Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Προσεγγίζουν Ν.Δ. και ΛΑΟΣ;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι κοινό μυστικό στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους, ότι οι συμπεριφορές στελεχών, αλλά και προέδρων της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, είναι ουσιαστικά αλλαγμένες.
Οι ρητορικές στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον των συγκατοίκων τους στην …πολυκατοικία, έχουν
 μειωθεί και οι κατηγορίες για… «πράσινα δεκανίκια» έχουν εκλείψει.
Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΛΑΟΣ, έχουν σταματήσει την ουσιαστική κριτική προς τη Νέα Δημοκρατία και επικεντρώνουν σε αυτή εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη.
Τυχαίο, που λέει και η επίκαιρη λέξη;
Ίδωμεν.
Έμπειροι πολιτικοί αναλυτές, καταθέτουν κι άλλες ενδείξεις.
Πριν λίγες ημέρες, στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς για πρώτη φορά ήταν παρών και τις δυο φορές που πήρε τον λόγο από το βήμα ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Επιπλέον, κοντινοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, έχουν ανοίξει διάλογο – κυρίως σε διαδικτυακούς τόπους- περί της αναγκαιότητας να ανασυνταχθεί η κεντροδεξιά.
Ακόμη κι ο εκφραστής των πιο σκληρών θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, ο φίλος του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης, είπε προ ολίγων ημερών κολακευτικά λόγια για τα στελέχη και τους βουλευτές του ΛΑΟΣ!
Η πρώτη προσέγγιση Σαμαρά – Καρατζαφέρη, λέγεται ότι έγινε εκτός ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα στην Κύπρο, όπου είχαν μεταβεί και οι δυο για το μνημόσυνο του δολοφονημένου Άντη Χατζηκωστή. Μάλιστα, στη συνάντηση, εκτός των Σαμαρά – Καρατζαφέρη, ήταν παρόντες και οι Πάνος Παναγιωτόπουλος και Άδωνις Γεωργιάδης.
Ακολούθησε η απεριόριστη εκτίμηση στο πρόσωπο του βουλευτή του ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη, που εξέφρασαν ουκ ολίγοι βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ.
Σημαίνουν όλες αυτές οι ενδείξεις πολιτική προσέγγιση;
Τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΛΑΟΣ, επισήμως αρνούνται το παραμικρό.
Καλά πληροφορημένες πηγές, όμως, διαβεβαιώνουν ότι οι πιθανότητες προσέγγισης είναι ιδιαιτέρως ορατές και μάλιστα στο εγγύς μέλλον.
Πολύ περισσότερο, αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε εκλογές στις 3 Απριλίου, όπως ισχυρίζεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Πάντως, το όλο εγχείρημα, κρύβει πολλές παγίδες, κυρίως λόγω των τρικλοποδιών που αναμφισβήτητα θα επιχειρηθούν, τόσο από την κυβέρνηση (για ευνόητους λόγους), όσο και από την αλαζονική συμπεριφορά που ήδη επιδεικνύουν κάποιοι από τη Ν.Δ. προς το ΛΑΟΣ, χαρακτηρίζοντάς το…μη υπολογίσιμη πολιτική δύναμη.
Αυτή, όμως, η αλαζονική συμπεριφορά κάποιων από τη Νέα Δημοκρατία, ουδόλως έχει σχέση με τη πραγματικότητα, αφού το ΛΑΟΣ σε όλες τις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται με ποσοστά ιδιαιτέρως υπολογίσιμα, που ξεκινούν από το 5% και φθάνουν στο 7%.

Ακόμη κι αν αποδειχθεί ότι οι ενδείξεις και οι διαρροές δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, ακόμη κι αν δεν επιτευχθεί προσέγγιση, είναι θετικότατο ότι οι συγκάτοικοι της πολυκατοικίας, άρχισαν να λένε καλημέρα όταν… μπαίνουν στο ασανσέρ ή συναντιούνται στην είσοδο…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου