Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ζακέτα να πάρεις…




Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


@ Το έχουμε πει και γράψει χιλιάδες φορές ότι τους ανόμους δεν τους συλλαμβάνεις ούτε με ξόβεργες ούτε με λουλούδια κι υποκλίσεις. 
Στον Δυτικό κόσμο το κράτος μπορεί να προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα αλλά ταυτοχρόνως είναι κι εκείνο που αποκλειστικά διαθέτει το δικαίωμα της βίας.
@ Η προηγούμενη κυβέρνηση λοιπόν, αλλά και σχεδόν όλες οι πριν από αυτή, ουσιαστικά περιέθαλψαν την ανομία των καταλήψεων. Επέτρεψαν σε ανόμους –μπαχαλάκηδες, αναρχικούς ή και διάφορα γκρουπούσκουλα-  να καταλαμβάνουν ιδιωτική και
δημόσια περιουσία κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ακόμη κι όταν οι εισαγγελείς εξέδωσαν διαταγές εκκένωσης των κτιρίων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ( και οι πριν αυτήν) δεν τις εφάρμοσαν. Ουσιαστικά, δηλαδή, νομιμοποιήθηκαν παράνομες δράσεις!
@Σήμερα που υπάρχει μια κυβέρνηση κι ο δημοφιλέστερος υπουργός της (συμφώνως με τις δημοσκοπήσεις) που επιχειρούν να επιβάλλουν την τάξη, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει στα κεραμίδια. Με θλιβερά ψέματα Τσακαλώτου και Τσίπρα μέσα στη Βουλή. Όπου μεταξύ άλλων υιοθέτησαν ακόμη και παραμυθένιες (όπως αποδείχθηκε) «καταγγελίες» των καταληψιών.
@ Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικά την Αριστερά; Ότι νομίζουν πως μόνο εκείνοι είναι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κι ότι μόνο εκείνοι μπορούν –και καλά- να τα καταγγέλλουν. Κι επιπλέον, με το μίσος που διαθέτουν απέναντι στις ομάδες της τάξης, επιχειρούν συστηματικά να αποδυναμώνουν και να μειώνουν τους μηχανισμούς καταστολής. Κάτι που δεν έκαναν φυσικά όταν ξυλοκοπούνταν διαδηλωτές εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Ούτε όταν γίνονταν προληπτικές συλλήψεις πολιτών.
@ Ξέρετε και κάτι άλλο; Όσες φορές έχω ρωτήσει κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με ποιον τρόπο πρέπει να συλληφθεί κάποιος που πετάει μολότοφ ή σπάει την περιουσία του κράτους ή κάποιου ιδιώτη, ΔΕΝ έχω λάβει απάντηση. Αν μας απαντήσουν, όλα μπορεί ν’ αλλάξουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος από την πλευρά της Αριστεράς…
@ Να πω και κάτι ακόμη:  Εφόσον όπως δήλωσε ρητά ο Χρυσοχοΐδης στο Κουκάκι δεν υπήρξε αστυνομική αυθαιρεσία τότε δυο είναι τα μόνα λογικά ενδεχόμενα: ή λέει ψέματα ο Χρυσοχοιδης ή η δήλωση Αλιβιζάτου ήταν για τα πανηγύρια. Κι επειδή προσωπικά είμαι βέβαιος για το ποια εκδοχή είναι η σωστή είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη επιτροπή υπό τον κ. Αλιβιζάτο δεν έχει κανένα απολύτως νόημα ύπαρξης. Τουναντίον πολύ φοβάμαι ότι θα είναι μία μόνιμη πηγή προβλημάτων στο μέλλον.
@ Για σκεφτείτε:  Όταν το κράτος κι η κοινωνία αμύνονται στις μολότοφ και τα εγκληματικά εργαλεία των … επαναστατών, αυτοί τρέχουν  στη μαμά τους και φωνάζουν «βοήθεια»…  Το είδαμε στο Κουκάκι.
@ Νομίζω ότι το μόνο που χρειάζονται αυτοί που οδύρονται για την ….υπερβολική βία της ΕΛΑΣ στους αναρχομπάχαλους στο Κουκάκι είναι μια «προσωπική» επαφή με την Αμερικανική ή και την Ρωσική ή Γερμανική Αστυνομία (αναλόγως των πεποιθήσεων ή των θελήσεων καθενός)  για να δουν πώς λειτουργεί εκεί το σύστημα και πως σπάει ο περιφερόμενος τσαμπουκάς...
@... Ντάξ μωρέ! Δεν χωράγανε τα παιδιά σπίτι κι είπανε να κάνουνε και μια καταληψούλα στο διπλανό… Συμφωνούσε κι η μαμά! Πώς κάνετε έτσι;
@ Στο Κουκάκι τα παλληκάρια έκαναν κατάληψη στο κτίριο δίπλα από το πατρικό τους... Τί θαλπωρή! Κουλουράκια, χορτόπιτα και ελληνικός καφές από τη μανούλα! Πάνω από όλα η οικογένεια σύντροφοι!
@ Αληθεύει ότι η μάνα του καταληψία/επαναστάτη,  κάθε φορά που φόρτωνε μολότοφ στα σακίδια του έλεγε… «ζακέτα να πάρεις»;
@ Όλοι έχουμε μια πόρτα με καρφιά σπίτι μας. Μη τυχόν και μπουκάρει η αστυνομία του φασίστα Μητσοτάκη… Πού είναι το περίεργο ρε μάγκες;
@ Ο μεσιέ Κατρουγκάλ, γνωστός κι ως 12%, μας είπε χθες με το περισπούδαστο ύφος του κυρίου τίποτα, ότι στο εξωτερικό οι καταλήψεις είναι …πολιτισμικό γεγονός!!!!
@ Ιδού λοιπόν το έγραφε η οδηγία που βρέθηκε σε μια από τις τρεις καταλήψεις που εκκενώθηκε προχθές, σε περίπτωση που υπάρξει αστυνομική επέμβαση:
1 Κλείνουμε την πόρτα και τα παράθυρα. Αμπαρώνουμε την πόρτα με ξύλα, σίδερα, τραπέζια κλπ
2 Κλείνουμε τις δύο εσωτερικές πόρτες, παίρνουμε τους πυροσβεστήρες, σωλήνες και ανεβαίνουμε στην ταράτσα
3 Κάνουμε κάλεσμα στις άλλες καταλήψεις για να λάβει δημοσιότητα η προσπάθεια εκκένωσης
4 Στην ταράτσα, χρησιμοποιούμε πέτρες, μπογιά, πυροσβεστήρες στους μπάτσους
5  Δεν πανικοβαλλόμαστε, αντιστεκόμαστε μαζί μέχρι να μας βγάλουν έξω (ή και όχι). Στο μεταξύ, ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ με όλη μας τη δύναμη για να ειδοποιήσουμε/ξεσηκώσουμε τη γειτονιά. Καταγράφουμε την εκκένωση σε βίντεο, φωτογραφίες κλπ.».
Προφανώς όλα αυτά είναι στη διαδικασία του πολιτισμικού δρώμενου… Οι άνθρωποι τα λένε και δεν ντρέπονται καν….
@ Μόνο όσοι έχουν παιδιά μπορούν να καυαλάβουν πόσο σημαντικό είναι να βρει το παιδί σου κατάληψη δίπλα στο σπίτι του…
@ Μόνο όσοι έχουν παιδιά σε κατάληψη μπορούν να ονειρεύονται ότι θα τα δουν σαν τον Αλέξη! Αμόρφωτα μεν, πρωθυπουργούς δε….
@ Προσέξτε: Το ένα από τα κτίρια που εκκενώθηκαν από τους καταληψίες ανήκε στον Ευαγγελισμό. Που είχε απαιτήσει την εκκένωσή του. Ε, την επόμενη ημέρα, χθες, ο Ρουβίκωνας (που ο Βούτσης πηγαινοέφερνε με περιπολικά) μπουκάρισε στο νοσοκομείο και στο γραφείο της διοικητού… Τι δεν καταλαβαίνετε; Τι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου