Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον τεχνολογίας και λογικής

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Τι είπε, πάλι, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας και τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα;
Το αυτονόητο.
Ότι αν οι φοιτητές επιθυμούν την μέθοδο της κατάληψης ή της αποχής από τα μαθήματά τους ως μέθοδο προώθησης των όποιων αιτημάτων τους, πρέπει να ψηφίζουν ηλεκτρονικά, ούτως ώστε να μπορεί να εκφράζεται κι η μεγάλη πλειοψηφία που εδώ και χρόνια αποφεύγει να παίρνει μέρος σε διάφορες γενικές συνελεύσεις –παρωδίες.
Τι ήταν να το πει;
Μικρές φοιτητικές ομάδες που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, κατέλαβαν ήδη τη Νομική κι άλλες σχολές, ενώ η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αναμενόμενη επίθεση στον πρύτανη κι η ουσιαστική υπόθαλψη των καταληψιών.
Χαρακτηρίζει μάλιστα την ηλεκτρονική ψηφοφορία…. «τεχνοφασισμό»!
Κι ανησυχεί, μήπως η ηλεκτρονική ψηφοφορία επεκταθεί σε «κάθε δημοκρατική εκλογή εκπροσώπων για την διοίκηση της χώρας».
Μακάρι να συνέβαινε και να τελείωναν τα πανηγυράκια με τεράστιο κόστος, αλλά ας μη τα θέλουν όλα δικά τους, όσοι εκφράζουν τη λογική και το αυτονόητο.

Όμως τι κάνει η πρόταση Φορτσάκη;
Ουσιαστικά αυτό που ονειρεύεται κάθε Αριστερός.
Την λήψη αποφάσεων με μαζική συμμετοχή, τουτέστιν την άμεση δημοκρατία.
Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κι η Αριστερά περί άλλων τυρβάζουν, αφού θέλουν τον κόσμο στα πεζοδρόμια, θέλουν συνεχείς εστίες αναταραχής, θέλουν μια κοινωνία στην πρίζα, μόνο και μόνο για να ρίξουν την ανάλγητη κυβέρνηση.
Ο σκοπός τους αγιάζει τα μέσα.
Απαρνείται ακόμη και την τεχνολογία την οποία χαρακτηρίζει «τεχνοφασισμό» (!!!) και κάνει τον κάθε λογικό άνθρωπο να σκέφτεται πώς μπορεί να θεωρείται προοδευτικό κόμμα;
Τίθεται απέναντι στην φύλαξη των πανεπιστημίων ή ενάντια σε κάθε λογική πρόταση που συνθλίβει την ανομία ή τη «δικτατορία» των μπαχαλάκηδων που κτίζουν γραφεία καθηγητών, επιδίδονται σε ξυλοδαρμούς τους, καταστρέφουν, ρυπαίνουν κι ανοιγοκλείνουν τα Πανεπιστήμια αναλόγως του πως ξύπνησαν ένα πρωί.
Αποκλείει την σιωπηλή πλειοψηφία που νυχθημερόν αγωνιά και προσπαθεί να μορφωθεί και να τελειώσει τη διαδικασία σπουδών, ούτως ώστε να ελαφρύνει και τον οικογενειακό προϋπολογισμό από δυσβάσταχτα βάρη.
Παίζει συνεχή παιγνίδια με την Παιδεία, για κομματικούς και μόνο λόγους.
Μ’ αυτά και με τ’ άλλα, με τούτα και μ’ εκείνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις κι είναι έτοιμος να διαβεί το κατώφλι της εξουσίας.
Αυτοί είμαστε, αυτά μας αρμόζουν.
Και, δυστυχώς δεν προβλέπεται διαδικασία εισόδου μιας τρόικας και στην Παιδεία…
Άρα;
Βάστα πρύτανη!
Μόνος εναντίον όλων!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου