Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Φοιτητές ή …τουπαμάρος;


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η κοινωνία δεν μπορεί να έχει αυταπάτες για την Παιδεία. Η Αριστερά παίζει τα ρέστα της κι όλη η βία κι η ανομία δεν γίνεται για κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο για να δείξει ότι εκείνη έχει τα ηνία στον συγκεκριμένο χώρο κι εκείνη τον λυμαίνεται.

Προσέξτε: Την ώρα που η υπουργός Παιδείας ανακοίνωνε τις αλλαγές στη λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο Νίκος Φίλης εξέδιδε ανακοίνωση με την οποία στηλίτευε την κυβέρνηση ότι εκείνη προκαλεί την έξαρση βίας στην Παιδεία! 

Δηλαδή, για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ

στάθηκε στο πλευρό των μπαχαλάκηδων και της αληταρίας που επί 35 χρόνια (!!!) είχε υπό κατάληψη ολόκληρο τμήμα του ΑΠΘ. Πού στον κόσμο θα μπορούσε να συμβαίνει αυτό; Πού στον κόσμο κοτζάμ αξιωματική αντιπολίτευση προτιμά τις βαριοπούλες των κουκουλοφόρων από μια βιβλιοθήκη που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση και συνολικά η Πολιτεία; Πόσο μπορεί πια η κοινωνία ν’ ανέχεται μια θλιβερή μειοψηφία κάποιων εκατοντάδων αλητών να βάζει φωτιές και να καταστρέφει εκεί που πάνε τα παιδιά να μάθουν γράμματα και να «ζωγραφίσουν» το μέλλον τους; Πόσο μπορεί να επιστρέφουμε σε εποχές που κομματικοί χουλιγκάνοι «μπουκάριζαν» στο γραφείο του Γαβρόγλου και χοροπηδούσαν ως άγριοι με άναρθρες κραυγές!

Θα πρέπει να επιλέξουμε ως κοινωνία. Με την Κεραμέως και τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης ή με φασιστικές νοοτροπίες και ξεπερασμένες πολιτικές κουλτούρες;

Βγήκε κι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος και η «Αυγή» και ζήτησαν να σταματήσει η κυβέρνηση τη βεντέτα με τους νεολαίους και τους φοιτητές!

Βεντέτα;  Δηλαδή να συνεχίζουν τα ΑΕΙ να αποτελούν ορμητήρια αλητείας, κατασκευής βομβών, πώλησης ναρκωτικών και καταλήψεων; Αυτό θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να το επιτρέπει αυτό η Πολιτεία και να μην αντιδρά κανένας; Κι ο νόμος; Κι η Παιδεία; Η μόρφωση; Ο εκσυγχρονισμός στην έρευνα και στην καινοτομία; Όλα στον βωμό των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ; Των συνειδητών ψεμάτων ότι τάχα … φιμώνεται η φωνή των φοιτητών, την ώρα που ουσιαστικά επιχειρείται να μπει τέλος στις αντιεκπαιδευτικές αλητείες της προοδευτικότητας, που θέλει παντοιοτρόπως να ελέγχει την Παιδεία και να εκκολάπτουν στα ΑΕΙ επίδοξους …τουπαμάρος και …σαντινίστας;

Μπορεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος να διακηρύσσει τα αυτονόητα, ότι δεν θα επιτραπεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τους μπαχαλάκηδες να διαλύσουν τα πανεπιστήμια, αλλά η κοινωνία κουράστηκε πια με τα ίδια και τα ίδια κάθε λίγο και λιγάκι. Και προτιμά σαφώς τις λογικές  Κεραμέως από αυτές των Φίλη/Γαβρόγλου. Όπως προτιμούσε, ας μη ξεχνιόμαστε, και της Διαμαντοπούλου που ΚΑΙ με ευθύνη της ΝΔ, ουσιαστικά απενεργοποιήθηκε ο νόμος της.

Ας τελειώνουμε λοιπόν. Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η κοινωνία, με συντριπτική πλειοψηφία, επιθυμεί να λάβει τέλος η αναρχία 40 και πλέον ετών στα ΑΕΙ. Άρα η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πολιτικό κόστος στην προσπάθειά της να τηρηθούν οι νόμοι.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου