Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Έκτακτο Πολιτικό «Καλντερίμι»…. Του αξιότιμου προέδρου και της Δικαιοσύνης…



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


@ Το «Καλντερίμι», η στήλη με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια,  οσονούπω θα είναι πάλι στις οθόνες των υπολογιστών σας, με πολλές πολιτικές αποκαλύψεις και προσεγγίσεις όσων συμβαίνουν στα παρασκήνια.
Σήμερα, μικρή δόση με μπόλικο προεδρικό μέγαρο και Δικαιοσύνη.

@ Η αποκάλυψη, πριν λίγες ημέρες, ότι ο εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, επισκέφτηκε αργά το βράδυ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (για τους φίλους του Πάκη) και συνομίλησαν αρκετή ώρα, έπεσε
ως κεραυνός εν αιθρία για τους μη γνωρίζοντες.
Τι δουλειά έχει ο Καρτερός στον πρόεδρο;
Πολύ περισσότερο μέσα στη δίνη της υπόθεσης Ρασπούτιν;

@ Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος Παυλόπουλος (για τους φίλους του Πάκης) έχει ως συνήθειο να δέχεται τους δικούς του, τους κολλητούς του, τους φίλους του, μετά τις 21.00-22.00! Χωρίς, μάλιστα να τους ανακοινώνει.
Άλλωστε, σπίτι του είναι το προεδρικό μέγαρο, ότι θέλει κάνει. Όποιον θέλει καλεί και λογαριασμό δεν δίνει.

@ Η αλήθεια, επίσης είναι ότι τακτικά περνά τα βράδια του στο προεδρικό μέγαρο κι ο Νικήτας. Ο Κακλαμάνης. Ο αποκαλούμενος «μέσα- έξω», λόγω της συχνότητας με την οποία αποχωρεί κι επανέρχεται στη Νέα Δημοκρατία…

@ Δεν είναι πολύς καιρός, που ο Νικήτας είπε δυο πράγματα.
Το ένα είναι ότι δυο φορές έφτασε κοντά στον γάμο!
Το άλλο, την ημέρα που η κυβέρνηση Κυριάκου προχώρησε στην άρση των capital controls. Όπου θυμήθηκε ότι κάποιος περίεργος είχε μπλοκάρει αυτή την εξέλιξη προεκλογικά για να μη πάρει πόντους ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ… Εννοώντας τον Στουρνάρα, μέγα εχθρό της Λαϊκής Δεξιάς και της Αριστεράς. Όπως ακριβώς λένε τα βράδια εκεί που μαζεύονται κι όπως γράφει το δημοσιογραφικό τους όργανο, η εφημερίδα "Δημοκρατία".

@ Αντί ο Νικήτας ν' αβαντάρει την κυβέρνησή και το κόμμα του, έκανε πλάτες και παιγνίδι με το σύστημα του προεδρικού μεγάρου και τον ΣΥΡΙΖΑ!!!!

@ Στο προεδρικό μέγαρο τα βράδια, πάνε αλλά δεν ανακοινώνονται κι άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Πολύ προσεκτικά!
Συμπτωματικά, όλοι από την τάση που εκφράζει ο πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος (για τους φίλους του Πάκης). Τουτέστιν την Λαϊκή Δεξιά. 
Λέγεται ότι στη Βουλή στη συζήτηση για τον Παπαγγελόπουλο, θα υπάρξουν 3-4 ψήφοι ΜΗ παραπομπής του, ως μήνυμα στον Μητσοτάκη για την πλειοψηφία του...

@ Πάει κι ο Αλογοσκούφης! Τον θυμόσαστε που μας έλεγε ότι η οικονομία είναι θωρακισμένη;
Τέλος,  πού και πού εμφανίζεται κι ο Πέτρος Μολυβιάτης.

@ Τι κάνουν όλοι αυτοί εκεί;
Προφανώς συζητάνε για την παρακμή του Παναθηναϊκού, αφού η πλειονότητά τους είναι …βάζελοι! Όπως κι ο πρώην πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας. Που βρήκε, προφανώς, την Πανάθα ως κοινό σημείο με τον σεβαστό πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο (για τους φίλους του Πάκης) και του πρότεινε να τον κάνει πρόεδρο!

@ Πριν πέσει από την πρωθυπουργία, αργά τα βράδια, ο Αλέξης πήγαινε κι εκείνος στο προεδρικό μέγαρο. Άλλωστε το μέγαρο Μαξίμου με το προεδρικό μέγαρο είναι μια ανάσα δρόμος. 
Τις περισσότερες φορές ήταν εκεί κι ο κύριος Μίμης!
Αδελφικός φίλος του σεβαστού προέδρου.
Ο οποίος πρόεδρος έβαλε στήθη για να την καρέκλα του φίλου του…
Κι άφηναν να εννοείται ότι τον… σπρώχνει ο Καραμανλής…
Κάτι που συνέφερε τον Τσίπρα και τους νεοσταλινιστές!

@ Όμως, η αλήθεια δεν κρύβεται. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι το μέγιστο προσόν του κυρίου Μίμη –κατά Νίκο Κωνσταντόπουλο- ήταν ότι… ήταν η σκιά του Προκόπη Παυλόπουλου (Πάκη για τους φίλους του). Όπως είχε βάλει τα στήθη του και στον Καραμανλή για να πάει ο κύριος Μίμης στην ΕΥΠ!

@ Άλλες φορές, κάποια βράδια του χειμώνα  ήταν στο προεδρικό και μια κυρία με περίεργο χτένισμα, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος.

@ Προσέξτε και κάτι ακόμη: Ποιους ενέπλεξε η ιστορία με το σκάνδαλο Novartis;
Ενέπλεξε, μεταξύ άλλων (το «φουκαρά» Λυκουρέντζο, ας πούμε) εκείνους που μπορεί να ήταν εν δυνάμει υποψήφιοι πρόεδροι της Δημοκρατίας στο εγγύς μέλλον. Πιθανούς διαδόχους του αξιότιμου προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου (για τους φίλους του Πάκης).
Τουτέστιν, Σαμαρά, Βενιζέλο, Πικραμένο!!!

@ Για να  γυρίσουμε, λοιπόν στην αρχή του κειμένου, η επίσκεψη Καρτερού μετέφερε στον σεβαστό πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο (Πάκη για τους φίλους του) την πληροφορία ότι ο Αλέξης θα τον προτείνει πάλι για πρόεδρο, από τη Θεσσαλονίκη.  Κι ότι πρέπει να βρεθούν κι άλλοι από τη Νέα Δημοκρατία, για να δημιουργηθεί πρόβλημα στον Μητσοτάκη!  

@ Για την ιστορία: Η υπόθεση δεν τους «κάθεται».
Ο κύριος Μίμης ελέγχεται τώρα για την καταγγελλόμενη «σκευωρία» της Novartis, ενώ όσοι προσεγγίστηκαν δεν έχουν το ειδικό βάρος ή την αξιοπιστία να σηκώσουν αντάρτικο.
Ταυτοχρόνως, ούτε η …δημοκρατική εφημερίδα που… δήθεν στηρίζει…. Νέα Δημοκρατία αλλά  με νύχια και με δόντια υποστηρίζει τον κύριο Μίμη, τον πρόεδρο (Πάκη για τους φίλους του) και τα συριζόπουλα, έχει το κύρος και τη δύναμη να δημιουργήσει καταστάσεις ή ρεύματα…

@ Κάποιοι γελοίοι πέριξ του Κολωνακίου και του εθνικού κήπου, πρότειναν προς την Κουμουνδούρου ένα σενάριο.
Παραίτησης, του προέδρου. Πριν τη λήξη της θητείας του!
Για να πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική.
Κάποιοι το σκέφτηκαν σοβαρά!!!!
Κάποιοι άλλοι γέλασαν.

@ Παρ’ ότι στην πολιτική και στη ζωή όλα γίνονται, αυτό δεν…
Εκτός αν θέλουν να πάρει ο Κυριάκος το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει πάρει ποτέ πολιτικός ή κόμμα…

@ Άλλο θέμα.
Η έρευνα για τη σκευωρία της Novartis φαίνεται ότι θα οδηγήσει σ’ ένα τεράστιο απόστημα στη Δικαιοσύνη.
Μακάρι να βρεθούμε ψεύτες! Αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι το βάθος διάβρωσης δείχνει … αμέτρητο!
Μακάρι η Δικαιοσύνη να βγει ατσαλάκωτη από αυτή την ιστορία.
Μακάρι, επίσης, όντως να γίνει αυτό που λέει ο Μητσοτάκης στο πρωινό του καφέ. Ότι, δηλαδή, πρέπει να μπει το νυστέρι βαθιά στην πληγή και να κόψει όλη την σάπια σάρκα!
Τα πράγματα -για να το πούμε κομψά- δεν είναι εύκολα.
Αντιθέτως είναι πολύ πολύ σοβαρά.
Κι αν όντως ενωθούν κομμάτια του παζλ προσώπων και σχέσεων δεν θα τα ξεπλένει κανένας ποταμός του κόσμου…
Προσδεθείτε και περιμένετε.

@ Μιλάμε για ίντριγκες! Απίστευτες ίντριγκες!
Όπως στην αρχική επιλογή αλλά και την ανανέωση της θητείας της κυρίας Τουλουπάκη στην Εισαγγελία Διαφθοράς.
Ακούστε: Η κυρία Τουλουπάκη τοποθετήθηκε στις 10/4/2017 από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο στη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία προϋποθέτει ότι καλύπτεται από αντεισαγγελέα Εφετών.
Όμως η κυρία Τουλουπάκη, συμφώνως με το περιεχόμενο προσφυγής κατά του διορισμού της, της εισαγγελέως Ευγενίας Κυβέλου, εντάχθηκε στη δύναμη του Εφετείου Αθηνών στις 18/4/2017, δηλαδή καθ’ ον χρόνο τυπικά ήταν ακόμη εισαγγελέας Πρωτοδικών.

@ Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι επελέγη για τη θέση αυτή χωρίς να έχει ασκήσει τα καθήκοντά της, δηλαδή χωρίς προϋπηρεσία στην Εισαγγελία Εφετών, αφού ουδέποτε είχε ανέλθει σε έδρανο εφετειακού δικαστηρίου.
Ένα από τα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν είναι:
Με ποια  στοιχεία το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προέβη στην επιλογή της, και με ποια εισήγηση δικαιολογήθηκε η επιλογή αυτή;

@ Ουδείς θ’ απαντήσει δεδομένου ότι το ερώτημα είναι πιο πολύ ρητορικό.
Επειδή η στήριξή της από τον πανίσχυρο Δημ. Παπαγγελόπουλο αλλά και την τότε πρόεδρο του ΑΠ, κυρία Βασιλική Θάνου, ήταν καταλυτική ώστε να απορριφθεί η προσφυγή της εισαγγελέως Ευγενίας Κυβέλου!
Από ποιον απορρίφθηκε η προσφυγή της Κυβέλου;
Από  από τον τότε στενό συνεργάτη της κυρίας Θάνου, αρεοπαγίτη κ. Μαχαίρα.

@ Είναι κι άλλα. Που αφορούν την ανανέωση της θητείας της κυρίας Τουλουπάκη.
Στις 11/4/2019, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ανανέωσε τη θητεία της με την  «αρωγή» της πρώην εισαγγελέως ΑΠ, κυρίας Ξένης Δημητρίου.
Τι έκανε λοιπόν η κα Δημητρίου;
Απέκρυψε την έγγραφη καταγγελία του πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Γιάννη Αγγελή, το περιεχόμενο της οποίας ήταν ένας κόλαφος για τις ικανότητες αλλά και για τη νομιμότητα των ενεργειών της κας Τουλουπάκη στις έρευνές της για την υπόθεση Novartis και όχι μόνο.
Κυριότερη επισήμανση του κ. Αγγελή ήταν το σημείο εκείνο όπου αναφερόταν ότι όλες οι καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων που οδήγησαν τους δέκα πολιτικούς στα «μανταλάκια» των περιπτέρων ήταν νομικά άκυρες, λόγω της συμμετοχής της κας Τουλουπάκη στις καταθέσεις αυτές.

@ Τις καταθέσεις, σύμφωνα με τη δικονομία, έπρεπε να λαμβάνουν οι επίκουροι εισαγγελείς Πρωτοδικών Ντζούρας και Μανώλης και το περιεχόμενό τους να επικυρώνεται από ανώτερο εισαγγελέα, δηλαδή την προϊσταμένη τους αντεισαγγελέα Εφετών κ. Τουλουπάκη.
Η απόκρυψη αυτή των εγγράφων καταγγελιών του Γ. Αγγελή, που η ίδια η κα Ξ. Δημητρίου είχε αρχειοθετήσει, και ένα τρυκ που χρησιμοποιήθηκε από την ίδια (την Ξ. Δημητρίου), είχαν ως αποτέλεσμα την ανανέωση της θητείας της κας Τουλουπάκη.

@ Ποιο ήταν το τρυκ; Πολύ απλά, η κα Δημητρίου αντί να θέσει το θέμα της επιλογής της Ελ. Τουλουπάκη σε σύγκριση με την προϊστορία και τις ικανότητες των δύο άλλων υποψηφίων για τη θέση αυτή, κ.κ. Τζόνη και Βεργώνη, έθεσε το ερώτημα εάν πρέπει ή όχι να ανανεωθεί η θητεία της.
 Έτσι, λοιπόν, χωρίς να κριθούν οι ικανότητες των υποψηφίων και με απόκρυψη των δυσμενών αναφορών για το πρόσωπό της, ανανεώθηκε η θητεία της.
Κι ας λέει ότι … «εμένα μ’ επέλεξαν δύο ανώτατα δικαστικά συμβούλια»!
Αφού χωρίς ενός λεπτού εμπειρία στην Εισαγγελία Εφετών (για την πρώτη επιλογή της), και με απόκρυψη των στοιχείων για τις δικονομικές γκάφες της, από την κα Δημητρίου, θα ήταν προτιμότερο να μην αναφερθεί στον τρόπο της επιλογής της, έτσι ώστε να ξεχαστούν μέθοδοι και συμπεριφορές.

@ Κάτι ακόμη.
Το οποίο καταδεικνύει την στήριξη της κυρίας Τουλουπάκη από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ: Η Επιτροπή για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, συμφωνούντος και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Διαφθοράς πρέπει να καταλαμβάνει αντεισαγγελέας Εφετών τουλάχιστον με τετραετή θητεία.
Το κείμενο αυτό των κωδίκων αναρτήθηκε στη Διαύγεια χωρίς να υπάρξει καμία αντίρρηση από τον νομικό κόσμο για τροποποίησή του.

@ Προσέξτε:
Όταν το νομοσχέδιο κατετέθη στη Βουλή, και ψηφίστηκε, η προϋπόθεση αυτή της τετραετούς προϋπηρεσίας είχε εξαφανιστεί διά χειρός του κ. Μιχ. Καλογήρου.
Ουδείς το πήρε χαμπάρι.
Ούτε καν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας!!!

@Προσέξτε και κάτι τελευταίο.
Μερικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της συγκεκριμένης γνωστής πτέρυγας, βλέπουν την κυρία Τουλουπάκη με συγκατάβαση!
Λόγω σχέσεων με δικούς τους υψηλούς φίλους…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου