήκε ο Κώστας Καραμανλής να κάνει παντοδύναμο διοικητή της ΕΥΠ;
Αυτόν τον άνθρωπο συμβουλευόταν ευλαβικά ο Αλέξης Τσίπρας για τα τεκταινόμενα στη Δικαιοσύνη;
Φρίττω στην ιδέα της δύναμης που του είχαν προσφέρει κάποιοι… Ή, για να το πω λαϊκά …φρικάρω…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου