Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Ότι του φανεί του Λωλοστεφανή…




Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Με όσα υποστηρίζουν οι βουλευτές και τα στελέχη της Αριστεράς –μεταξύ πολλών άλλων- και στα ζητήματα της Παιδείας, θα μπορούσε ένας νοήμων πολίτης να γελά με τις ώρες. 
Μα αυτό δεν γίνεται, αφού όλα αποτελούν χορικά της ελληνικής τραγωδίας.
Προχθές έκλεισε η τριλογία της ιδεοληψίας και της κουταμάρας που είχε ξεκινήσει όταν ο πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς είχε
χαρακτηρίσει την αριστεία… ρετσινιά!!! Ακολούθησε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης που ανέφερε ότι τα πρότυπα σχολεία αποτελούν… καρκίνωμα για την Παιδεία!!! Κι αμέσως μετά μια βουλευτής, η Ελισάβετ Σκούφα, μάλωσε την υπουργό Παιδείας επειδή, είπε, θεσπίζει την εισαγωγή αγγλικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία!!!  Ισχυριζόμενη ότι αυτό γίνεται  επειδή…  εξυπηρετεί κάποιο ειδικό κρυμμένο συμφέρον και ….κατ’ επιταγή …των Αμερικανικών σχολών και πανεπιστημίων!!! Ενώ χαρακτήρισε …καρατόμηση της προσωπικότητας των μικρών παιδιών του νηπιαγωγείου την εκμάθηση των Αγγλικών!!! Τουτέστιν κάποια που τη λένε Ελισάβετ αλλά αυτοαποκαλείται Μπέττυ, πονηρώς ανοηταίνουσα εκφέρει Αριστερές πομφόλυγες.!  Θα μπορούσε να ονομάζεται και αετός διπλοφτέρουγος!
Τραγωδία!!! Ελληνική τραγωδία! Σε λίγο μπορεί να μας πουν ότι η γαλλική αποικιοκρατία επέβαλλε την εκμάθηση των γαλλικών στα δημοτικά.
Ότι του φανεί του Λωλοστεφανή! Ότι θέλει ο καθένας λέει, όποια ανοησία θέλει την πετάει κατάμουτρα στην κοινωνία και …φόρο δεν πληρώνει!  Κι ύστερα απορούν για ποιον λόγο χάνουν συνεχώς από τον Μητσοτάκη και για ποιον λόγο η Νέα Δημοκρατία προηγείται στις δημοσκοπήσεις με σχεδόν διψήφια διαφορά.
Πριν από λίγο καιρό, βγήκε ένας άλλος, ο Παπαχριστόπουλος και αποφάνθηκε ότι οι Έλληνες έχουμε αποκτήσει ανοσία στον κορωνοϊό λόγω…. των Κινέζων που κατοικούν στην χώρα μας!!! Κι αυτός είναι και…. γιατρός!!!
Για την προέλευση του κορωνοϊού μας ενημέρωσε κι η Ρένα Δούρου με άρθρο της στην «Αυγή». Που μας είπε ότι «πρόκειται για κάποιους ξεχασμένους σήμερα ιούς του παρελθόντος της ανθρωπότητας, που βρίσκονται “παγωμένοι” στην Αρκτική και που κάποιοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι, εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας, μπορούν να... ξαναζωντανέψουν!» Η κατάληξη του άρθρου είναι όλα τα λεφτά: «Η κλιματική κρίση ευθύνεται (και) για τις σημερινές και μελλοντικές πανδημίες. Αυτή είναι η πραγματική υγειονομική βόμβα - δημιούργημα του καπιταλισμού, που συμβάλλει σε νέες πανδημίες βαθαίνοντας τις υπάρχουσες ανισότητες και δημιουργώντας νέες».
Προσέξτε: Αυτή την άποψη την εξέφρασε όχι ένα τυχαίο στέλεχος αλλά ένα μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχισσα (όπως αναφέρει) Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας».
Αμέσως μετά μας γέμισε αναρτήσεις η Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Θεσσαλονίκη μου, μεγάλη κορονοϊομάνα», «Αναζητώ, αναζητώ στη Σαλονίκη αντισώματα», «Αϊντε κάντε όλοι στην μπάντα, βήχει και γουστάρει ο Σαλονικιός»…
Τι μυαλό κουβαλάνε; Τι;
Ο Τσίπρας πήγε στη Ρόδο κι αφού ζήτησε μείωση του ΦΠΑ στο κρασί που ο ίδιος είχε πάει στον υψηλό συντελεστή, ανέφερε ότι  «οι αποκαρδιωτικές εικόνες από την παλιά πόλη της Ρόδου με τα κλειστά καταστήματα δεν ήταν νομοτέλεια αλλά αποτέλεσμα της αδράνειας της κυβέρνησης»!!!!
Τι είπε, δηλαδή, ο γίγαντας; Ότι η κυβέρνηση φταίει για την πανδημία που «νέκρωσε» όλο τον πλανήτη! Κι ότι αν ήταν εκείνος πρωθυπουργός όλα τα καλντερίμια της παλαιάς πόλης της Ρόδου θα έσφυζαν ζωή από χιλιάδες τουρίστες!!!
Ας μη μιλήσουμε δε για τον Έβρο! Όπου έκαναν ακόμη και παράσταση στη Βουλή για ένα θέμα που δεν υπήρξε ποτέ (τάχα εισβολή Τούρκων σε ελληνικό έδαφος) και ήταν δημιούργημα fake news!!! Χώρια που ζήτησαν ο κατασκευαζόμενος φράχτης να έχει και πόρτες ….για να μπαίνουν οι μετανάστες….
Να πούμε κάτι ακόμη. Όσα συμβαίνουν στη Βουλή με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις διάφορες επιτροπές δεν έχει συμβεί ποτέ στα κοινοβουλευτικά χρονικά του τόπου. Κι αν το πρώτο εξάμηνο του 2015 υπήρχε ανοχή λόγω άγνοιας (όπως λεγόταν), σήμερα τι μπορεί να επικαλούνται; Μιλάμε για ανερμάτιστες ομάδες που ταυτοχρόνως υποστηρίζουν και το μαύρο και το άσπρο. Αγράμματοι κι απροετοίμαστοι στο μόνο που συμφωνούν είναι στην κουλτούρα του τσιπουράδικου ή του καφενέ!
Προσέξτε: Πάνε στη Βουλή και καταγγέλλουν ιδιωτικοποιήσεις που οι ίδιοι ξεκίνησαν! Καταψήφισαν στη Βουλή την κύρωση της συμφωνίας για τις εξορύξεις που οι ίδιοι είχαν υπερψηφίσει ως κυβέρνηση! Για το περιβάλλον είναι εναντίον της  απολιγνιτοποίησης (υπέρ του λιγνίτη δηλαδή), κατά των ανεμογεννητριών στις κορυφές των βουνών ( κατά των ΑΠΕ δηλαδή) για να μπορεί να ζευγαρώνει ο σκαντζόχοιρος  και να φλερτάρει ο κορμοράνος!  Στα απορρίμματα είναι κατά των μονάδων επεξεργασίας και διαχείρισής που λειτουργούν σε όλη την Ευρώπη και αντιπροτείνουν ένα ακαταλαβίστικο σχέδιο σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, τρέχα γύρευε δηλαδή, χωματερές μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία.  Μιλάνε με βερμπαλισμούς και επιχειρηματολογούν με ψέματα!
Όλα αυτά είναι κρίκοι εσοδείας των τελευταίων ημερών. Από ανθρώπους που με τον λόγο και τη σκέψη τους δεν διαθέτουν συνάφεια με την καθημερινότητα και τις προσλαμβάνουσες των απλών ανθρώπων.  Σε σημείο που να αναρωτιούνται οι πάντες: Είναι δυνατόν να πιστεύουν όλα αυτά που λένε;
Δυστυχώς ναι! Τραγωδία!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου