Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Κερί, λιβάνι, γονυκλησίες, ανέξοδος πατριωτισμός και ...λεφτά στις offshore!

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Οι εξελίξεις για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και τις offshore εταιρείες του στο εξωτερικό, είναι ήδη ραγδαίες.
Μπορεί οι ορκωτοί λογιστές να ψάχνουν στους φακέλους της Βουλής για να δουν αν οι εν λόγω εταιρείες –στις οποίες βρέθηκαν υψηλότατα χρηματικά ποσά- είναι δηλωμένες στο πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη, αλλά η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Ο δε νόμος εδώ και τέσσερα χρόνια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε βουλευτές να είναι κάτοχοι ή μέτοχοι offshore εταιρειών. Ακόμη κι η συμμετοχή τους αποτελεί ποινικό αδίκημα.
Ο δε Γιώργος Καρατζαφέρης υπήρξε βουλευτής και μετά το 2010.
Ιδού τι αναφέρει ο νόμος:
«Με έκπτωση από το αξίωμά τους θα τιμωρούνται όσα μέλη της κυβέρνησης, αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές - ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες, εκπρόσωποι ΟΤΑ (νομάρχες, δήμαρχοι), δικαστικοί λειτουργοί, διοικητές - υποδιοικητές πιστωτικών ιδρυμάτων που ελέγχονται από το Δημόσιο κ.λπ., εφόσον συμμετέχουν σε off shore εταιρείες».
Συνεχίζει:
 «Θα απειλούνται με φυλάκιση 2 έως 5 ετών, χρηματική ποινή 10.000 - 500.000 ευρώ, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, δήμευση του μεριδίου συμμετοχής στις εταιρείες.
Οι ποινές εφαρμόζονται και όταν η συμμετοχή γίνεται από συζύγους και στενά συγγενικά πρόσωπα. Αν προκύπτει και παράνομος πλουτισμός, απόκρυψη περιουσίας κ.λπ., ενεργοποιούνται οι κακουργηματικές διατάξεις».
Άρα;
Προφανώς η Δικαιοσύνη, αναμένει την έκθεση των ορκωτών λογιστών για ν’ ασκήσει δίωξη για την ύπαρξη των υπεράκτιων εταιρειών.
Ο δε Γ. Καρατζαφέρης, λαλίστατος επί παντός επιστητού, εξαφανίστηκε στην προκειμένη περίπτωση από τα ΜΜΕ, βγάζοντας μια ανακοίνωση στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι …δεν θα τον γονατίσουν, ούτε υποτάσσεται, ούτε παραιτείται!
Τσιμουδιά για την ταμπακιέρα.
Τσιμουδιά για την ιστορία που οι κατηγορούμενοι –μεσάζοντες της υπόθεσης της αγοράς Super Puma (επί ημερών Τσοχατζόπουλου), κατέθεσαν τόσα χρήματα στη δική του offshore εταιρεία.

Η ουσία είναι ότι πρέπει να τελειώνουμε με το παλιό πολιτικό σύστημα κι όσους το εκφράζουν.
Πρέπει να τελειώνουμε με τους γραφικούς υπερπατριώτες που εντός της χώρας κόπτονται για τα συμφέροντα του λαού, αλλά εκτός αυτής καταθέτουν τα…ακατάθετα…
Η αλήθεια είναι ότι η κρίση έχει ξεβρακώσει το πολιτικό σύστημα και δη εκείνο που συνήθως είχε αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση των πιο συντηρητικών, ακραίων  κι ίσως των πιο αδύναμων πολιτών. Κάτω μάλιστα κι από τη σκέπη της εκκλησίας, που έσπευδε να δηλώνει παντοιοτρόπως τη στήριξή της.
Κερί, λιβάνι, γονυκλισίες, πατριωτισμός και τα λεφτά στην …offshore.
Δεν ξέρω που θα καταλήξει η δικαστική έρευνα.
Ούτε ξέρω με τι ταχύτητες θα κινηθεί.
Εκείνο που ξέρω είναι ότι η έρευνα έχει προχωρήσει σε βάθος κι η κοινωνία δεν έχει τις αντοχές για να κωλυσιεργίες.
Οι δε πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Δικαιοσύνη υπάρχουν στοιχεία με τα οποία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναμένεται να έρθει αντιμέτωπος και να κατηγορηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Ίδωμεν.

Κάτι ακόμη.
Επιβεβαιώθηκαν απολύτως κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι η Φωτεινή Πιπιλή, που είχαν εκφράσει φωναχτά και δημοσίως την αντίρρησή τους για την επιχειρούμενη «προσχώρηση» του Γιώργου Καρατζαφέρη στο κόμμα τους, που προωθούσαν γνωστοί συνάδελφοί τους της περιβόητης …«Λαϊκής Δεξιάς»!
Ας τελειώνουμε και με δαύτους…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου