Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Φύσιν φυγείν αδύνατον



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Πολλά εν ολίγοις σήμερα:
Ο σπουδαίος ηθοποιός και πνευματικός άνθρωπος Σταμάτης Φασουλής, μετά την ομιλία του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, είπε με μια πρόταση τα πάντα:
Όσους ρόλους έχει παίξει ο Τσίπρας εδώ και 4,5 χρόνια, δεν τους έχω παίξει εγώ  σε 40!!! Σε μια πρόταση αποτύπωσε/ ξεβράκωσε τον μέγα λαϊκιστή και θιασάρχη του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ!
Ο Τσίπρας είναι εθισμένος ψεύτης και… φύσιν φυγείν αδύνατον!
Τα ίδια πάλι στη Θεσσαλονίκη. Όπου έδωσε ρεσιτάλ ψεύδους και άγνοιας.
Άλλωστε είναι ο άνθρωπος που
δημιουργεί μια εικονική πραγματικότητα και μετά ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η… αλήθεια!

Τα ίδια έγιναν, λοιπόν,  και στη Θεσσαλονίκη. Όπου μάθαμε ότι η κυβέρνησή του είχε κάνει πρόταση στους δανειστές  και… πέτυχε τη μείωση των πλεονασμάτων, με δέσμευση σε εγγυοδοτικό λογαριασμό 5,5 δισ. από τα 37 του «μαξιλαριού».
Η αλήθεια είναι ότι όντως το είχε αναγγείλει προεκλογικά.
Αλλά όλοι ξέρουμε ότι είχε βρει τοίχο!
Αν δεν είχε βρει θα είχε χαλάσει ο κόσμος από τους πανηγυρισμούς.
Άλλωστε ούτε ο Τσακαλώτος είχε ενημερώσει τον Σταϊκούρα για κάτι τέτοιο.

Και τι είπε στη ΔΕΘ ο θρασύς αυτός άνθρωπος;
Είπε ως αποδεικτικό επιχείρημα ότι είχε… μειώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα ότι οι δανειστές δεν είχαν αντίρρηση αφού αν είχαν θα το έλεγαν δημοσίως! Αλλά δεν είπαν τίποτα!!!
Καταλαβαίνετε λοιπόν θράσος και παραμύθι;
Θράσος γιατί μας δουλεύει μέσα στα μάτια μας και παραμύθι επειδή ο ESM είχε φροντίσει να το ξεκόψει δημοσίως. Δυο ημέρες προ των εκλογών, εκπρόσωπός του μιλώντας στο Bloomberg, διεμήνυσε: «Η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: Ο συμφωνημένος στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος είναι 3,5% του ΑΕΠ»!

Παρ’ όλα αυτά ο Τσίπρας επέμενε χθες ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε την μείωση των πλεονασμάτων στο 2,5%, δηλαδή 1% ετησίως, χωρίς να χρειάζεται διαπραγμάτευση»!
Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι... απέρριψε το σχέδιο που ήταν «βέβαιο ότι το 2020 θα είχαμε στόχο 3,5%, άρα δύο δις ελαφρύνσεις, αλλά με απόλυτη ευθύνη της ΝΔ πηγαίνουμε πάλι στο 3,5%»!
Το ανωτέρω είναι προφανώς αυτό που γράψαμε και στην αρχή.
Φύσιν φυγείν αδύνατον.

Ξέρετε κάτι; Ο ψεύτης τις περισσότερες φορές ξεχνάει τι ψέματα λέει με αποτέλεσμα να γίνεται συχνά … ρόμπα!
Όπως στη ΔΕΘ που ακούσαμε τον Τσίπρα να λέει ανερυθρίαστα ότι  «πρέπει να υπόσχεσαι αυτά που μπορείς να κάνεις, παρά να δημιουργείς προσδοκίες»!!! Προφανώς έχει ξεχάσει τις υποσχέσεις για τα σκισμένα μνημόνια, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τα νταούλια που θα έπαιζε και θα χόρευαν οι αγορές κι η Μέρκελ…
Είπε κι άλλα: Ότι το 2018 στην Ελλάδα είχαμε ρεκόρ επενδύσεων, ότι η επένδυση στο Ελληνικό είχε ωριμότητα 90% κι ότι το μετρό τη Θεσσαλονίκης ήταν έτοιμο! Προφανώς  θα εννοούσε τους μουσαμάδες!

Έκανε και κάτι άλλο. Πιο επικίνδυνο από τα ψέματα και τα παραμύθια.
Αφού δεν μπορεί πια να τορπιλίσει τις εμβληματικές επενδύσεις, δημιουργεί περιβάλλον σκανδάλων και διαπλοκής αναφορικά με την χρηματοδότηση τους.
Τι είπε ο πιο αγράμματος κι αμόρφωτος πρωθυπουργός (πρώην πια) που είχε η Ελλάδα; Είπε (απευθυνόμενους σε αγράμματους οπαδούς του) ότι ο… Μητσοτάκης προετοιμάζει  το έδαφος για ευνοϊκή δανειοδότηση της Lamda Development, ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί από τους Έλληνες φορολογούμενους που ανακεφαλαιοποίησαν τις τράπεζες» …
Δηλαδή λέει στους αγράμματους ότι… μας πήραν τα λεφτά μας και τα δίνουν στον Λάτση.

Φυσικά εκείνος και το κοινό στο οποίο απευθύνεται, δεν έχει σημασία αν  αυτή είναι η δουλειά των τραπεζών, να δανειοδοτούν επενδύσεις. Σημασία έχει κάθε τι να το σπιλώνουν με άρωμα σκανδάλου.
Όμως αν αυτό είναι σκανδαλώδες, γιατί δεν είναι η χρηματοδότηση με 1 δις της  Fraport επί της πρωθυπουργίας του; Τότε που οι Γερμανοί δανείστηκαν τα λεφτά των φορολογουμένων από την ανακεφαλαιοποίηση (όπως θα έλεγε ο ίδιος) για να φτιάξουν τα 14 αεροδρόμια που αγόρασαν;  Το αναφέρω για να καταδείξω την απόλυτη ανοησία!

Αμ το άλλο; Το κορυφαίο;  «Εμείς δεν περιμένουμε την ανάπτυξη για ν’ αυξηθούν οι μισθοί. Με την αύξηση των μισθών έρχεται η ανάπτυξη»!
Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Μάλιστα, για να μη χαθεί τόσο σοφή ρήση, φρόντισε η Αχτσιόγλου να την αναπαραγάγει.
Τι να πω; Το μόνο που μπορεί να σκεφτεί κάποιος νοήμων, σώφρων και στοιχειώδης γνώστης οικονομικών, είναι ότι η χώρα είχε… Άγιο!

Είναι φως φανάρι ότι η οικονομία είναι το δυνατόν του σημείο.!

Πρώτα θα φάμε και μετά θα μαγειρέψουμε. Πρώτα θα πεθάνουμε και μετά θα γεννηθούμε. Πρώτα θα πανηγυρίσουμε και μετά θα μπει το γκολ.

Πάντως, όταν ξαναδιαβάσετε το μαργαριτάρι Τσίπρα, φανταστείτε από το βάθος μουσική υπόκρουση… «… σήκω όπου νάναι θα σημάνουν οι καμπάνες»… 
Τότε στο πρώτο λεφτόδεντρο στον κήπο… θα φυτρώνει ο καρπός! 
Ένα ακόμη πεντανόστιμο  πεντακοσάευρο που θα πέσει στην αγορά να τονώσει την κατανάλωση και να φέρει την ανάπτυξη...

Γιατί άραγε δεν έδινε 10 χιλιάδες μισθό ο Αλέξης τόσα χρόνια για να φέρει την ανάπτυξη και να τρελαθούν όλοι; Γιατί τόσα χρόνια μείωναν μισθούς και συντάξεις;
Α ρε Αλέξη, έγιναν εκλογές και δεν πρόλαβες… Έτσι;

Σκέφτομαι ότι οι επιχειρηματίες που ανήκουν στο 31% του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει ν’  ακολουθήσουν την άποψη/οδηγία Τσίπρα. Να προσλάβουν διπλάσιους υπαλλήλους απ’ αυτούς που χρειάζονται και να δώσουν  διπλούς μισθούς για να δουν  την επιχείρησή τους ν’ αναπτύσσεται! Είναι τόσο απλό και ευχάριστο…

Μ’ αυτά κι μ’ εκείνα σκέφτομαι ότι ένας κομματάρχης του αισχίστου είδους εμφανίστηκε και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Εθισμένος κυτταρικά στο ωμό ψέμα, την εξαπάτηση και την κοροϊδία, προκλητικά αμετανόητος για όσα έκανε ως κυβερνήτης στον τόπο και στη Μεσαία τάξη, πήγε  στη ΔΕΘ και κατέδειξε (ομού με τους χειροκροτητές του) ότι πιο παλιό και φθαρμένο παρασιτεί στην ελληνική κοινωνία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου