Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Ιστορικό λάθος το "ναι" Κυριάκου σε Παυλόπουλο



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Εδώ και χρόνια από τούτη τη διαδικτυακή υποστηρίζουμε με συνέπεια ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν ήταν και δεν είναι ο καλύτερος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το σύμβολο μπροστά στο οποίο ενώνεται ο ελληνικός λαός. 
Οι αιτίες είναι πολλές κι έχουν επανειλημμένως κατατεθεί. Ας τις ξαναπούμε περιληπτικά.
1. Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε όλη την πολιτική του διαδρομή
ήταν ένας μέτριος ή κακός πολιτικός. Ας μη ξεχνάμε ότι ήτα εκείνος που σηματοδότησε την πρώτη ήττα του παντοδύναμου, τότε. Κώστα Καραμανλή με το νόμο περί βασικού μετόχου! Που ψηφίστηκε εν χορδαίς και οργάνοις στην Ελλάδα κι έπεσε στην Ευρώπη! Αφού ο μέγας νομικός που τον είχε συντάξει δεν είχε προβλέψει ότι απλώς ήταν αντισυνταγματικός! Κι οι εκδότες τότε λοιδόρησαν τον Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνησή του ελέω Παυλόπουλου
2. Ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν ο άνθρωπος που μεγέθυνε κατά δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους τον δημόσιο τομέα! Το τίμημα –μαζί με όλες τις άλλες αιτίες – το πληρώσαμε όλοι μας όταν «έσκασε»/χρεοκόπησε ο τόπος .
3. Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπήρξε πέραν όλων των άλλων ένας βασικός εκφραστής του πελατειακού συστήματος. Ειδικά πέριξ των ΔΕΚΟ.
4. Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπήρξε ο υπερυπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή το 2008 που ανέχθηκε και τελικά επέτρεψε τον πυρπολισμό  της Αθήνας από τους μπαχαλάκηδες που λάμβαναν sms «επανάστασης» από γνωστά Αριστερά κέντρα.
5. Ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν ο υπερυπουργός της Δεξιάς που ουσιαστικά δημιούργησε και νομιμοποίησε με τη στάση του τις ορδές της αλητείας και της επανάστασης στις πλατείες.
6. Ο Προκόπης Παυλόπουλος, συντάχθηκε απολύτως με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Η αποδοχή στην πρόταση του Τσίπρα να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας, ήταν η πρώτη ολοφάνερη απόδειξη ύπαρξης συγκοινωνούντων δοχείων ανάμεσα στην παλαβή Αριστερή και στην γραφική «Λαϊκή Δεξιά».  Κι ήταν λάθος η αποδοχή αυτή επειδή ο Τσίπρας κι η Αριστερά επέδειξαν άθλιο ρόλο στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά με τον εξευτελισμό των θεσμών. Τους οποίος ο ίδιος υποτίθεται θα υπηρετούσε εν συνεχεία.
7. Ο Προκόπης Παυλόπουλος,  ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέχθηκε το γελοίο δημοψήφισμα του 2015. Συναίνεσε με τη στάση του να φτάσει η χώρα στο χείλος της αβύσσου. Συναίνεσε στο καραγκιοζιλίκι ενός θιάσου σκιών σε Βουλή, διαπραγματεύσεις, υπουργεία κλπ. Κι όχι μόνο συναίνεσε αλλά έβαλε και το δικό του λιθαράκι με την προώθηση προσώπων του φιλικού του περιβάλλοντος, όπως ο κ. Παπαγγελόπουλος (αρχηγός της ΕΥΠ επί ημερών Καραμανλή και δικών του) ή και η κυρία Θάνου!
Προσέξτε: Υπάρχουν πολλοί τιμητές του εσχάτως που ισχυρίζονται ότι με τη στάση του κράτησε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη μετά το άθλιο δημοψήφισμα του 2015. Βγαίνουν ακόμη και βιβλία για να υποστηρίξουν την συγκεκριμένη άποψη. Φυσικά και δεν είναι έτσι. Αφενός επειδή δεν είχε κανένα συνταγματικό μέσο να το πράξει κι αφετέρου (και το κυριότερο) επειδή ο ίδιος είχε ανεχθεί το δημοψήφισμα. Αντί, επί παραδείγματι, να είχε απειλήσει ότι θα παραιτηθεί ή και να παραιτηθεί.
8. Ο Προκόπης Παυλόπουλος  δεν ήταν και δεν μπορεί να γίνει σύμβολο ενότητας του λαού μας, όπως εσχάτως κάποιοι τον παρουσιάζουν. Κι αυτό επειδή –όπως δεν έκανε ποτέ ουδείς προκάτοχός του- συντάχθηκε με τον Τσίπρα και τον απύθμενο λαϊκισμό βγαίνοντας στο κυνήγι του…  φιλελεύθερου … Μινώταυρου!
9. Ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο άνθρωπος που θήτευσε στο γραφείο του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, παρέδωσε με τη στάση και την υπογραφή του το όνομα της Μακεδονίας! Ήταν κι εκείνος εξ αυτών που ανακάλυψαν και παρέδωσαν στους βόρειους γείτονες … εθνικότητα και… γλώσσα! Προφανώς η ζέστη της προεδρικής καρέκλας ήταν πιο σημαντική από τις εθνικές παρακαταθήκες του Καραμανλή.
10. Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο άνθρωπος που μέσα από την προεδρία της ελληνικής Δημοκρατίας άνοιξε ζήτημα αναθεώρησης της Λωζάννης παρουσία του Τούρκου προέδρου!!! Μπορεί μέχρι τότε να το ζητούσε ο Ερντογάν αλλά το έπραττε σε συνεντεύξεις. Κι ενώ ο Τούρκος αμφισβητούσε τη Λωζάννη στο… Παπαχελά, ο Προκόπης Παυλόπουλος την νομιμοποίησε ως κουβέντα…
11. Ο Προκόπης Παυλόπουλος όλα αυτά τα χρόνια βγάζει λογύδρια εδώ κι εκεί στέλνοντας προειδοποιήσεις στον Ερντογάν…. Τελικά αυτές γίνονται ανέκδοτο στην καθ’ ημάς  καθημερινότητα.
Προσέξτε:  Κάποιοι (αρκετοί εντός της Νέας Δημοκρατίας) ισχυρίζονται ότι τώρα με την κρίση των ελληνοτουρκικών σχέσεων δεν μπορεί παρά να εκλεγεί πολιτικό πρόσωπο που να μπορεί να παρέμβει ουσιαστικά. Υπονοώντας ή και προτείνοντας την επανεκλογή Παυλόπουλου. Όντως μπορεί αν απαιτείται πολιτικό πρόσωπο. Αλλά γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος; Σε τι μας έχει ωφελήσει μέχρι τώρα; Με τα μηνύματα –εκθέσεις ιδεών; Και σε τελική ανάλυση ποιο κύρος έχει στο εξωτερικό για να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να προλάβει ή αποτρέψει οτιδήποτε; Αστεία πράγματα.  
12. Είναι και κάτι ακόμη. Ο Προκόπης Παυλόπουλος παρακολουθεί απαθώς την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν την χώρα μπουρλότο, σε μια περίοδο που έχει επιστρέψει σε ρυθμούς κανονικότητας στην Οικονομία και στην ευταξία.
Προσέξτε: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτείνει φυσικά τον Προκόπη Παυλόπουλο μόνο και μόνο επειδή υπήρξε συνοδοιπόρος του. Το κάνει και για να πλήξει (νομίζει ότι θα διασπάσει τη Νέα Δημοκρατία), όπως είχε επιχειρήσει και με το σκοπιανό. Ο Αλέξης Τσίπρας προσδοκά ότι θα τον ψηφίσουν οι διάφοροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που τάσσονται υπέρ στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις και θα δημιουργήσει πρόβλημα. Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε θα πρέπει να κάνει ότι δεν είδε κι άκουσε (σε περίπτωση φυσικά που η επιλογή του είναι άλλη) ή να πάει αμέσως σε εκλογές.
Προσέξτε: Ισχυρίζονται κάποιοι ότι δεν έχει λόγο να πάει σε εκλογές γι αυτόν το λόγο. Όμως δεν είναι έτσι. Έχει και παραέχει αφού σε διαφορετική περίπτωση ο Μητσοτάκης θα έχει αποδεχθεί τη δημιουργία εσωκομματικής αντιπολίτευσης που θα τον κρατά μονίμως όμηρο.  Για όλα αυτά ο Προκόπης Παυλόπουλος σιωπά και ανέχεται τα παιγνίδια του Τσίπρα…
13. Τον Προκόπη Παυλόπουλο, το 2015,  δεν τον ψήφισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο μόνος εκ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η μη ψήφος στον Προκόπη Παυλόπουλο κινητοποίησε υπέρ Μητσοτάκη χιλιάδες ανθρώπους απέναντι στο «σύστημα». Σήκωσε από τους καναπέδες ακόμη κι ανθρώπους που ήταν αποξενωμένοι με την πολιτική ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για να τον στηρίξουν.  Τι μπορεί να άλλαξε από τότε για να προτείνει σήμερα τον Προκόπη Παυλόπουλο ο Κυριάκος, «μαχαιρώνοντας» όσους συντάχθηκαν μαζί του;  Φτάνει μόνο η ενότητα του κόμματός του; Όταν θα καταστεί όμηρος εκείνων που έβρισκαν χαρακτηριστικά… εθνάρχη στον Αλέξη Τσίπρα;
Εν κατακλείδι: Στην πολιτική –όπως και στις περισσότερες εκφάνσεις της ζωής- ποτέ μη λες ποτέ-. Άρα είναι πιθανό (λέγεται σε ποσοστό άνω του 60%) η Νέα Δημοκρατία δια στόματος Μητσοτάκη να ψηφίσει Παυλόπουλο!
Εκτιμώ –μα είναι ήσσονος σημασίας τι εκτιμά ένας ταπεινός γραφιάς- ότι θα αποτελεί ιστορικό λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου