Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ανασφαλής πόλη η Αθήνα και επισήμως…

Η πρόσφατη έρευνα του περιoδικού «Ekonomist» για τις πλέον ασφαλείς πόλεις του κόσμου, ανάμεσα σε 140 κατέταξε την Αθήνα μόλις στην 63η θέση για το 2010.
Ασφαλώς, όσοι ζουν στην «διαμαντόπετρα στη γης το δαχτυλίδι», κατά τον Κωστή Παλαμά, δεν μπορούν
 ούτε κατά διάνοια να αντιταχθούν σ’ αυτό το αποτέλεσμα.
Η Αθήνα, είναι η πόλη των συνεχών, σχεδόν καθημερινών διαδηλώσεων (οι περισσότερες οργανωμένες από μικρές μειοψηφίες και…συνιστώσες της αριστεράς), οι περισσότερες των οποίων καταλήγουν σε συγκρούσεις, δακρυγόνα, λεηλασίες περιουσιών και …αίματα.
Η Αθήνα και δη το ιστορικό της κέντρο έχει μεταβληθεί σε γκέτο, άρα έχει απαξιωθεί πλήρως, τη στιγμή που όλες οι πρωτεύουσες της Ευρώπης προβάλλουν με ιστορική, ακόμη και πνευματική τελετουργία τα ιστορικά τους κέντρα.

Τα κορυφαία θύματα αυτής της τραγελαφικής κατάστασης είναι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες.
 Έπονται, ο τουρισμός και η επιζητούμενη ανάπτυξη.
Ε αιτίας αυτής της κατάστασης, οι Αθηναίοι αστοί, δεν επέλεξαν τον Νικήτα Κακλαμάνη (επιρρίπτοντας και σε αυτόν ευθύνες για τη διαμορφωμένη κατάσταση, πέραν της αλαζονείας του) ως δήμαρχο της Αθήνας, αλλά τον παντελώς άγνωστο Γιώργο Καμίνη.
Το οξύμωρο είναι, ότι επέλεξαν τον Καμίνη, ο οποίος πολλές φορές με τις θέσεις και απόψεις του διαιώνισε τα προβλήματα, αλλά αυτό δεν είναι πραγματεία τούτου του κειμένου, αλλά ψυχιάτρου…

Προσφάτως, πέραν των διαδηλώσεων, είχαμε και την περίφημη ιστορία με τους μεταφερόμενους εκ Χανίων μετανάστες, με ευθύνη ομάδων και παραομάδων της αριστεράς.
Ξαναείδαμε ένα κράτος ανίκανο, μάθαμε ότι ο πρύτανης της Νομικής είναι και …ηθοποιός, συνειδητοποιήσαμε ότι η ασφάλεια της πρωτεύουσας και οι νόμοι εξαρτώνται από το πώς θα ξυπνήσει το πρωί ο Αλαβάνος, ο μεγάλος ηγέτης Αλέξης, ο Λαφαζάνης κι η Πορτάλιου…
Πολλοί Αθηναίοι δεν κατέβηκαν στο κέντρο για ημέρες, μαγαζιά έκλεισαν προληπτικά (!!!), μεγάλη παραγωγική δραστηριότητα αναβλήθηκε αν δεν ακυρώθηκε.

Επιπλέον, καθημερινά, δεν μπορεί κανένας ούτε καν να περπατήσει στους δρόμους πέριξ της Ομόνοιας, μέχρι το Μοναστηράκι, το Θησείο, την Κυψέλη, τον Άγιο Παντελεήμονα…Ναρκωτικά σε κάθε γωνιά! Πορνεία του αισχίστου είδους! Κλοπές! Ληστείες!
Κι η αστυνομία του Παπουτσή απούσα, όπως κι εκείνη του προκατόχου του Χρυσοχοΐδη, όπως και του Παυλόπουλου και πάει λέγοντας…

Όμως, με την αποτύπωση στον γραπτό και προφορικό λόγο των διαπιστώσεων, δεν λύνεται το ζήτημα.
Πολύ περισσότερο όταν όλες οι κυβερνήσεις, φοβούμενες μήπως χαρακτηριστούν …αντιδημοκρατικές, δεν κάνουν το παραμικρό στην κατεύθυνση των λύσεων.
 Έτσι, στέκονται προσοχή σε εκείνους που εξυπηρετούνται από κάθε είδους αναρχία και αναταραχή, οι δε πολιτικοί νάνοι, διαιωνίζουν την ανυπαρξία τους…
Η δε Αθήνα κατρακυλάει καθημερινά σε όλο πιο χαμηλές θέσεις ασφάλειας από τις πόλεις του πολιτισμένου κόσμου…
Κι ας έδωσε τα φώτα της σε όλους.
Πλην ημών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου