Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Την κάνουν οι Κινέζοι απ’ τον Πειραιά;

Παιχνίδια Ανωμερίτη κατά της Cosco!
Επιχειρεί να βάλει από το παράθυρο τους ανταγωνιστές της…
Έξαλλοι οι Κινέζοι…λένε ότι σταματούν κάθε επένδυση στην Ελλάδα!

Οι πληροφορίες είναι απολύτως έγκυρες κι έρχονται από το μεγάλο λιμάνι.
Οι σχέσεις των Κινέζων της Cosco με τον ΟΛΠ στον οποίο προΐσταται ο Γιώργος Ανωμερίτης, έχουν περάσει σε φάση σύγκρουσης, εξ αιτίας της ανερμάτιστης πολιτικής
 του πειραϊκού οργανισμού.
Συγκεκριμένα, οι Κινέζοι ισχυρίζονται ότι παρά την τεράστια επένδυση που έχουν πραγματοποιήσει στον Πειραιά, ο ΟΛΠ και ο Ανωμερίτης επιχειρούν να τους βάλουν τρικλοποδιές επιχειρώντας να συνάψουν συμφωνίες με τον μεγάλο τους ανταγωνιστή, την MSC.

Οι Κινέζοι, έχουν ήδη στείλει τα μηνύματά τους για τα ατοπήματα του Ανωμερίτη και του ΟΛΠ, τόσο στη χώρα τους όσο και στην ελληνική κυβέρνηση, στην οποία μάλιστα, έδειξαν τις προθέσεις τους με την άρνησή τους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου.
Κι όλα αυτά, τη στιγμή που η χώρα μας αναζητεί εναγωνίως επενδύσεις.
Ακόμη πιο χαρακτηριστική είναι η ενέργεια του προέδρου της Cosco, να αρνηθεί να συζητήσει το παραμικρό για την υπόθεση του Θριασίου, όταν προ ημερών τον κάλεσε ο υπουργός θαλασσίων υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης.

Επί της ουσία τώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΟΛΠ κι ο Γιώργος Ανωμερίτης, έχουν ήδη προχωρήσει σε συζητήσεις με τους ανταγωνιστές της Cosco, την MSC, για να τους παραχωρήσει χώρο με ιδιαιτέρως ανταγωνιστικές τιμές.
Η ενέργεια, όμως, αυτή, βλάπτει σοβαρότατα τα συμφέροντα των Κινέζων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο ΟΛΠ επιχειρεί να βάλει από την πίσω πόρτα στο λιμάνι τους ανταγωνιστές τους, ενώ οι ίδιοι έχουν διαθέσει εκατομμύρια των εκατομμυρίων ευρώ για να επενδύσουν στον Πειραιά.

Να σημειωθεί, ότι όταν οι Κινέζοι της Cosco υπέγραψαν την επενδυτική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση και τον ΟΛΠ, συμπεριέλαβαν και τη συμφωνία που είχε ο ΟΛΠ με την MSC, για την μεταφορά 500.000 εμπορευματοκιβωτίων ετησίως, κάτι που γι αυτούς ήταν μια πολύ καλή προίκα.
 Έτσι, αποφάσισαν, άλλωστε, να επενδύσουν.
Όμως, λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία της Cosco με το ελληνικό κράτος η MSC αφού είδε ότι έχασε το παιχνίδι, κατήγγειλε την δική της συμφωνία με τον ΟΛΠ (για τα 500.000 εμπορευματοκιβώτια).
Τώρα, που ο Ανωμερίτης επιχειρεί να την επαναφέρει από την πίσω πόρτα, οι Κινέζοι θεωρούν ότι τους κτυπά ύπουλα και πισώπλατα.
Κι εδώ που τα λέμε δεν έχουν άδικο.
Οποιοσδήποτε κι αν ήταν στη θέση τους το ίδιο θα έκανε.
Το ζήτημα, δεν είναι μόνο σοβαρό για την ουσία του.
Έχει και πολλές παραμέτρους με κυριότερη εκείνη της …επιχειρηματικής ηθικής, κάτι για το οποίο στο εξωτερικό, το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση δεν είναι οι πλέον φερέγγυοι.
Κι ύστερα, ψάχνουμε επενδυτές κι ανθρώπους να ασχοληθούν σοβαρά μαζί μας.
Όταν μόνοι μας είμαστε αφερέγγυοι ακόμη και σ’ εκείνους που φέρνουν τα εκατομμύριά τους και επενδύουν στη χώρα μας….τι να πουν και να κάνουν εκείνοι που απλώς σκέφτονται να επενδύσουν;
…Εύγε στον ΟΛΠ! Εύγε και στον αποτυχημένο σε ότι ασχολήθηκε Ανωμερίτη!

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου