Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Οι εκατομμυριούχοι προλετάριοι & η δικαίωση της ελεύθερης οικονομίας



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Δημοσιεύθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών και κατανοήσαμε πλήρως για ποιον λόγο ο Βούτσης και τα άλλα αριστερόπουλα δεν τα έδιναν στη δημοσιότητα εδώ και τρία χρόνια. Προφανώς για να μπορούν να πωλούν Αριστεροσύνη κι Αριστερά φούμαρα. 
Κυρίως όμως για να μη τους φτύνει ο κόσμος.

Στο έσχες λοιπόν (για πόθεν δεν συζητάμε αφού αυτός ο θεσμός είναι διάτρητος και παράλογος) βρέθηκαν απίστευτα πράγματα. 
Βρέθηκε, επί παραδείγματι ο κυνηγός του καπιταλισμού που μας κουνάει συνεχώς το δάκτυλο, ο Παπαδημούλης, μ’ ένα εκατομμύριο κασαδούρα κι άλλο ένα σε επενδυτικά πακέτα! Όλα στο εξωτερικό! Αφού μπορεί
να είναι επαγγελματίας Αριστερός αλλά δεν είναι και βλάκας.

Βρέθηκε, επίσης η Κούνεβα, πρώην καθαρίστρια, να έχει αγοράσει δυο οικόπεδα αξίας 300 χιλιάδων ευρώ στο Βέλγιο, διαμέρισμα 100 τετραγωνικών στην Αθήνα αλλά κι άλλα δυο στη Βουλγαρία! Ενώ έχει και καταθέσεις 89 χιλιάδων στην… Βουλγαρία!

Βρέθηκε η Θεανώ Φωτίου (γνωστή από τη δήλωσή της για τα γεμιστά) με ακίνητα στην Αγγλία και καταθέσεις εκεί σε λίρες! Το ίδιο κι ο Τσακαλώτος, ο συνεξαπατητής! Καταθέσεις σε λίρες και επενδύσεις με μετοχές κι αμοιβαία κεφάλαια σ’ εμβληματικές εταιρείες του …επάρατου καπιταλισμού! Όπως η Blackrock, η FTIF, η  Invesco  κι η Pioneer.

Βρέθηκε ο Βαρουφάκης να ενθυλακώνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ και να τα τοποθετεί σε τράπεζες του εξωτερικού, την ώρα που σ’ εμάς επέβαλλε capital controls και διακύβευε τις ζωές μας!

Ξέρετε κάτι;
Όταν αυτοί και πολλοί άλλοι έστελναν τα χρήματά τους στο εξωτερικό τη στιγμή των  capital controls, όταν έκαναν κατασχέσεις στην Ελλάδα και ψώνιζαν οικόπεδα και σπίτια στο εξωτερικό (δυο δυο μάλιστα σαν κουλούρια), όταν αυτοί έτρωγαν παντεσπάνι κι η εξοντωμένη από τους φόρους τους κοινωνία…. φασολάδα,   είναι πολιτική αναλγησία να βγαίνουν σήμερα στους δρόμους με υψωμένες γροθιές και να διαδηλώνουν!!! Κι είναι απίστευτα κορόιδα όσοι τους ξανάδωσαν 31% ή έβαλαν τον Βαρουφάκη στη Βουλή…

Ξέρετε κάτι ακόμη;  Να είναι καλά  να τα χαίρονται και να τα ξοδεύουν κατά το κέφι τους, όλοι τους. Τσακαλώτος, Παπαδημούλης, Σταθάκης, Βαρουφάκης, Καμμένος , Φωτίου και  λοιποί πάμπλουτοι της Αριστεράς. Αλλά νισάφι πια με το λαό και όσα στερείται… Είναι υποκρισία να μας πουλάνε  με τη σιγουριά της Ελβετίας τις ξεπερασμένες παπαγαλίες παρωχημένων ιδεολογιών και θεωριών. Είναι σιχαμάρα να πουλάνε … παράλληλο τραπεζικό σύστημα, IOU,  χακάρισμα στα ΑΦΜ των πολιτών, νομισματοκοπεία, ηρωική διαπραγμάτευση και λοιπές ανοησίες. Είναι γελοιότητα να φωνάζουν … εμείς ή αυτοί… Υπονοώντας τους κακούς προηγούμενους…
Τι να πω; Χαιρετίσματα στους χορευτές της πλατείας Συντάγματος…


Α, μη ξεχάσω: Οφείλεται Νόμπελ Οικονομίας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Με 0.19 λεπτά του ευρώ ετήσιο εισόδημα κατάφερε κι επιβίωσε. Ξόδευε ένα λεπτό ανά 17 ημέρες! Απίστευτο κατόρθωμα!

Δέκα αυτοκίνητα έχει –μεταξύ άλλων- ο Γιάνης. Κι αναρωτιέμαι πόσο μεγάλο «εγώ» διαθέτει για να χρειάζεται … δέκα αυτοκίνητα να το περιφέρουν…

Ο Βαρουφάκης λέει ότι είναι τιμή του που δηλώνει μεγάλα εισοδήματα και πληρώνει μεγάλο φόρο από την εργασία και τα βιβλία του! Ξέρετε τι λέω εγώ; Ότι θα ήταν τιμή του αν το 2015 που έκανε τις καταστροφικές για τη χώρα διαπραγματεύσεις, είχε τα χρήματά του στην Ελλάδα… Τότε ίσως να είχε τα μούτρα να μιλάει…

Ξέρω τώρα. Θα βρεθούν κάποιοι και θα πουν ότι όλα αυτά είναι …λαϊκισμός! Μα δεν είναι. Είναι ΜΟΝΟ η κατάδειξη της ασυνέπειας. Που φρόντισαν ν’ αυγατίζουν τα χρήματά τους και να τα προφυλάσσουν από την δύστηνο μοίρα την οποία προόριζαν για μας τους υπόλοιπους. Ας μην τολμήσουν, λοιπόν, να μιλήσουν για λαϊκισμό αυτοί που πειραματίστηκαν μ’ όλους μας, έχοντας την κασαδούρα τους στη θαλπωρή της Ελβετικής ή Βρετανικής τράπεζας. Ας μη διανοηθούν να μιλήσουν για ημέτερο λαϊκισμό εκείνοι που με αποκαλούσαν …γερμανοτσολιά και με ειρωνευόντουσαν ως… μενωευρωπαίο κι εκείνοι έκαναν τα λεφτά τους μετοχές της Blackrock και της Goldman Sachs !

Κάτι τελευταίο. Χαίρομαι απερίφραστα για τους Αριστερούληδες. Καταλαβαίνω ότι ασκούν την Αριστεροφορύνη ως επάγγελμα. Άλλωστε είναι επικερδές επάγγελμα έστω κι αν πλουτίζουν εκτός της ιδεολογίας που υπηρετούν.
Θα μου πουν ότι το κάνουν εντός του συστήματος που ζουν. Αλλά κι αυτό είναι υποκριτικό αφού η ενασχόληση με το αβγάτισμα της προσωπικής περιουσίας απαιτεί συστηματική κι επίπονη ενασχόληση, γνώση και «βαθύ χώσιμο» στα άδυτα του καπιταλιστικού παιγνιδιού! Κι αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη ήττα της ιδεολογίας τους και των ίδιων αφού υποκλίνονται στην ελεύθερη οικονομία!  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου