Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Το νερό στ’ αυλάκι για Τσίπρα & Ρασπούτιν



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Πριν από την ανάβαση Μητοστάκη και Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, αναφερόμενοι στην υπόθεση της σκευωρίας  Novartis είχαμε τονίσει ότι αυτή θα έχει –κατά πάσα βεβαιότητα- κατάληξη τον… Ρασπούτιν. Τουτέστιν τον κατά Σαμαρά Παπαγγελόπουλο.
Μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου στη ΔΕΘ αυτή η άποψη έγινε πεποίθηση όταν ειπώθηκε ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να μετατρέψει την Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών. 
Τι σημαίνει αυτό; 
Ότι θα μείνει στεγνός ο Τσίπρας και μουσκεμένος ο Ρασπούτιν! Εξ ου και υπάρχει σχετική κινητοποίηση κύκλων και τετραγώνων πέριξ του προέδρου της Δημοκρατίας ή της πρώην κυρίας που διαφέντευε τον Άρειο Πάγο. Αφού είναι γνωστές οι ασφυκτικά στενές σχέσεις τους κι
επιχειρούν να τον βοηθήσουν.
Εξ ου, επίσης, και τα πρωτοσέλιδα καθημερινής εφημερίδας που έχει αναφορά στη Δημοκρατία κι έχει στενές σχέσεις με τους τρεις και την επονομαζόμενη  Λαϊκή Δεξιά!

Η Πολιτική λογική «λέει» ότι καμιά κυβέρνηση δεν παραπέμπει πρώην πρωθυπουργό στη Δικαιοσύνη χωρίς ατράνταχτα στοιχεία. Πολύ περισσότερο για κάτι που δεν αφορά παράνομο πλουτισμό του αλλά συκοφαντία και σπίλωση των αντιπάλων του.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι αν και στο Μαξίμου ελάχιστες αμφιβολίες έχουν ότι η σκευωρία εναντίον πολιτικών στήθηκε με γνώση κι ευλογίες του Τσίπρα, δεν θα οδηγήσουν τα πράγματα σε σημείο που να κάτσει στο σκαμνί.
Να το δούμε κι αμιγώς πολιτικά; 
Γιατί ο Κυριάκος να κάνει δώρο στον Τσίπρα; 
Όταν κι ένα μικρό παιδί γνωρίζει ότι σκαμνί για τον Τσίπρα σημαίνει «ανάστασή» του. Σημαίνει φιλί της ζωής, συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ προς υπεράσπιση του Τσίπρα. Σημαίνει τοξικότητα στην πολιτική ζωή και πιθανό δικαίωμα στους «παράλυτους» πια Αριστερούς να ομιλούν για… ρεβανσιστική Δεξιά… Σημαίνει ξύπνημα μνήμης για τους παλαιότερους, του 1989 και την αναπόφευκτη σύγκριση του Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Από την άλλη πλευρά όμως είναι ο Παπαγγελόπουλος. Ο κατά Σαμαρά Ρασπούτιν. 
Προσέξτε: Το τελευταίο διάστημα τον αδειάζουν και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Διαρρέουν ότι εκείνος διαβεβαίωνε τον Τσίπρα για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων και τελικά τον παγίδευσε. 
Αυτά διαρρέουν με στόχο την αποτίναξη ευθυνών του Τσίπρα. Ασχέτως αν έτσι μειώνουν τον πρώην πρωθυπουργό αφού το παιδί …παραπλανήθηκε και οδηγήθηκε με ύφος και σιγουριά στον εξευτελισμό των δέκα από το βήμα της Βουλής!
Έτσι, λοιπόν, ο Παπαγγελόπουλος είναι παντελώς ακάλυπτος. Χωρίς ουσιαστική υπεράσπιση (πλην των άψυχων παρασκηνιακών απόψεων που αναφέραμε στην αρχή) και «αδειασμένος» από τους πάντες.  Μάλιστα, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον  το γεγονός ότι αναγκαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τον υπερασπιστεί, ως πρώην υπουργό του. 
Εκτός αν τον αδειάσουν κι οι Αριστεροί με τη λογική ότι δεν είναι δικός του αλλά … καραμανλικός!

Ένα μέγιστο ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα πράξουν όσοι εθίγησαν; 
Θα καταφέρει να τους πείσει ο Κυριάκος αναφορικά με την πολιτική του κουλτούρα και λογική; 
Ότι, δηλαδή, η παραπομπή Τσίπρα είναι λανθασμένη πολιτική κίνηση; 
Κι ότι άλλο Τσίπρας άλλο Παπαγγελόπουλος; 
Τι θα κάνει ο Σαμαράς; Ο Άδωνις; Ο Αβραμόπουλος; Ο Πικραμένος;
Και τι θα γίνει αν Σαμαράς, Βενιζέλος και Λοβέρδος συνεχίζουν να κατονομάζουν –πλην Παπαγγελόπουλου- και τον Τσίπρα;
Έχω την αίσθηση ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τις αποκαλύψεις που θα γίνουν οσονούπω… 
Κι η ουσία είναι ότι το νερό μπήκε στ’ αυλάκι για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», που θα διερευνηθεί από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου