Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Αλέξης με στολή Νικηταρά!



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Μόνο ανεύθυνη κι ακατανόητη μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση, την ώρα που τα ελληνοτουρκικά βρίσκονται σε βαθιά όξυνση.  
Και πρέπει να πάμε πολλές δεκαετίες πίσω για να βρούμε παρόμοιες συμπεριφορές. Τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου εκστόμισε τη φράση «Βυθίσατε το Χόρα» (1977) απευθυνόμενος στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. 
Μια φράση που τον συνόδευε ως άγος σε όλο τον
πολιτικό του βίο. Μάλιστα, προς τα τέλη του βιολογικού του βίου είχε πει ότι τη συγκεκριμένη φράση την είχε πει αφού πρώτα συνεννοήθηκε με τον Καραμανλή. Για να δείξει ο Καραμανλής στα διεθνή φόρα ότι διαθέτει ισχυρή  αντιπολίτευση που τον πιέζει να τηρεί σκληρή στάση.
Πριν το «βυθίσατε χώρα», ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠαΣοΚ είχαν κυκλοφορήσει μια αφίσα με τον χάρτη της Ελλάδας που είχε τίτλο «Πωλείται». 
Λέγεται ότι ο Καραμανλής κινητοποίησε όλους τους Αγίους που ήξερε και τελικά η αφίσα που σε γενικές γραμμές τον αποκαλούσε προδότη, εξαφανίστηκε με μέριμνα του ΠαΣοΚ!!

Ξέρετε τελικά ποια είναι η ουσία; 
Ότι από τότε μέχρι και τις ηγεσίες Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου, όσο σφοδρή αντιπαλότητα κι αν είχαν τα κόμματα, ομονοούσαν στα εθνικά θέματα. 
Οι αρχηγοί τους είχαν γνώση κι έδειχναν ωριμότητα. Κι εθνική ομοψυχία!
Τα τελευταία χρόνια και μετά τις πλατείες του λαϊκισμού και της πολιτικής αλητείας, όλα αυτά έχουν ανατραπεί. Ο Τσίπρας, την ώρα που ο πρωθυπουργός βρισκόταν σε κορυφαίες συναντήσεις του ΝΑΤΟ αλλά και με τον Ερντογάν, τον κατηγόρησε για … ενδοτισμό!!! 
Ποιος; Ο Τσίπρας! 
Που κλείστηκε μόνος του με τον Ερντογάν σ’ ένα δωμάτιο και μιλούσαν για 2,5 ώρες χωρίς να μάθουμε ποτέ τι είπαν ή τι συμφώνησαν. Εκείνο που είδαμε είναι ότι αμέσως μετά η Τουρκία άρχισε να κάνει πράξη όσα έλεγε στα λόγια. Όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο. Χωρίς ουσιαστική αντίδραση του φωνασκούντος σήμερα τέως πρωθυπουργού.
Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τον Τσίπρα και τις μεταμφιέσεις του. 
Εσχάτως έχει φορέσει τη στολή του Νικηταρά κι εμφανίζεται ως τουρκοφάγος!  Γελάει η κοινωνία. Κατηγορεί  την κυβέρνηση για τακτική κατευνασμού και παθητικότητας απέναντι στην Τουρκία. Ποιος;  Ο Τσίπρας! 
Που μας έλεγε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα! 
Ο Τσίπρας που όταν οι Τούρκοι εμβόλισαν ελληνικό σκάφος της ακτοφυλακής, έπαιρνε τηλέφωνο τον Ερντογάν και του έλεγαν … η κλήση σας προωθείται!! 
Ο Τσίπρας! Που είχε υπουργό τον Κοτζιά που μας έλεγε ότι… «δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες» στο Αιγαίο!!! Που μας έλεγε για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο!!! 
Ποιος μιλάει για ενδοτισμό; Ο Τσίπρας! 
Που ο υπουργός του Κατρούγκαλος μας έλεγε ότι «η Τουρκία έχει δικαιώματα το Αιγαίο»!!! 
Που ο υπουργός του Μπαλάφας ζητούσε να μειώσουμε τους εξοπλισμούς! Κι όταν του επισημάναμε τότε ότι απέναντι έχουμε στην Τουρκία, απάντησε ότι «θα το ρισκάρουμε»!!! 
Ποιος μιλάει; Ο Τσίπρας! 
Που στο κόμμα του (Φίλης και Σία) ανησυχούσαν ότι με την…. εθνικιστική πολιτική της η Ελλάδα θέλει να μετατρέψει το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη!!!

Ξέρετε κάτι; Ο Τσίπρας ψελλίζει ή λέει πράγματα που απευθύνονται σε αδαείς ή μη νουνεχείς. 
Τους λέει ψέματα, η εν πάση περιπτώσει δεν τους λέει όλη την αλήθεια.
Προσέξτε: Έλεγε ότι η κυβέρνηση δεν ενεργοποιεί τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας «που πετύχαμε, μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο». 
Σε ποιους τα λέει; Νομίζει ότι όλοι είναι σανοφάγοι; 
Είναι στο χέρι της Ελλάδας  ή του Μητσοτάκη η ενεργοποίηση οιονδήποτε κυρώσεων; 
Ή ΜΟΝΟ της ΕΕ; 
Ξέρετε τι κάνει έτσι και δη με ύπουλο τρόπο; Προσπαθεί να κτυπήσει κάτω από τη μέση τον Μητσοτάκη ισχυριζόμενος ότι … δεν ενεργοποιεί το ευρωπαϊκό πακέτο μέτρων εναντίον  της Τουρκίας. Πουλώντας όψιμο πατριωτισμό!
Προσέξτε κι αυτό: Πετάει αβασάνιστα τη φράση ότι  «εμείς πιστεύουμε ότι ο θεσμικός διάλογος των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να διαμορφώσουν μία εθνική γραμμή, δεν πρέπει να γίνεται κατ' εξαίρεση, όταν θα φτάνουν οι Τούρκοι στη Λαμία».
Μα νομίζει ο Τσίπρας ότι έχουμε πάθει εθνικό αλτσχάιμερ;  
Εκείνος δεν φώναξε έναν –έναν τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για το Σκοπιανό, αφού είχε τελειώσει τη δουλειά; Σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν τους είπε ότι ήδη ήξεραν από τα ΜΜΕ;
Ποιον κοροϊδεύει ο Αλέξης Τσίπρας; 
Ευτυχώς που δεν κυβερνά.
 Όχι μόνο επειδή μας έχει αποδείξει ότι είναι αδαής, αγράμματος κι ανώριμος. 
Αλλά κι επειδή –ως συνέπεια αυτών- δεν μπορεί να κατανοήσει πότε ένα εθνικό θέμα απαιτεί αφωνία και σύμπνοια, επιλέγοντας να φωνάζει και να δημιουργεί ανεπίτρεπτες εντάσεις για την εικόνα της χώρας αυτές τις στιγμές. 
Κι ευτυχώς που με υπευθυνότητα και βήμα-βήμα, ο Μητσοτάκης χειρίστηκε την διεθνοποίηση του θέματος. Με συνέπεια, τη στάση της ΕΕ, της Γαλλίας, της Αιγύπτου και βεβαίως του Ισραήλ…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου