Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Το άσπρο-μαύρο του ΣΥΡΙΖΑ κι ο Μητσοτάκης



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Όσο περνά ο καιρός και τούτη η κυβέρνηση πατά στα πόδια της, τόσο θα γίνονται καλύτερα τα πράγματα. Ειδικά στην Οικονομία. 
Ακόμη κι αν υπάρχουν αστοχίες ή αρρυθμίες σαν αυτές που είδαμε εσχάτως από τους Κικίλια, Βρούτση.
Ταυτοχρόνως, όσο περνά ο καιρός και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν βρίσκει βηματισμό και σοβαρό λόγο ύπαρξης (πέραν των κραυγών για το… αστυνομικό κράτος που στήνει ο … Αριστερός Χρυσοχοΐδης), τόσο
η χώρα θα έχει προβλήματα.
Πρέπει να πούμε κάτι που δεν έχει τύχει ανάλογης προσέγγισης και ανάλυσης το γεγονός ότι τις εκλογές δεν τις έχασε ο Τσίπτρας αλλά τις κέρδισε ο Μητσοτάκης. Όλες οι έρευνες αυτό δείχνουν. Ότι δίπλα στον Μητσοτάκη συντάχθηκαν πολίτες που δύσκολα θα συντάσσονταν με άλλη ηγεσία στη Νέα Δημοκρατία.  Κι από την άλλη πλευρά έδειξαν απέχθεια στον Τσίπρα και στην Αριστερά. Όχι μόνο για τα εξωφρενικά ψέματα που είπαν, όχι μόνο για τις ανοησίες που εκστόμιζαν συστηματικά, όχι μόνο για τις Πρέσπες (που τελικά επέδρασαν λιγότερο από κάθε τι) όχι μόνο από την ιδεολογική πράξη διάλυσης της Μεσαίας τάξης  αλλά και από τον έκλυτο βίο. Είτε στο κότερο της Παναγοπούλου, είτε με το γεγονός της οικογενειακής επίσκεψης με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στη Ντίσνεϊλαντ. Είτε ακόμη ακόμη και με τα πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία που εκπαιδεύονται οι πρωθυπουργικοί γόνοι, την ώρα που η Αριστερά ομνύει ΜΟΝΟ υπέρ της κρατικής Παιδείας.
Ας μη ξεχνάμε, επιπλέον,  ότι κι η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή ουσιαστικά δεν τιμωρήθηκε για τις αστοχίες της στην Οικονομία αλλά για τύπους σαν τον Βουλγαράκη (με το «νόμιμο και ηθικό»)  ή τον Πολύδωρα των λίγων ωρών προέδρου της Βουλής και διορισμού των παιδιών του σ’ αυτή!
Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά; Επειδή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ (αφού δεν έχει άλλο πολιτικό διακύβευμα) θα είναι η θεωρία περί αρίστων του Μητσοτάκη.
Η ιστορία με τον Διαματάρη ήταν μεν ένα πλήγμα για την κυβέρνηση αλλά μικρό. Κυρίως επειδή ο Μητσοτάκης αντέδρασε αστραπιαία.  Η άλλη ιστορία της αμφισβήτησης των πτυχίων του στρατηγού Στεφανή, κατέρρευσε αμέσως αλλά έδειξε τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 
Υπάρχουν άλλοι στην κυβέρνηση που θ’ αμφισβητηθεί η αριστεία τους; Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αφού είναι άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Παράδειγμα ο Διαματάρης που χωρίς να έχει κανένα λόγο εμφάνισε ανύπαρκτους τίτλους σπουδών. Ότι όμως και αν συμβεί, η κοινωνία νομίζουμε ότι θα κρίνει αναλόγως των αντιδράσεων του πρωθυπουργού. Μέχρι τώρα ο Μητσοτάκης έχει «μπαλώσει» αστοχίες υπουργών του (Κικίλιας, Βρούτσης κλπ) με πρωτοφανή ταχύτητα για τα ελληνικά πολιτικά δρώμενα.
Επιπλέον, υπάρχει ή υπάρχουν στην κυβέρνηση πρόσωπα που θα διανοηθούν αν προκαλέσουν την κοινή γνώμη και την κοινωνία με τον τρόπο ζωής τους; Πάλι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Αλλά έχω την αίσθηση ότι ο Μητσοτάκης έχει στείλει τα μηνύματα πως όποιος το τολμήσει θα πρέπει ήδη να έχει έτοιμες κούτες για να μαζέψει τα πράγματά του.
Θα ξαναπούμε ως επίλογο ότι οι Αριστεροί έπεσαν –εκτός των ψεμάτων και των δεινών που προκάλεσαν σε κοινωνία, νοικοκυριά και πατρίδα- κι επειδή η κορυφή τους απογοήτευσε την κοινωνία. Κι επειδή αυτές τις ημέρες ανεβαίνουν στη γη οι καλικάντζαροι, ετοιμάζονται τώρα ως τέτοιοι να επιτεθούν στην κυβέρνηση σε τομείς που είναι ευαίσθητη η κοινή γνώμη, καλό θα είναι να έχουν γνώση οι φύλακες… Πολύ περισσότερο αφού όλοι γνωρίζουν το απύθμενο θράσος της Αριστεράς και των ηγητόρων της αλλά και την ικανότητά τους να κάνουν το άσπρο… μαύρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου