Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Η επιχείρηση ναρκοθέτησης της χώρας



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βασική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, είναι η πάση θυσία ναρκοθέτηση της επόμενης κυβέρνησης. Και της χώρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές.
Μπορεί να μοιράζει σκανδαλωδώς προς διάφορες κάστες του δημοσίου τα χρήματα που μαζεύτηκαν με αίμα από τους φόρους όλων των Ελλήνων (ακόμη και παρακρατώντας τα
δισεκατομμύρια που οφείλει το κράτος στον ιδιωτικό τομέα), μπορεί να ανοίγει παλιά και νέα πελατειακά δίκτυα, μπορεί να μοιράζει χαρτζιλίκια υπό μορφή κοινωνικού επιδόματος, αλλά ξέρει ότι θα χάσει.
Ο Αλέξης Τσίπρας, όπου ανακατεύτηκε τα έκανε μούσκεμα.
Κι αυτό θα το πληρώσει όσα επιδόματα κι αν μοιράζει, όσες αυξήσεις  κι αν δίνει προς τους δημοσίους υπαλλήλους.
Τα έκανε μούσκεμα στην Οικονομία, έφερε ένα μνημόνιο που δεν χρειαζόταν, διέλυσε τη μεσαία τάξη με τους φόρους, φτωχοποίησε ακόμη περισσότερο τους αδυνάτους, δίχασε την κοινωνία με το γελοίο δημοψήφισμα.
Κι όχι μόνο αυτά. Τα έκανε μούσκεμα και στην καθημερινότητα.
Η Υγεία διαλύθηκε, η Παιδεία αναστενάζει, η ασφάλεια αποτελεί ανύπαρκτο γεγονός.
Κι όχι μόνο αυτά. Στην προσπάθειά του να στοχοποιήσει τους αντιπάλους του, ανήγγειλε ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συsστάσεως του ελληνικού κράτους την υπόθεση Novartis πριν ακόμη ο σφραγισμένος φάκελος με το πόρισμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που διενεργούσε την σχετική έρευνα, φτάσει στα χέρια του Προέδρου της Βουλής!
Βαριές κατηγορίες για δύο πρώην πρωθυπουργούς και 8 υπουργούς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και  λάσπη στον ανεμιστήρα. Τελικά αποδείχθηκε φιάσκο, αφού  ακόμη και από το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική επιτροπή, αναφέρει ότι δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα για κανένα από τα κατηγορηθέντα πολιτικά πρόσωπα!
Μας παραμύθιασε (εκτός όλων των άλλων) ότι βγήκαμε από τα μνημόνια κι όλοι ξέρουμε ότι η χώρα δεν μπορεί καν να βγει στις αγορές.
Συμφώνησε υπογείως με τον αρχιεπίσκοπο για την περιουσία της εκκλησίας και τελικά αποδείχθηκε ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να βγουν εκτός δημόσιας μισθοδοσίας οι 10 χιλιάδες ιερείς, για να προσλάβει στις θέσεις τους κομματικό στρατό. Μια συμφωνία που ανακοινώθηκε με στόμφο και τελικά την επόμενη ημέρα …υποβιβάστηκε σε … κατ’ αρχήν συνεννόηση!
Χάθηκαν 100 άνθρωποι στο Μάτι και άλλοι 23 στη Μάνδρα από τους επιπόλαιους, πρόχειρους, ανεπαρκείς χειρισμούς της κυβέρνησης κι εκείνος εξακολουθεί να κάνει επικοινωνιακούς χειρισμούς. Με κορύφωση αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα όταν σε ερώτηση κατοίκου της κατακαμένης περιοχής «γιατί δεν μας έχουν δοθεί ακόμη τα έκτακτα επιδόματα βοήθειας», ο πρωθυπουργός της χώρας, ο ευαίσθητος προς τους αδύναμους και τους έχοντες ανάγκη, απάντησε υπομειδιώντας, «και να παίρνατε 2.000 ευρώ, τι θα κάνατε; Θα τα σπαταλούσατε…». Αντιπροτείνοντας «δεν είναι καλύτερα να.. ρίξουμε 20 εκατομμύρια, κάπου στην περιοχή, να στήσουμε ένα νοσοκομείο;»…
Για να αποκαλυφθεί μια μέρα μετά ότι αυτά τα 20 εκατομμύρια προσφέρθηκε να τα διαθέσει η κυπριακή δημοκρατία…
Όσο για το Σκοπιανό; Τα βλέπουμε και τα ξέρουμε όλοι που καταλήγει αυτή η γελοία συμφωνία. Με τον Ζάεφ, πριν ακόμη κυρωθεί αυτή, να μιλάει προκλητικά για «μακεδονική γλώσσα που θα διδάσκεται στην Ελλάδα, για την μακεδονική μειονότητα στην Μακεδονία του Αιγαίου…».
Ο Τσίπρας, λοιπόν, ξέρει ότι θα χάσει.
Ξέρει ότι ακόμη κι αυτή τη συμφωνία για το Σκοπιανό, δύσκολα ή οριακά θα μπορέσει να την περάσει.
Μα θέλει να χάσει με ποσοστό που να του επιτρέπει να είναι παρών και την επόμενη ημέρα. Είτε οι εκλογές γίνουν Φεβρουάριο, είτε Μάιο, είτε Οκτώβριο.
Κι εκείνο που φαίνεται να τον απασχολεί περισσότερη είναι η μη επίτευξη αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας κι ο αφανισμός του ΚΙΝΑΛ. Κι αν, όμως, βγει αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να έχει πέσει τόσο πολύ το ΚΙΝΑΛ, ούτως ώστε κι οι δυο μαζί  να μην εξασφαλίζουν την αυξημένη πλειοψηφία για... ν’ αλλάξουν τον εκλογικό νόμο της απλής με τον οποία θα γίνουν οι μεθεπόμενες εκλογές.
Οι σχεδιασμοί του Αλέξη Τσίπρα είναι να μην αλλάξει η επόμενη κυβέρνηση (αυτοδύναμα ή μαζί) τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής. Και τον Ιανουάριο του 2020, να οδηγήσει πάλι τη χώρα σε εκλογές με απλή αναλογική, με αφορμή την προεδρική εκλογή. Περιμένοντας, ότι χωρίς εκείνον δεν θα υπάρχει κυβέρνηση.
Μα αυτό αποτελεί σχεδιασμό πανικού που οδηγεί τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες.  
Κι ο πανικός στην πολιτική οδηγεί σε σπασμωδικές και κοντόφθαλμές αποφάσεις. Οι οποίες γυρίζουν εναντίον εκείνου που τις λαμβάνει.
Αλήθεια; Νομίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι μόνο εκείνος μπορεί να σχεδιάζει; Νομίζει ότι μόνο εκείνος είναι πονηρός; Δεν κατανοεί ότι κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να κάνει τους δικούς του σχεδιασμούς; Κι ειδικά ως αυριανός πρωθυπουργός μιας αυτοδύναμης ή με συνεργασία κυβέρνησης;
Δεν κατανοεί ο Αλέξης Τσίπρας ότι ο πρώτος νόμος που θα ψηφίσει ο Μητσοτάκης στη Βουλή (και θα περάσει κατ’ ελάχιστο με 151 ψήφους) θα είναι η... αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής; Με άλλο νόμο που θα εξασφαλίζει κυβερνησιμότητα στην χώρα;  Αν, μάλιστα,  η κοινοβουλευτική του δύναμη (με αυτοδυναμία ή συνεργασίες) του το επιτρέπει, θα το εγκρίνει με αυξημένη πλειοψηφία, ώστε ο νέος αυτός νόμος να ισχύσει αμέσως. Αν όχι, με 151 ψήφους θα ισχύσει κι’ αυτός από τις μεθεπόμενες εκλογές... Κι αν οι συσχετισμοί στη Βουλή του 2019, δεν εξασφαλίσουν εκλογή Προέδρου, και μπλοκαριστεί (με πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ, όπως το 2015) η διαδικασία, τότε αναγκαστικά θα προκηρυχθούν νέες... εκλογές Και θα διενεργηθούν με την απλή αναλογική του κ. Τσίπρα.!
Τ’ αποτελέσματα αυτών των εκλογών, με απλή αναλαογική, και τις ανυπέρβλητες δυσκολίες (παρά τα επαναστατικά...«προοδευτικά» που θα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ) για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, τα... φανταζόμαστε όλοι. Θα προκύψει... χάος, και θ’ αρχίσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ως αρχηγός του πρώτου σε δύναμη κόμματος (που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι), μετά την περιπέτεια των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων, το ... μόνο που έχει να κάνει είναι να μην παραλάβει καν την εντολή! Η όλη διαδικασία, εκ των πραγμάτων, θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο και θα προκηρυχθούν νέες εκλογές! Αλλά, πλέον, με τον...νέο εκλογικό νόμο που θα έχει ψηφίσει η ΝΔ, αφού θα έχουν προηγηθεί οι άκαρπες με την απλή!
Αυτό δεν το προβλέπει άραγε ο Αλέξης Τσίπρας; Δεν υπάρχουν δίπλα του άνθρωποι με στοιχειώδη λογική να του εξηγήσουν ότι δεν μπορεί να ναρκοθετεί τη χώρα και την πολιτική σταθερότητα που αποτελεί τον πρωτεύοντα παράγοντα οικονομικής ανάκαμψης;
Θα χάσει που θα χάσει τις εκλογές, γιατί πρέπει να ταλαιπωρείται η χώρα;
Εκλογές, λοιπόν! Άμεσα.
 Να μπει η χώρα σε ρότα κανονικότητας χωρίς Αριστερά τερτίπια και… 13ες συνιστώσες…




1 σχόλιο:

  1. Αυτά λέει η λογική. Αλλά στην πολιτική υπεισέρχονται οι μπλόφες και οι ζαριές.Εκεί ποντάρουν όλοι. και οι αστάθμητοι (τυχαίοι ; )παράγοντες.
    Προσμένουμε το θαύμα της επιφοίτησης των ψηφοφόρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή