Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

«Δεν θα γαμ@σεις εσύ το μέλλον των παιδιών μου»!



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Η πιο θλιβερή πολιτική είδηση της τελευταίας εβδομάδας σε παγκόσμιο επίπεδο αφορά, ασφαλώς,  την αναστολή λειτουργίας του Βρετανικού κοινοβουλίου, από τον ανεκδιήγητο λαϊκιστή Μπόρις Τζόνσον. 
Ο οποίος οδήγησε τη χώρα του στον εν δυνάμει ολοκληρωτισμό, προκειμένου το κοινοβούλιο να μην προβεί (εν αντιθέσει με τις προσδοκίες Τζονσον) σε ενέργειες και πράξεις ανακοπής του Brexit!
Εξομολογούμαι  ότι
χάρηκα αφάνταστα όταν διάβασα τα λόγια με τα οποία απευθύνθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός  Χιου Γκραντ στον γελοίο Τζόνσον, που σημειωτέον δεν εξελέγη αλλά ουσιαστικά διορίστηκε πρωθυπουργός!
«Δεν θα γαμήσεις εσύ το μέλλον των παιδιών μου. Δεν θα καταστρέψεις εσύ τις ελευθερίες για τις οποίες ο παππούς μου πολέμησε σε δύο παγκοσμίους πολέμους. Άντε γαμήσου, λοιπόν, υπερ-διαφημισμένο πλαστικό παιχνιδάκι μπανιέρας. Η Βρετανία έχει αναστατωθεί από σένα και τη μικρή συμμορία των αυνανιζόμενων επιμελητών σου»!!!
Σκέφτηκα με την ελληνική παροιμία: Πες τα Χρυσόστομε! Πέστα!
Το «άντε γαμήσου» που εκτοξεύτηκε από το στόμα ενός ευπρεπούς, μορφωμένου και πλήρους παραστάσεων ανθρώπου με διεθνές ακροατήριο και βεληνεκές, το κέρδισε δικαίως ο Τζόνσον! Όπως  κέρδισε επάξια προσφάτως ο Τραμπ τα περίπου αντίστοιχα σχόλια του Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο οποίος πριν ένα χρόνο, κατά την απονομή των θεατρικών βραβείων Tony, ανέβηκε εκνευρισμένος  στη σκηνή, δεν είπε καν «καλησπέρα» και χωρίς καμιά συστολή φώναξε/πρόσταξε   «Fuck Trump». Έγινε χαμός από τα χειροκροτήματα…
Στο σημείο αυτό να προσθέσουμε κάτι:
Ότι Τραμπ και Τζόνσον ανήκουν στην ίδια συνομοταξία πολιτικών. Του τύπου «ine akros epikindinoi»!  Μαζί τους κι ο Σαλβίνι στην Ιταλία που αδίστακτα την οδηγεί σε μέγιστη κρίση.
Μα, θα πείτε: Δεν πρέπει να είμαστε νομοταγείς; Δεν πρέπει να είμαστε ευπρεπείς; Δεν πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς; Πρέπει να τους βρίζουμε και να τους εξευτελίζουμε;
Να σας πω την αλήθεια, θα ήθελα να υπήρχε ο Έλληνας Χιου Γκραντ ή Ρόμπερτ Ντε Νίρο να ξεσκεπάσει τον λαϊκισμό της πλατείας των κάποτε αγανακτισμένων! Που έφτασαν στην εξουσία κι είδαμε τα χαΐρια μας…. Ο λαϊκισμός και το πατριωτικό δήθεν προσβάλλουν βάναυσα την αισθητική μα κυρίως την νοημοσύνη της κοινωνίας. Και την παραπλανούν υποσχόμενοι εμφατικά τρελά πράγματα. Που γνωρίζουν ότι είναι απραγματοποίητα.
Αυτό, λοιπόν, είναι πολύ πιο χυδαίο από του «Fuck you» του Γκραντ! 
Ξεχνάτε και σ’ εμάς τι έταζε ο Τσίπρας; Τι έλεγε ο πολιτικός του εταίρος;   
Υπό αυτή την έννοια, πλην του  «Fuck you»,  με «καθήλωσε» η προσομοίωση του Τζόνσον … με  πλαστικό παπάκι μέσα σε μια μπανιέρα… 
Σκέφτομαι  πως όταν οι λαοί αποφασίσουν ν’ αυτοκτονήσουν, υπάρχει ένα καρτούν ή ένα πλαστικό παπάκι να κάνει τη δουλειά. Θυμηθείτε την ιστορία. Έχει εκατοντάδες παρόμοια παραδείγματα…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου